Nika Turković

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nika Turković
Lični podaci
Datum rođenja7. lipnja 1995.
Mjesto rođenjaZagreb, Hrvatska,
Zanimanjepjevačica
Instrumentglasovir

Nika Turković (Zagreb, 7. lipnja 1995.), mlada hrvatska pjevačica, koja je predstavljala Hrvatsku na Dječjoj pjesmi Eurovizije 2004. godine.

Životopis[uredi | uredi kod]

Glazbom se Nika počela baviti sa četiri godine. Prije pojavljivanja na Dječjoj pjesmi Eurovizije, sudjelovala je u nekoliko poznatih TV emisija. Usprkos prehladi i blagom strahu, odvažnu Niku to nije pokolebalo, te je na Euroviziji s pjesmom "Hej, mali" zauzela treće mjesto.

Nika polazi osnovnu školu "Antun Gustav Matoš", koju je polazio i Dino Jelusić.

Pored hrvatskog, Nika tečno govori i talijanski, slovenski i engleski, a uči i španjolski. Prva joj je pjesma "Mjesec i zvijezde" ("The Moon and The Stars").

Diskografija[uredi | uredi kod]

Nika je poslije uspjeha na Dječjoj pjesmi Eurovizije snimila CD "Stranac", na kojem se nalaze dueti s Tonyjem Cetinskim i Oliverom Dragojevićem.

Njezin album pod nazivom "Alien" (eng. izvanzemaljac, svemirac) sadrži 15 pjesama, među kojima su i "Putujem", "Hej, mali", "Alien", "I can see", "Ja mogu.. sve!" (brza verzija), "Ja mogu.. sve!" (spora verzija), pjesma na španjolskom s Oliverom Dragojevićem, "Sjaj, zvjezdani sjaj", "Zamisli", "Sve je u redu"... Pjesme "Hej, mali" i "Zamisli" su prevedene na engleski jezik i također se nalaze na tom albumu.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]