Noćna mora Željka Malnara

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Noćna mora Željka Malnara
Noćna Mora (08).JPG
Format talk show
Voditelj Željko Malnar
Jezik/ci hrvatski
Emitiranje
Originalni kanal OTV (1992.-2005.)
Z1 Televizija (2005.-2010.)
Originalno prikazivanje 3. listopada 1992. – 26. lipnja 2010.

Noćna mora Željka Malnara bio je noćni talk show hrvatske televizijske postaje OTV, a potom Zagrebačke Televizije Z1. Autor Željko Malnar počeo je s emitiranjem anti-showa 3. listopada 1992., subotnjim noćima od 22:00 do 3:00 (ponekad do 4:00 ili čak 6:00). Emitiranje Noćne More službeno je završilo 26. lipnja 2010.

Pored Malnara stalni članovi noćne more čine mu neobični zagrebački susjedi s nadimcima Cezar, Tarzan, Jaran, Remzo, Laki i pokojni Ševa iz ulica Peščenice.

Malnar je tobože proglasio u Peščenici nezavisnu Republiku Peščenicu s njim kao predsjednikom. Njegov kabinet čine njegovi susjedi. Često je slučaj da se gledatelji koji se telefonski uključe u show počnu obostrano vrijeđati s domaćinima i gostima showa.

Ponekad Malnar kaže gledateljima „Jadnici, ugasite televizor i idite spavati! Idiote, zar nemas pametnijeg posla, nego gledati televiziju u tri ujutro! Hajde, laku noć! Što je, bijedniče, nemas novaca za biti vani, nego mene moraš gledati na svome malom televizoru crnobijelom?

Nightmare Stage naziv je Malnarove kolumne koja se redovito pojavljuje u tjedniku Globusu.

2002. godine Noćna mora ugostila je Dennisa Rodmana, koji je u Zagreb došao samo zbog sudjelovanju u showu nakon što mu ga je njegov prijatelj Hrvat pokazao putem interneta.

Z1 Televizija promijenila je satelitsko emitiranje; od listopada 2009. promijenjeno je s Hotbirda na Atlantic Bird, tako da brojni obožavatelji širom Europe, koji su show pratili putem satelitskog programa, više ne mogu pratiti show.

Popularni član Noćne more Zvonimir Levačić - Ševa preminuo je 5. svibnja 2010. Vijest o smrti legendarnog Ševe objavile su i velike hrvatske medijske kuće.[1][2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Dnevnik.hr Umro Ševa, zvijezda legendarne Noćne more, 6. svibnja 2010.
  2. Dnevnik.hr Prijatelji se oprostili od velikana Ševe, 6. svibnja 2010.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]