Operacija Fuchsjagd

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Operacija Fuchsjagd III)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Operacija Lov na lisice (njem. Fuchsjagd, Fuhsjagd) je bila zajednička operacija Vermahta i snaga NDH protiv partizana u oblasti planine Ivanščica kod Varaždina. Vođena je od 23. do 26. februara 1944. godine.

Operacija Lov na lisice III (njem. Fuchsjagd III) je bila zajednička operacija Vermahta i snaga NDH protiv partizana u oblasti planine Kalnik. Vođena je od 4. do 6. marta 1944. godine.

"Fuchsjagd" u Makedoniji i Albaniji[uredi | uredi kod]

Operacija »Lov na lisice« je avgusta 1944. godine vođena u rejonu Debar-Kukeš. Cilj operacije bio je da se unište partizanske snage na području Peškopija - Debar i na komunikaciji Debar - Gostivar. Operacijom je rukovodio komandant 21. brdskog armijskog korpusa. Formirane su četiri borbene grupe od jedinica 297. i 181. divizije Vermahta.

Operacija je počela 20. avgusta. Na svim pomenutim pravcima vođene su dosta teške borbe, ali nemačke borbene grupe nisu postigle vidnije rezultate. Borbena grupa »Jug« je dostigla položaje kod s. Makelari, gde je bila zadržana od albanskih partizana. Borbena grupa »Istok«, isto tako, bila je zadržana na visovima 8 km severoistočno od Debra od strane jedinica NOVJ. U ovoj operaciji tri albanske SS čete su razbijene.[1]

U jutarnjim časovima 27. avgusta Komanda 21. korpusa je dala direktivu br. 6 sledeće sadržine: »Svakog časa se može očekivati izdaja Bugarske. Operacija »Fuksjagd« odmah da se prekine, a da se snage angažovane u njoj upotrebe za obezbeđenje puteva.« U duhu ove direktive operacija je bila prekinuta.[1]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vidi još[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]