Massimo Ranieri

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Massimo Ranieri
Lični podaci
Ime po rođenjuGiovanni Calone
Datum rođenja3. maj 1951.
PorijekloNapulj, Italija
Muzički rad
Žanrpop
InstrumentVokal
Ostalo
Službene straniceSlužbene stranice

Massimo Ranieri (je umjetničko ime Giovannia Calonea), talijanskog pjevača, filmskog i kazališnog glumca, i televizijskog showmana.

Massimo Ranieri rođen je u Napulju (u kvartu Santa Lucia) 3. maja, 1951. On je jedan od najpopularnijih talijanskih izvođača zabavne muzike, u posljednjih 30 godina. Pažnju publike svratio je na sebe pobjedivši na Canzonissimi (natjecanju zabavne muzike) 1970. i 1972. sa pjesmama; L'Amore è un attimo i Chi sarà. Predstavljao je Italiju na Pjesmi Eurovizije 1971. (zauzeo je 5 mjesto sa L'amore è un attimo), i 1973. (osvojivši 13 mjesto sa - Chi sarà con te). Pobijedio je na Festivalu Sanremo, pjesmom - Perdere l'amore, koja je postala i jedan od njegovih najvećih hitova. Od sedamdesetih je stalno prisutan na talijanskoj televiziji, kao voditelj ili pjevač. 1970. , debitirao je na filmu redatelja Maura Bologninia - Metello, od tada ga stalno angažiraju na filmu i brojnim kazalištima. Danas njegov CD, Oggi e dimane - sa vlastitim obradama izvornih napoletanskih pjesama, otsviranim na sjevernoafričkim instrumentima - postiže dobar uspjeh kod talijanske publike.

  • Njegova najpopularnija ploča je vjerovatno - Rose rosse, sa pjesmama Rose rosse i Quando l'amore diventa poesia.

Biografija[uredi | uredi kod]

Rođen je u siromašnoj napoletanskoj obitelji, kao četvrto dijete od njih osmoro, morao je već zarana zarađivati za život. Tako je i pjevao na prigodičarskim ceremonijama za novce. 1964. njegov talent uočili su Gianni Aterrano i Sergio Bruni, koji su mu dali umjetničko ime Gianni Rock i poslali ga u New York, gdje je prvi put nastupio na pozornici. Od 1966. nastupa pod imenom - Massimo Ranieri (Canzonissima).

Vanjske veze[uredi | uredi kod]