Michel Houellebecq

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Michel Houellebecq
Biografske informacije
RođenjeFrancuska Réunion
Obrazovanje
Zanimanjeromanopisac, filmaš i pjesnik
Inspiracija
Web-stranica
Mourir
Michel Houellebecq 2008

Michel Houellebecq (miʃɛl wɛlˈbɛk) (Pariz, 26. veljače 1958. - ) je francuski pjesnik, esejist i romanopisac.

Michel Houellebecq je među najkontroverznijim piscima današnjice. Sa svoja tri romana koji se bave tabu temama (seksualni turizam, muslimanski radikali, kloniranje, alternativni životni stilovi...) zadao je mnogo muke dežurnim cenzorima i kritici. Neki ga nazivaju slobodnim piscem koji se protivi političkoj korektnosti i zabranama društva dok će mnogima njegovi stavovi biti rasistički, seksistički i, općenito, šokantni.

Svojim djelima te stalnom polemikom po javnim glasilima, Houellebecq je na sebe navukao bijes mnogih, a trenutačno se protiv njega (i njegovih djela) vodi i par sudskih procesa.

Rodio se kao Michel Thomas na otoku Réunionu. Tamo je proveo najranije dane. Nakon toga je otišao u Francusku živjeti s bakom, od koje je preuzeo prezime Houellebecq koje će mu postati književni pseudonim. Pohađao je osnovnu i srednje školu. Počeo se pripremati da bi mogao pristupiti elitnim školama. 1978. diplomirao je kao agronomski inženjer. Radio je kao kompjuterski administrator, čak i u Francuskoj Nacionalnoj Skupštini. Proslavio ga je prvi važniji rad, Proširenje područja borbe. Za to djelo dobio je niz nagrada. Živio je u Alžiru, Irskoj, i na mnogo drugih mjesta. Trenutno živi u Španjolskoj, ali ne namjerava tamo ostati zauvijek.

Romani[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. http://www.houellebecq.info/english.php3

Vanjske veze[uredi | uredi kod]