Nicole Brown Simpson

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Nicole Brown Simpson (19.5. 195912.6. 1994) je bila bivša supruga igrača američkog fudbala O.J. Simpsona, poznata kao žrtva dvostrukog ubistva za koje je njen suprug bio suđen na zloglasnom Suđenju stoljeća.

Rođena je kao Nicole Brown u Frankfurtu, ali je odrasla u gradu Dana Point u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Poslije završene srednje škole se zaposlila kao konobarica u noćnom klubu gdje je i upoznala svog budućeg supruga.

Simpson i Brownova su se vjenčali 2.2. 1985. Zajedno su imali dvoje djece - Sydney Brook Simpson (rođenu 17.10. 1985.) i Justina Raya Simpsona (rođenog 6.8. 1986.). Od Simpsona se Nicole Brown razvela 1992. godine, navodeći kao razlog bračno zlostavljanje.

Izmasakrirano truplo Nicole Brown Simpson je 12.6. 1994. pronađeno u dvorištu njenog doma u losanđeleskoj četvrti Brentwood zajedno s truplom Ronalda Goldmana, mladog konobara koji joj, prema izjavama svjedoka bio došao vratiti naočale izgubljene u restoranu Mezzaluna. Za ubistvo je ubrzo optužen njen suprug, koji je nakon medijski eskponiranog i više od godinu dana dugog kontroverznog suđenja oslobođen optužbe. Godine 1997. je O.J. Simpson za isto zlodjelo proglašen odgovornim u građanskoj parnici i prisiljen porodicama žrtava isplatiti odštetu.

Denise Brown, sestra Nicole Brown Simpson, je nakon ubistva postala jedna od vodećih američkih aktivistica za prava zlostavljanih žena, a po sestri je nazvala zaklada dobrotovornu zakladu The Nicole Brown Charitable Foundation.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]