Volare

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Nel blu dipinto di blu)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Volare (razvrstavanje).
Italija Nel blu dipinto di blu
Pjesma s Eurosonga 1958.
Država Italija
Izvođač(i)Domenico Modugno
Jezikitalijanski jezik
Skladatelj(i)Domenico Modugno
TekstopisacDomenico Modugno
Franco Migliacci
Plasman
Mjesto u finalu3.
Bodovi u finalu13
Kronologija nastupa

"Nel blu dipinto di blu" ("U plavom obojanom plavim"), kolokvijalno poznata pod nazivom "Volare" ("letjeti" na italijanskom) je popularna pjesma znamenitog italijanskog pjevača Domenica Modugna.

Modugno je za pjesmu napisao muziku, a tekst zajedno s Francom Miglaccijem. "Nel blu dipinto di blu" je Modugno prvi put izveo zajedno s Johnnyjem Dorellijem godine 1958. na Muzičkom festivalu u Sanremu gdje je osvojila prvo mjesto i postala veliki hit. Ubrzo nakon toga je ta pjesma izabrana da predstavlja Italiju na Pjesmi Eurovizije.

Na samom natjecanju je bila izvođena kao prva, ali je svi eurovizijski studiji nisu čuli, pa je izvedena pred kraj, kada je već započelo glasanje. Ukupno je osvojila 13 bodova, i završila na trećem mjestu iza Dors, mon amour Andrea Claveua, predstavnika Francuske.

Iste je godine Modugno napravio verziju na engleskom jeziku, poznatu pod nazivom Volare, koja je postala veliki hit u SAD, zahvaljujući čemu je Modugno dobio nagradu Grammy. Slijedile su brojne međunarodne verzije. Smatra se da ju je do sada obradilo čak 100 izvođača.

Godine 2005. je u anketi Volare proglašena drugom najpopularnijom pjesmom u 50 godina Eurovizije, iza Waterlooa švedske grupe ABBA.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]