Max Baer

Izvor: Wikipedia
Max Baer
Statistike
Pravo ime Maximilian Adelbert Baer
Nadimak/ci Livermore Larupper, Madcap Maxie
Težina Heavyweight
Visina 6 ft Šablon:Convert/and/fra1 in (1.89 m)
Nacionalnost Sjedinjene Američke Države Amerikanac
Rođenje 11. februar 1909. (1909-02-11), Omaha, SAD
Smrt 21. novembar 1959. (dob: 50), Hollywood, SAD
Stav ortodoksni
Statistike borbi
Ukupno borbi 81
Pobjeda 68
Pobjeda nokautom 52
Poraza 13
Neriješenih 0

Max Baer (11. februar 1909 – 21. novembar 1959) bio je američki profesionalni boksač, poznat kao prvak svijeta u teškoj kategoriji 1930-ih.

Odrastao je kao dijete jevrejskog oca i protestantske majke, a boksačku karijeru je započeo nakon rada na očevoj farmi. Pažnju javnosti je stekao 1930. godine kada je nokautirao svog protivnika Frankieja Campbella, koji je nedugo nakon toga umro. Smrt njegovog drugog protivnika Ernieja Schlaafa, iako se dogodila mjesecima nakon meča, mu je donijela titulu "ubice". U junu 1933. je tehničkim nokautom pobijedio njemačkog prvaka Maxa Schmellinga, noseći Davidovu Zvijezdu na svojim boksericama, preuzevši tako jevrejski identitet u znak prkosa nacističkom režimu. Godine 1934. je pobijedio u meču protiv Prima Carnere, postavši prvak svijeta. Titulu je izgubio 1935. u spektakularnom meču protiv Jamesa J. Braddocka, iako je bio apsolutni favorit. Poznat je i po tome što je 1. juna 1939. izgubio meč od Loua Nove - prvi u historiji koji je prenošen na televiziji.

Baer je boksačku karijeru završio 1941. Poslije toga se bavio profesionalnim rvanjem, povremeno glumio na filmovima i televiziji i radio kao disk-džokej. Jedna od uloga mu je bila i u The Harder They Fall, igranom filmu inspiriranom njegovim suparništvom s Carneroom, a u kome je "Buddy Brannen", lik inspiriran na njemu, prikazan kao krvoločni ubica. Godine 1959. je umro od srčanog udara.

Baerov brat Buddy Baer je također bio uspješan boksač. Sam Baer se ženio dva puta. Iz drugog braka je imao troje djece, uključujući Maxa Baera Jr. koji je postao uspješni televizijski glumac i poduzetnik.

Baer se pojavljuje kao lik u biografskom filmu Cinderella Man, gdje ga je tumačio Craig Bierko.

Djelomična fimografija[uredi - уреди]

Literatura[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]

Postignuća
Prethodi:
Primo Carnera
Prvak svijeta u teškoj kategoriji
1934–1935
Slijedi:
James J. Braddock