Marty Robbins

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Marty Robbins
Lični podaci
Ime po rođenjuMartin David Robinson
Datum rođenja(1925-09-26)26. 9. 1925.
Glendale, Arizona, SAD
Datum smrti8. 12. 1982. (dob: 57)
Nashville, Tennessee, SAD
Zanimanjemuzičar, kantautor, glumac, NASCAR vozač
Muzički rad
Žanrcountry, gospel, pop, rock and roll, rockabilly[1]
Instrumentgitara, klavir, vokali
Diskografska kućaColumbia, Decca

Martin David Robinson (26. septembar, 1925–8. decembar 1982), poznat po umjetničkom imenu Marty Robbins, bio je američki pjevač, kantautor i muzičar, poznat kao jedan od najuspješnijih country muzičara u trećoj četvrtini 20. vijeka. Osim muzike, veliku strast su mu predstavljali trkaći automobili, te se natjecao na utkama NASCARa.

Odrastao je u "problematičnoj" porodici koju je mučilo siromaštvo u Velikoj depresiji; Texas Bob Heckle, njegov djed po majci, mu je tada pričao priče o Divljem zapadu koje će poslije uticati na njegov opus. U dobi od 17 godina je napustio kuću kako bi se priključio ratnoj mornarici te je sudjelovao u drugom svjetskom ratu služeći na Solomonskim otocima. Tada je naučio svirati gitaru, i otpočeo profesionalnu karijeru poslije završetka rata.

27. septembra 1948. se oženio za Marizonu Baldwin (1930–2001), kojoj je poslije posvetio pjesmu "My Woman, My Woman, My Wife". S njom je imao dvoje djece - sina Ronyja (1949 - ) i kćer Janet (1959 - ) koja se poslije i sama bavila pjevanjem.

Umro je od komplikacija vezanih uz operaciju srca, nedugo nakon nastupa u filmu Honkytonk Man gdje je glumio malu ulogu muzičara.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Ginell, Richard S. Ruby Ann: Rockin' Rollin' Robbins, Vol. 3 allmusic. Retrieved on 7-31-11.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]