Otto od Donje Lotaringije

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Otto, vojvoda od Donje Lorene)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Otto (francuski: Otton ili Eudes; cca. 970–1012) bio je vojvoda Donje Lotaringije od 993. do smrti. Bio je sin vojvode Charlesa, sina francuskog kralja Louisa IV i njegove prve supruge, kćeri Robert de Vermandoisa, grofa od Meauxa i Troyesa.

Kada mu je otac 987. otišao na zapad, kako bi pokušao oteti francusko prijestolje od Huga Capeta, mladi Otto je ostao u Donjoj Lotaringiji te služio kao regent. Godine 991. mu je otac zarobljen, a dvije godine kasnije je umro kao zarobljenik u Orléansu. Otto je tada naslijedio titulu vojvode. Smatrao se jednim od plemića najodanijih rimsko-njemačkom caru Otonu III, te je nakon careve smrti godine 1002. bio član pratnje koja je nosila njegovo tijelo iz Paternoa u Italiji u Aachen. Prema navodima teksta Chronica čiji je autor Sigebert de Gembloux, umro je 1006. Drugi historičari tvrde da je živio do 1012. s obzirom da se tek tada spominje kako ga je na mjestu vojvode naslijedio grof Godfrey II od Verduna.

Ime njegove supruge nije poznato niti je igdje navedeno da je imao potomke.

Iako se ponekad navodi da je Otto bio posljednji legitimni muški nasljednik Karla Velikog, to nije precizan navod. Tu je titulu mogao nositi njegov rođak Arnulf, nadbiskup Rheimsa.

Literatura[uredi | uredi kod]

Prethodi:
Charles
vojvoda Donje Lotaringije
993–1012
Slijedi:
Godfrey II