NCIS (sezona 7)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje22. 9. 2009 (2009-09-22)
25. 5. 2010 (2010-05-25)
Kronologija
← Prethodna
6
Sljedeća →
8
Lista epizoda serije NCIS

Sedma sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 22. septembra 2009. do 25. maja 2010. godine na kanalu CBS. Epizoda "Kraj igre" je drugi deo epizode "Pucanj" iz serije NCIS: Los Angeles.

Opis[uredi | uredi kod]

Glavna postava se nije promenila.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Epizodne[uredi | uredi kod]

  • Brian Dietzen kao Džejms Palmer (Epizode 1, 5-6, 8, 13, 16, 18, 20-21, 25)

Epizode[uredi | uredi kod]

Br. u
seriji
Bt. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
1391 "Istina ili posledice (3. deo)" Dennis SmithJesse Stern22. 9. 2009 (2009-09-22)
Ekipa se bori da nastavi dalje i pronađe zamenu za Zivu i takođe traži odgovore u vezi njenog nestanka. 
1402 "Okupljanje" Tony WharmbySteven D. Binder29. 9. 2009 (2009-09-29)
Ekipa istražuje momačko veče na kom su sva tri gosta pobijena i ostavljena u vrlo tajanstvenim okolnostima. Jedan od žrtava je pronađen obešen, drugi udavljen u VC šolji, a treći otrovan alkoholom, a svoj trojici su obrijane glave posle smrti. Posle temeljne istrage ekipa svodi spisak osumnjičenih na policajca kog su njih trojica maltretirali u srednjoj školi. Načini na koji su njih trojica pobijeni odgovara načinu na koji je policajac maltretiran sve do brijanja glave. Takođe je otkriveno da su njih trojica koristeći svoje vojne veze pravili nezakonitu prodaju delova vojnog aviona i da je momačko veče u stvari prodaja koja je pošla po zlu. Ekipa otkriva da se policajac konačno osvetio i na samo da je pobio svoje mučitelje, nego da im je i pokrao zaradu od prodaje. Ipak, nakon što policajac završi mrtav, ekipa otkriva da je pravi krivac išao u istu srednju školu kao i trojica žrtava i da je smestio policajcu da bi mogao da ukrade novac od prodaje aviona. U međuvremenu, Ziva se miri sa ostatkom ekipe i suočava se sa svojim osećanjima prema Toniju izvinjavajući mu se što je uopšte sumnjala u njega. 
1413 "Doušnik" Thomas J. WrightGeorge Schenck i Frank Cardea6. 10. 2009 (2009-10-06)
Kad je politički bloger Met Burns pronađen mrtav nakon što je gurnut sa mosta dok je pratio trag, MZIS posebno zanima istraga njegove smrti. Na blogu, Burns je optužio MZIS za zatapkavanje ubistva podoficira Roda Arneta, za koga je Burns sumnjao da je doušnik. MZIS je zaključio da je Arnetova saobraćajna nesreća samo to, saobraćajna nesreća. Ipak, zbog nemogućnosti da predaju nadležnost Burnsovog slučaja, ekipa ponovo otvara Arnetov slučaj. Stvari postaju još složenije kad ekshumiraju Arnetovo telo i otkriju da je ukradeno. Oni sumnjaju da je Burns ukrao Arnetovo telo da bi mogao da otkrije zaveru u kojoj je MZIS zataškao ubistvo. Otkriveno je da je Arnet nesvesno dao podatke sendvičaru sa kojim se sprijateljio dok se vozio vozom svaki dan. Nadajući se da na njih niko neće posumnjati slažu se da podele 2 miliona dolara. Kako ispada, sendvičar je, plašeći da se ne otkrije šema sa Arnetom, dao dojavu Burnsu da se nađu i na mostu ga je ubio. U međuvremenu, Ziva daje otkaz u Mosadu želeći da postane puni specijalni gent MZIS-a, ali da bi se to desilo, Gibs mora da potpiše pristanak. Epizoda se završila i nije otkriveno da li je Gibs potpisao pristanak. 
1424 "Dobar policajac, loš policajac" Leslie LibmanDavid J. North13. 10. 2009 (2009-10-13)
Ziva je prisiljena da se seti svih događaja koji su doveli do njenog zarobljavanja kada je tačnost njenog izveštaja dovedena u pitanje. 
1435 "Pravila ponašanja" Terrence O'HaraChristopher J. Waild20. 10. 2009 (2009-10-20)
Na Noć veštica ekipa istražuje ono što izgleda kao nesrećno samoubistvo razvodnika Džejms Korbija koji je pronađen mrtav u svom automobilu. Ipak, uskoro otkrivaju da je Korbi ubijen kad su mu organi smrznuti tečnim azotom i da je, kad je pokušao da diše, azot ušao u njegova pluća i ugupio ga. Ipak, takođe je otkriveno da je Korbiju koža oštećena zbog ranijeg trovanja, a Gibs sumnja da je ceo vod, kome je dosta bilo Korbijevih šala, pokušao da ga ubije. Neko je uspeo da nagovori Korbija da popije azot i iscenirana je njegova smrt da izgleda kao samoubistvo. Toni ne može da zaboravi osećaj da je Sara, Korbijeva žena i trostruka udovica, da je umešana sumnjajući da je crna udovica. Uskoro je otkriveno da je redov Singer, koji je bio u Korbijevom vodu, bio u vezi sa Korbijevom ženom Sarom. Sara je priznala da je došla kući da se suoči sa Korbijem otprilike u vreme kad je bilo ubistvo, ali se prehladila u poslednjoj sekundi. Baš kad Toni hoće da uhapsi Saru za Korbijevo ubistvo, Gibs shvata da Sara nema nikakve veze sa Korbijevim ubistvom jer postoji neko drugi sa pravim motivom, Rejčel, Korbijeva i Sarina i maloletna ćerka. Pošto je htela da isplati dobre pare iz povereničkog fond i nasledstva, Rejčel je znala da je jedini način za to da ubije Korbija i da smesti Sari za njegovu smrt. U međuvremenu, Ziva pokušava da se navikne na svoju novu ulogu spacijalnog agenta MZIS-a i agenta pripravnika dok Toni počinje da je zove "Pripko", a toga je molila da ne radi, ali Toni je to uradio svakako. Kasnije, u pravom stilu Noći veštica, Ziva se odužila Toniju kad mu je kao poklon dala šolju, ali kad je iz nje Toni popio malo i kad se nasmejao, zubi su mu poplaveli. 
1446 "Odmetnici i rodbina" Tony WharmbyJesse Stern3. 11. 2009 (2009-11-03)
Kad se Gibsov brod tajanstveno pojavio u luci u San Dijegu sa dva mrtvaca u njemu, Vens, Gibs i Daki putuju u San Dijegu znajući da ovom istragom moraju da rukuju izuzetno pažljivo. Ispalo je da je Gibs poslao svoj brod Frenksu u Meksiko, ali Frenka ne mogu nigde da nađu. Frenks se pojavljuje u Gibsovoj kući sa svojom snajom Lejlom (žeom Frenksovog pokojnog sina) i unukom. Ispalo je da su dvojica mrtvaca radili za lično vojno društvo koje je unajmila Lejline majka Šejda, monći vođa plemena u Iraku da otmu njenu ćerku i unuku i da ih dovedu u Irak. To je bio njen način da nekako ponovo ostvari povezanost sa svojom udaljenom ćerkom. Frenks preuzima punu odgovornost za ubistva, ali posle dlje istrage je otkriveno da je Lejla pobila dvojicu muškaraca kad ih je videla da prilaze Frenksu. Na kraju, lično vojno društvo koje vodi pukovnik Martin Bel je odgovorno i za lov na nagrade po Meksiku, a Lejla i njena majka se mire. 
1457 "Kraj igre" James Whitmore ml.Gary Glasberg10. 11. 2009 (2009-11-10)
Kada je lekar pronađen mrtav, direktor Vens se pojavljuje na mestu zločina i govori da je vido deo ubistva. Direktor govori da je ubica severnokorejski atentator Li Van Kai (prvi put viđena u epizodi "Pucanj" serije "NCIS: Los Angeles"). Ekipa otkriva da je Kaijeva ostavila svoj DNK na lekarevom telu za njih. Direktor je potpuno iznenađen kada ga je Kaijeva pozvala da dođe kući i kad ju je pronašao kako sedi na prilazu. Kako se istraga nastavlja, ekipa otkriva da je Kaijeva u gradu da bi ubila zvaničnika Severne Koreje. U međuvremenu, za MekGijevu novu devojku Amanandu ispada da radi za vladu Severne Koreje i da ju je upucala Kaijeva pre nego što je umrla na MekGijevim rukama. Ekipa otkriva da je Kaijeva u Vašingtonu da bi pobila sve ljude koji su od nje napravili atentatora. Vens se vraća kući i otkriva da Kaijeva drži na nišanu njegovu ženu. Kaijeva otkriva da je tamo da bi je Vens ubio i da bi joj konačno okončao bol. Direktor sputša pištolj da bi joj pomogao, ali njegova žena završava posao umesto njega. 
1468 "Nestanak struje" Thomas J. WrightSteven D. Binder i David J. North17. 11. 2009 (2009-11-17)
Nedugo nakon napada na pružalaca internet usluga, struja u celom Vašingtonu je nestala. Kad je telo vojnog radnika pronađeno na mestu događaja, MZIS je pozvan. Ipak, bez struje ekipa ne može da koristi svoju modernu elektroniku i mora da reši slučaj na staromodni način. Uskoro otkrivaju da je mrtvi radnik u stvari agent NSA na tajnom zadatku i da je jedan od dvoje njudi koji su imali pristup svakom mrežnom skeneru u Sjedinjenim Državama. Onda hapse jednog od čuvara internet pružalaca pošto je on pravi veleum. Oteo je jednog agenta da bi mogao da dobije pristup mreži i isključio je struju u celom grado da bi mogao da pristupi ličnim i vojnim tajnama koje bi omgao da proda na crnoj berzi. Ekip onda shvata koliko je bogatiji život bez elektronike sve dok ne dođe struja, a onda svi sedaju za svoje računare sem Gibsa koji je više nego srećan da se otarasi elektronike za promenu. 
1479 "Dečja igra" William WebbReed Steiner24. 11. 2009 (2009-11-24)
Nakon što je telo vojnika pronađeno u kukuruzu, ekipa istraćuje vojnu bazu koja koristi decu genije da bi rešavali vojne šifre. Ekipa otkriva da je jedno dete napravilo kolaž sa šiframa sa važnim vojnim tajnama, tajne koje bi se prodale. Drugo telo upućuje na ženu koja vodi organizaciju, ali kada devojčica pobegne iz sigurne kuće (Dakijeve kuće) i pobegne kod svoje majke, ekipa se trka sa vremenom da je spase od potencijalnog ubice. U međuvremenu, Daki pokušava da nagovori Gibsa i ekipu da provedu Dan zahvalnosti kod njega kući, uprkos ranijim planovima. 
14810 "Vera" Arvin BrownGary Glasberg15. 12. 2009 (2009-12-15)
Ekipa radi na rešavanju ubistva sina velečasnog i uskoro otkrivaju da je on možda učestvovao u zločinu iz mržnje. Gibsov otac se vraća za Božić, a Gibs pokušava da otkrije zašto je odjednom promenio ponašanje baš pred praznike. Ebina stara drugarica traži uslugu od MekGija - njen sestrić koji živi sa njom hoće da vidi svoju majku za Božić, a ona je trenutno na vojnom brodu na indijskom moru, a jedino MekGi to može da omogući. Gibs shvata da je žrtvin brat krivac pošto nije mogao da prihvati bratov prelaz na islam. Gibs takođe otkriva da je njegov otac ubio čoveka koji je pokušao da mu opljačka radnju i da je došao po savet ako treba da ubije još nekog. 
14911 "Zapaljenje" Dennis SmithJesse Stern5. 1. 2010 (2010-01-05)
Epizoda počinje kada dva rendžera pronađu telo blizu šumskog požara. Ekipa istražuje i otkriva da je pilot nosio ranac za letenje i da se srušio. Advokatica kojoj se ne sviđa Gibs pokušava da ga spreči da razgovara sa njenim strankama. Daki otkriva da je žrtva otrovana i da je bila mrtva pre nego što je navukla ranac za letenje što dovodi ekipu do sumnjanja u treću stranku. Otkrivaju da je to bio komandir koji je ukrao tehnologiju od ličnog društva i vojske da bi napravio svoj ranac za letenje i da je ubio pilot da bi ga ućutkao. Kasnije, Gibs otkriva da je advokaticu poslao stari neprijatelj. Epizoda je povezana sa epizodom "Odmetnici i rodbina". 
15012 "Od krvi i mesa" Arvin BrownGeorge Schenck i Frank Cardea12. 1. 2010 (2010-01-12)
Saudijski princ koji se obučava u vojnoj bazi je izbegao smrt kad su mu auto i vozač eksplodirali zbog auto bombe dok su bili parkirani kod baze. Dok rade na istrazi i štite princa, ekipa i druge agencije se suočavaju sa delikatnim političkim problemom jer podmetanje bombe izgleda kao teroristički čin. Ekipa takođe otkriva da princa nisu voleli njegovi instruktori i da se odaljio od svog brata, zvaničnika saudijske ambasade, jer veruje da su "Zapadni načini" njegovog brata uzrok napada. U međuvremenu, Tonijev otac se pojavljuje na njegovo razočarenje. Ispada da je DiNozo st. poslovni saradnik oca saudijskog princa, što dovodi u pitanje Tonijev rad na slučaju. 
15113 "Mlaznjak" Tony WharmbyChristopher J. Waild26. 1. 2010 (2010-01-26)
Dok su prebacivali vladinog svedoka iz Pariza, Toni i Ziva saznaju od Gibsa i MekGija da je plaćeni ubica na njihovom letu i da hoće da ubije svedoka. Gibs i MekGi rade na slučaju komandira za specijalne operacija koga je pronašla mrtvog kućna pomoćnica za koju su mislili da je plaćeni ubica. Uz pomoć ostatka ekipa na zemlji, kao i uz pomoć pokušaja ubistva svedoka, Toni i Ziva shvataju da je atentator neko od stjuardesa. Nakon što su je uspešno savladali, otkrivaju da je lčovek koji je unajmio svedokov verenik koji bi bio umešan njenim svedočenjem. Dok su pokušavali da ga uhapse, Gibs je slomio ruku zbog čega je prisiljen da radi sve što može levom rukom. 
15214 "Maskarada" James Whitmore ml.Steven D. Binder2. 2. 2010 (2010-02-02)
Vojnik je poginuo nakon što mu je auto eksplodirao tokom policijske potere, a tragovi zračenja su pronađeni. Ekipa kreće u trku sa vremenom kad teroristički skup preti da detonira još jednu "prljavu bombu" u oblasti Vašingtona. Dok ekipa pokušava da pronađe bombe, istraga im je potresena kad se Hartova vrati da brani jednog od njihovih osumnjičenih. Uprkos tome, ekipa uspeva da otkrije da je ceo plan sa bombama napravila lična agencija da bi naterala kongres da dozvoli račun koji bi doneo ličnim odbranbenim preduzetnicima da dobiju milione dolara iz fonda. 
15315 "Nož" Dennis SmithJesse Stern9. 2. 2010 (2010-02-09)
Dejmon Vert, vojnik iz epizode "Vojna kazna", traži pomoć od Gibsa kad mu je drug pronađen mrtav u kontejneru. Gibs saznaje od Fornela da su njihovi osumnjičeni deo sindikata za nezakonitu prodaju skupih delova automobila koje FBI istražuje već neko vreme. Vert i Ziva odlaze natajni zadatak dok ostatak ekipa kreće na put da bi pronašli vođu operacije i otkrili ko je ubio Vertovog druga. 
15416 "Materice" Tony WharmbyGary Glasberg i Reed Steiner2. 3. 2010 (2010-03-02)
Tajne se otkrivaju kada se Gibsova bivša tašta Džoana Filding pojavi kao svedok na suđenju za ubistvo. U početku, zločin izgleda kao pljačka koja je krenula po zlu, ali dalja istraga otkriva da ima još toga. Žrtva, vojni kapetan, je imala veze sa narko kartelom koji su ubili Gibsovu prvu ženu i ćerku. Njegova tašta priznaje da je ubila kapetana da osveti ćerkinu i unukinu smrt, a Gibs joj govori da je on ubio i pravog ubicu. Uprkos priznanju, Gibs ne može da uhapsi rođenu taštu. On ubeđuje Alison Hart da je brani, a onda namerno pravi ključne greške tokom hapšenja (ne očitavajući joj prava i ispitujući je bez prisutnosti zastupnika) tako da Hartova može da spreči hapšenje. Vens kasnije obaveštava ekipu da je slučaj zatvoren bez objašnjenja. 
15517 "Dupli identitet" Mark HorowitzGeorge Schenck i Frank Cardea9. 3. 2010 (2010-03-09)
Gibs i ekipa istražuju ubistvo vojnika i otkrivaju o njegovom životu više nego što je bilo ko mogao da zamisli. Vojnik koji je proglašen kao NUA posle misije u Avganistanu je nekako zgrnuo milione dolara i oženio se drugom ženom pod lažnim identitetom. Stvari postaju složene kad ekipa otkrije da su drugi vojnici iz misije dali isto svedočenje od reči do reči. Takođe je prikazano da je Dakijeva majka umrla negde oko 2010. 
15618 "Nadležnost" Terrence O'HaraLee David Zlotoff16. 3. 2010 (2010-03-16)
MZIS i Obalska straža udružuju snage kad je vojni vozač koji je tražio potonulo blago ubijen. Obe ekipa sumnjaju da je lekar koji je finansirao ekspediciju potrage za potonulim blagom ubica, ali dokazi se jednostavno ne uklapaju. 
15719 "Grešno zadovoljstvo" James Whitmore ml.Reed Steiner i Christopher J. Waild6. 4. 2010 (2010-04-06)
Gibs koristi Holi Snou (prethodno viđenu u epizodi "Mlaznjak") da istraži ubistvo u svetu poslovne pratnje, praveći tenziju u ekipi. Nakon pronalaska tela vojnog izveštača, ekipa otkriva da je razgovarao sa prostitutkom koja je radila sa Holi Snou i da postoje slična ubistva. Holi se dogovara sa Gibsom da mu pomogne oko istrage i oni pronalaze prostitutku koja otkriva da je ubicaa ljubomoran što je viđa sa drugim muškarcima. U početku ekipa misli da je ubica neko od njenih mušterija, ali otkrivaju da je ustvari njen dečko koji je advokat koji je zastupa. Ubica otima Holi kriveći je za to što je njegova devojka ušla u svet prostitucije i što se viđa sa drugim muškarcima. U međuvremenu, Toni i MekGi su se ozbiljno posvađali. Kad Toni radi sa detketivom Filipom Mekejdenom, MekGi postaje ljubomoran na njihovo prijateljstvo. 
15820 "Sa strane" Thomas J. WrightSteven D. Binder i Jesse Stern27. 4. 2010 (2010-04-27)
Kad MZIS-ovci pronađu mrtvog vojnog podoficira i doušnika FBI-ja, pozivaju agenta Fornela da pomaže tokom ostrage. Fornel govori da su se slični upadi u sigurnost dešavali, pa pronalaze izvor u ličnom sigurnosnom društvu. Takođe otkrivaju da specijalni poligrafista MZIS-a Suzan Grejdiradi honorarno u istom društvu. Nakon što su je pronašli, kancelarija sigurnosnog društva leti u vazduh i Suzan priznaje da je ukrala neke poligrafkse podatke da bi ih iskoristila. Ebi uspeva da otkrije da su se ubice slučajno ubile u ekspolziji, dovodeći Gibsa i Fornela do veleuma - saveznog sudija sa kojim su obojica razgovarali tokom istrage. Ona je otišla na tajni zadatak da bi pobila doušnike koji bi joj doneli umanjenu kaznu u zamenu za njeno svedočenje i da bi uništila poligrafske podatke koji bi dokazali njenu umešanost. 
15921 "Opsednutost" Tony WharmbyGeorge Schenck i Frank Cardea4. 5. 2010 (2010-05-04)
DiNozo otkriva da ga privlači žena koju prvi put vidi dok istražuje smrt njenog brata. Žena je dobro poznati svetski izveštač Dejna Haton koja je nestala ubrzo nakon smrti brata. U početku, ekipa veruje da je ubistvo možda povezano sa tim što su brat i sestra istraživali lične vojne preduzimače, ali sumnjaju da KGB ima veze sa tim kad su otkrili da je Dejnin brat ubijen ricinom. Otkriveno je da je čovek koji je doveo Dejnu i njenog brat u KGB čovek sa kodnim imenom "Juri" i da ima 10 milion dolara na bankovnom računu koji su korišćeni za njihove operacije. DiNozo uspeva da zadobije Dejnino poverenje i ona im pomaže da pronađu Jurijeve papire i novac, ali otkriva da je i njoj ubrizgan ricin. Uz pomoć papira i novca ekipa uspeva da pronađe ubicu koji je pobio Hatonove i to je agent KGB koji se nije vratio u Rusiju posle Hladnog rata i koja je htela da se dokopa novca koji je Juri sklonio. 
16022 "Granica (1. deo)" Terrence O'HaraSteven D. Binder11. 5. 2010 (2010-05-11)
Nakon pronalaska mrtvog vojnika sa odsečenim stopalima, kao i kamion pun odsečenih stopala, ekipa počinje da veruje da je serijski ubica u bekstvu. U mđuvremenu, Ebi je pozvao Alehandro Rivera da održi naučno predavanje u Meksiku, a MekGi polazi kao pratnja. Dok je bila tamo, Ebi je pozvana da reši slučaj preprodavca droge od pre 20 godina i Ebi na kraju otkriva da je preprodavac droge onaj koga je ubio Gibs. U Sjedinjenim Državama, ekipa zaključuje da je vojnik bio ubica koji je bio unajmljen da ubija protivničke preprodavce droge i da zadrži njihova stopala kao dokaz. Jedna od preprodavaca droge je privedena i priznaje da ga je ubila u samoodbrani. Na kraju, Ebi govori Gibsu o ubistvu koje Gibs priznaje. Oboje se slažu da neko pokušava da iskopa Gibsovu prošlost, ali Ebi ne zna da li da nastavi slučaj ili da odbaci i pita Gibsa da li će je voleti šta god da uradi. 
16123 "Ubijeni rodoljub (2. deo)" Dennis SmithGary Glasberg18. 5. 2010 (2010-05-18)
Ekipa je potresena kad je za raskomadano telo na plaži otkriveno da je to telo Lare Mejsi, takođe agentkinje MZIS-a i bliske Gibsove drugarice. Otkrivaju da je poslednji slučaj na kom je Mejsijeva radila slučaj silovane mornarke u Meksiku. Kad uspeju da nađu silovatelja, slučaj potpuno nema veze sa ubistvom. U međuvremenu, Ebi razgovara sa Gibsom o ubistvu koje je počinio u Meksiku i pita ga šta da radi, a Gibs joj odgovara da radi svoj posao i da podnese pun izveštaj. Gibs uskoro otkriva da je pukovnik Bel odgovoran i kreće za Meksiko. Kad na kraju stigne, pronalazi kuću Majka Frenka spaljenu do temelja i nekoliko spaljenih leševa Belovih ljudi. Gibs je ranije predosetio da će Bel poslati svoje ljude tamo i poslao je Frenksu upozorenje: Pravilo 44 ("Sakrij žene i decu"). Gibsa tada hvata jedan od Belovih ljudi, otpušteni vojni rendžer Džejson Pol Din koji je i ubio Laru Mejsi. Dok je tamo, Din otkriva Gibsu da je telo za koje je mislo da je Frenks ustvari pukovnik Bel. Gibs je onda onesvešćen pre nego što je stigao da pita Dina za koga radi. 
16224 "Pravilo pedesetjedan (3. deo)" Dennis SmithJesse Stern25. 5. 2010 (2010-05-25)
Gibsov otmičar i poslodavac Džejsona Pola Dina je ustvari Paloma Rejnosa, vođa narko kartela Rejnosa. Njeni razlozi za dovođenje Gibsa u Meksiko su jasni: hoće osvetu jer ju je razdvojio od oca i preti da će da pobije sve koje on poznaje, počevši od Majka Frenksa i završivši sa Gibsovim ocem ako Gibs neće da počne da radi za nju. Kad Alehandro stigne, Gibs shvata da su njih dvoje brat i sestra i takođe deca preprodavca droge Pedra Hernandeza, čoveka koga je Gibs ubio pre skoro dvadeset godina kao osvetu jer je Hernandez naredio da se ubiju Gibsova žena Šenon i ćerka Keli. Alehandro je ponovo otvorio slučaj svog oca da bi udaljio Gibsa od svoje sestre i da bi opet zadovoljio pravdu, ali stvari su postale složenije zbog gubitka Ebinog izveštaja iz epizode "Ubijeni rodoljub (1. deo)" - koji je presrela Alison Hart da ne bi stigao u Meksiko. U međuvremenu, Ziva je prošla svoj građanski ispit i očakuje da joj Toni i Gibs naprave proslavu povodom toga. Toni je prinuđen da prekrši obećanje kad situacija preraste jer se sastaje sa mutnim Riverom kad je otišao da se nađe sa Majkom Frenksom tokom zadatka. Epizoda se završava kada Paloma ode u Pensilvaniju i uđe u radnju Džeksona Gibsa, završavajući epizodu visećom sudbinom i ostavljajući njegovu sudbinu nerazjašnjenom. 


Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]