Moja ulica, moja ekipa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Moja ulica, moja ekipa je tradiconalni malonogometni turnir koji se igra krajem prosinca u Puli, u Domu sportova "Mate Parlov".

Od početka održavanja, na turniru sudjeluju ekipe iz cijele Istre i okolice, a prvenstvo u prosjeku prati oko 2.000 gledatelja. Najviše ekipa, čak 117, natjecalo se 1980. godine. Mnoge momčadi koje su nastupale na turniru su ubrzo prerasle u malonogometne klubove. Od 1992., zbog rata u Hrvatskoj natjecanje je privremeno obustavljeno do 2004., od kada se ponovno počinje igrati. Od 2007. se igra i Mini ulica, turnir za najmlađe nogometaše do 11 godina.

Moja ulica, moja ekipa 2008.[uredi | uredi kod]

Godine 2008. odigrano je jubilarno, 20. izdanje ovog turnira. Na turniru se natjecalo 105 ekipa, većina iz Istre i istarskih otoka, no bilo je ekipa i iz Rijeke te dvije iz BiH. Turnir je osvojila porečka momčad Vita Leva Elektrometal, koja je 28. XII. 2008. pred oko 2.000 gledatelja u Domu sportova "Mate Parlov" svladala pulsku momčad MNK Šijana. Mini ulicu je osvojila kombinirana ekipa porečkog Jadrana i Vrsara, koja je u finalu svladala vršnjake iz fažanske Mladosti.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]