Markos Moulitsas

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Markos Moulitsas Zúñiga
Markos "Kos" Moulitsas u Vojsci SAD
RođenjeMarkos Moulitsas Zúñiga
11. 9. 1971. (1971-09-11) (dob: 52)
Chicago, Illinois
PrebivališteBerkeley, Kalifornija
Ostala imenaKos
Alma materNorthern Illinois University (B.S.)
Boston University School of Law (J.D.)
Zanimanjebloger
kolumnist
pisac
Poznat/a popolitičkom aktivizmu
bloganju
Website
http://dailykos.com/

Markos Moulitsas Zúñiga (11. septembar 1971 - ), također poznat po nadimku Kos, je američki ljevičarski aktivist, politički komentator i bloger, poznat kao autor izuzetno popularnog i uticajnog liberalnog bloga Daily Kos, koji se smatra glasom lijevog krila američke Demokratske stranke. Moulitsas također piše kolumne za časopise The Hill i Newsweek.

Životopis[uredi | uredi kod]

Markos Moulitsas se rodio u Chicagu kao dijete Grka i Salvadorke. Godine 1976. se s porodicom preselio u Salvador. Odatle se porodica vratila natrag u SAD zbog građanskog rata, odnosno kada je doznala da su je komunistički gerilci stavili na popis za likvidaciju. Moulitsas je u tinejdžerskim godinama po svojim političkim stavovima bio desničar i podržavao republikance. Nakon završene srednje škole se 1989. prijavio u američku vojsku i u njoj služio tri godine, uglavnom u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj. Na temelju svojih iskustava je stekao dojam da vojska predstavlja "idealno društvo", u kome se "teško radi, ali se zadovoljavaju sve potrebe".[1]

U vojsci je počela evolucija Moulitsasovih političkih stavova, koja se nastavila za vrijeme školovanja na Northern Illinois University gdje je 1996. stekao diplome iz novinarstva, filozofije i političkih nauka te bostonskom Pravnom fakultetu gdje je 1999. stekao titulu J.D.. Nakon diplomiranja se preselio u područje Zaljeva San Francisca gdje je radio kao pomoćnik u web trgovini. Godine 2002. je počeo pisati Daily Kos, kome će se potpuno i profesionalno posvetiti od 2004.

Daily Kos se ubrzo pretvorio u jedan od najpopularnijih i najuticajnijih blogova u SAD. Već 2003. je Moulitsas dobio pozivnicu za konvenciju kalifornijske Demokratske stranke, a od 2006. se održavaju godišnje konvencije čitatelja i suradnika bloga YearlyKos, danas poznate kao Netroots Nation.

Bibliografija[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Moulitsas, Markos (16. IV 2004.). „The Soldier in Me”. The American Prospect. Arhivirano iz originala na datum 2010-02-05. Pristupljeno 27. VIII 2009. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]