Milan Petrović (pravnik)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Milan Petrović
Rođenje31. 1. 1947. (1947-01-31) (dob: 77)
Alma materPravni fakultet Univerziteta u Beogradu
Zanimanjepravnik, univerzitetski profesor

Dr Milan Petrović rođen 31. januara 1947. godine u Šapcu je istaknuti profesor u penziji Upravnog prava, Nauke o upravljanju sa pravnom informatikom, Posebnog upravnog prava, Velikih pravnih sistema i Crkvenog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1969. godine. Magistarsku tezu pod nazivom Imisije u privatnom pravu, odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1973. godine. Doktorsku disertaciju na temu Pravna vezanost i ocena celishodnosti u teoriji javnog prava odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu, 1979. godine.

Po odsluženju vojnog roka 1969/70. godine, od 1970. do 1982. godine radio je u Institutu za uporedno pravo u Beogradu, najpre kao asistent, a zatim kao naučni saradnik. U isto vreme radio je kao asistent na Pravnom fakultetu u Beogradu na predmetu Rimsko pravo sa skraćenim radnim vremenom.

Na Pravnom fakultetu u Nišu radi od 1982. godine. Za docenta za predmet Politički sistem na Pravnom fakultetu u Nišu, dr Milan Petrović izabran je 1983. godine. U zvanje redovnog profesora izabran je 1994. godine.

U svojoj profesionalnoj karijeri, dr Milan Petrović objavio je 14 udžbenika, 41 monografsku publikaciju, 95 članka. Učestvovao je na projektu Pravo zaštite čovekove sredine (Pravni fakultet Univerziteta u Nišu). Tokom svoje profesionalne karijere boravio je na stručnom usavršavanju na Faculté internationale de droit comparé u Strazburu, Francuska.

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]