Mit mir will keiner spielen

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice No One Will Play with Me)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Mit mir will keiner spielen
scena iz filma
RežijaWerner Herzog
ProducentWerner Herzog
FotografijaJörg Schmidt-Reitwein
MontažaBeate Mainka-Jellinghaus
StudioWerner Herzog Filmproduktion
Datum(i) premijere
1976 (1976)
Trajanje14 min.
Zemlja Zapadna Njemačka
Jeziknjemački

Mit mir will keiner spielen (sh. Niko neće da se igra sa mnom) je zapadnonemački kratki film snimljen 1976. u režiji Vernera Hercoga. Film govori o dečaku Martinu koji je otpadnik od ostale dece u njegovoj školi. Snimljen je sa predškolskom decom u Minhenu, a radnja je zasnovana na istinitim pričama koje je Hercog čuo od same dece.

Radnja[uredi | uredi kod]

Snimljen je u obrazovne svrhe s namerom da skrene pažnju na vršnjačku agresiju i emocionalno maltretiranje i motiviše decu da nauče pravila socijalnih igara iz sveta odraslih i kompromisu u njihovom mini kolektivu.

Zapostavljen i zlostavljan i od roditelja, Martin ima jedinog druga i prijatelja, vranu koja se zove Maks i zna da priča. Maks živi sa Martinom, dele istu hranu, kokice za ručak, i razgovaraju. Martin provodi veći deo vremena u školi u ćošku, odvojen od grupe zabarikadiran dok se ostala deca druže i igraju.

Svaki njegov pokušaj da se približi i bude prihvaćen je odbačen i pojačava ogovaranja o njemu. I deca ogovaraju. Ponašaju se po modelu svojih roditelja i svoju moć demonstriraju nad slabijima od sebe.

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]