Melissa Drexler

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Melissa Drexler (rođena 1978. godine), poznata i pod nadimkom The Prom Mom (Maturalna mama) je američka državljanka poznata kao počiniteljica jednog od najbizarnijih slučajeva čedomorstva u historiji.

Melissa Drexler je bila učenica srednje škole Lace Township u New Jerseyu. Krajem 1996. godine je zatrudnjela sa svojim momkom Johnom T. Lewisom Jr. ali je trudnoću krila od svih - roditelja, prijatelja, pa i oca djeteta. 6.6. 1997., na dan kada se u njenoj školi održavao maturalni ples, joj je pukao vodenjak. Međutim, to je nije spriječilo da zajedno s prijateljicama ode na maturalac.

Tokom puta do škole je počela trpiti trudove, a po dolasku je otišla u zahod, te nakon 15-30 minuta rodila sina, koji je pao u zahodsku školjku. Nakon što je presjekla pupčanu vrpcu, dijete je izvadila iz školjke, potom omotala toaletnim papirom i bacila u kantu za smeće. Potom je otišla na ples gdje se, prema izjavama svjedoka, "dobro zabavljala kao da se ništa nije dogodilo".

Školski domar je nedugo primio dojavu da iz jedne od kanti za smeće curi krv. Kada je krenuo izvaditi vreće za smeće, ustanovio je da je ona teža nego što je mislio, te je na svoj užas pronašao dijete. Ono je već bilo mrtvo, usprkos pokušaja reanimacije od strane nastavnika i bolničara.

Melissa Drexler je, suočena s nastavnicima i školskim vlastima, odmah priznala kako je ona majka djeteta. Njen slučaj je odmah izazvao medijsku senzaciju, prvo zbog toga što je mjesecima uspjela sakriti svoju trudnoću, a najviše zbog hladnokrvnosti koju je pokazala nakon čedomorstva.

Vlasti su je ispočetka optužile za prvostupanjsko ubojstvo, ali je krajem 1998. priznala krivnju za ubojstvo na mah te je 29.10. 1998. nakon toga osuđena na 15 godina zatvora. 26.11. 2001. je, temeljem dobrog ponašanja, dobila uvjetni otpust te živi s roditeljima.

Izvori[uredi | uredi kod]