Maverick (TV-serija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Maverick
Žanr Western
komedija
Kreator Roy Huggins
Nastupaju James Garner
Jack Kelly
Roger Moore
Robert Colbert
Efrem Zimbalist, Jr.
Diane Brewster
Leo Gordon
Kathleen Crowley
Richard Long
Arlene Howell
Peter Breck
Mike Road
Mona Freeman
Gerald Mohr
Zemlja porijekla  SAD
Jezik/ci engleski
Broj sezona 5
Broj epizoda 124 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i) William T. Orr
Producent(i) Roy Huggins
Coles Trapnell
Trajanje 60 min.
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Audio format monaural
Originalno prikazivanje 22. septembar 1957. – 22. april 1962.
Kronologija
Prethodi Conflict
Slijedi The New Maverick
Young Maverick
Bret Maverick
Maverick
Srodne emisije Cheyenne
Colt .45
Lawman
Bronco
Sugarfoot
The Rockford Files

Maverick je američka humoristična western TV-serija koju je stvorio Roy Huggins i koja se originalno prikazivala na programu ABC-a od 1957. do 1962. Glavni glumci su bili James Garner, Jack Kelly, Roger Moore i Robert Colbert, nastupajući kao četvorica profesionalnih igrača pokera po imenu Maverick (Bret, Bart, Beau i Brent). Moore i Colbert su naknadno postali članovima glumačke postave, iako nikada u seriji nije bilo više od dva Mavericka.

Huggins je kao glavni lik zamislio Breta Mavericka, koji se trebao razlikovati od dotadašnjih western-junaka kako time što je za život zarađivao kao kockar i varalica, tako i time što je nosio crni šešir i odjeću, po western-konvencijama predviđenim za negativcem. Bret je također stalno nastojao izbjeći situacije u kojoj bi mu se život našao u opasnosti, a kada bi se u njima našao na to se stalno žalio, iako bi na kraju svake epizode pokazao da je hrabar i spretan s pištoljem kao i svaki drugi western-junak.

Breta Mavericka je tumačio James Garner, koji je već nakon nekoliko epizoda postao velika zvijezda. Međutim, na početku prve sezone se ispostavilo kako studio jednostavno nije u stanju snimati epizode predviđenim tempom, na što su producenti došli na originalnu ideju. U seriju su uveli lik Bretovog brata Barta, koga je tumačio Jack Kelly, a koji je gotovo po svemu bio istovjetan Bretu, čime je omogućeno da se likovi, glumci i ekipe rotiraju.

Ovakav je aranžman potrajao tri godine, sve dok Garner, nezadovoljan kvalitetom scenarija, nije napustio seriju. Kao zamjena je došao Roger Moore, tumačeći lik Bretovog rođaka Beaua, koji je dugo vremena proveo u Engleskoj - a što je trebalo biti objašnjenje za Mooreov engleski naglasak. I Moore je, isto kao Garner, zbog loše kvalitete scenarija napustio seriju, te je kao zamjena, odnosno treći brat Maverick, došao Robert Colbert. Nakon još jedne sezone je zbog loše gledanosti obustavljeno snimanje serije.

Nastavci i remakeovi[uredi - уреди | uredi kôd]

Nostalgija za ugašenom serijom je godine 1978. dovela do snimanja TV-filma The New Maverick, koji je predstavljao njen prvi nastavak, odnosno pilot za TV-seriju Young Maverick, čiji je glavni junak Baeuov sin Frank Maverick. Ona je ugašena nakon nekoliko epizoda. Godine 1981. je snimljen još jedan TV-film Bret Maverick: The Lazy Ace, koji je poslužio kao pilot za novu seriju Bret Maverick, ugašenu nakon jedne sezone.

Godine 1991. Bart Maverick se u tumačenju Jacka Kellyja pojavio kao jedan od junaka The Gambler Returns: The Luck of the Draw, TV-filma koji je okupio likove odnosno glumce nekoć najpopularnijih western-serija.

Godine 1994. je, pak, snimljen igrani film gdje je ulogu Breta Mavericka tumačio Mel Gibson, a gdje se James Garner pojavljuje u ulozi njegovog oca.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]