The Strange Love of Martha Ivers

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Neobična ljubav Marthe Ivers)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Strange Love of Martha Ivers
Lizabeth Scott i Van Heflin u sceni filma
RežijaLewis Milestone
ProducentHal B. Wallis
ScenarioRobert Rossen
Robert Riskin (nenaveden na špici)
PredložakLove Lies Bleeding; autor:
John Patrick
UlogeBarbara Stanwyck
Van Heflin
Lizabeth Scott
Kirk Douglas
MuzikaMiklós Rózsa
FotografijaVictor Milner
MontažaArchie Marshek
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere
26. 7. 1946 (1946-07-26)
Trajanje116 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

The Strange Love of Martha Ivers (sh. Čudna ljubav Marthe Ivers) je američki crno-bijeli igrani film snimljen 1946. godine u režiji Lewisa Milestonea, poznat kao jedno od klasičnih ostvarenja žanra film noir.

Radnja se temelji na drami Love Lies Bleeding Johna Patricka. Protagonist, čiji lik tumači Van Hefflin, je Sam Masterson, siromašni lutalica i kockar koji se vraća u rodni grad u Pensilvaniji te preko prijateljice iz djetinjstva, danas uspješne poslovne žene Marthe Ivers (čiji lik tumači Barbara Stanwyck), nastoji ishoditi uslugu od njenog muža, okružnog tužioca Walter O'Neilla (čiji lik tumači Kirk Douglas), odnosno spriječiti da se njegova djevojka Toni (čiji lik tumači Lizabeth Scott) vrati u zatvor zbog kršenja uvjetnog otpusta. Taj potez izaziva neočekivanu reakciju, s obzirom da je Martha sve vrijeme bila zaljubljena u Sama, dok njen muž vjeruje da je pravi motiv posjete ucjena, s obzirom da je Martha bogatstvo stekla slučajnim ubistvom vlastite tetke prilikom pokušaja bijega iz kuće, a za koje vjeruje da je Sam bio svjedok.

Naslovna uloga u Marthi Ivers se smatra jednom od najboljih u karijeri Barbari Stanwyck, odnosno jednim od najpoznatijih ženskih likova u historiji film noira, koga je Stanwyck dvije godine ranije već bila obilježila nastupom u Dvostrukom osiguranju. Izuzetno zapažen nastup je, pak, imao i Kirk Douglas kome je to bio filmski debi, i koji je, usprkos toga što je glumio slabića i negativca, nakon toga relativno brzo napredovao do tumača glavnih uloga odnosno jedne od najvećih hollywoodskih zvijezda. The Strange Love of Martha Ivers je sljedeće godine prikazan na Kanskom festivalu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]