Mario Krulz

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Mario Krulz
Osobne informacije
Profesionalni klubovi*
Godina Klub Nastupi (golovi)
30-e godine
1933.
1934.
1936. - 1937.
RNK Split
Bari
Triestina
Hajduk
Napomene

* Nastupi i (golovi) u profesionalnim klubovima
broje se samo za ligu iz koje je klub.

Mario Krulz je bio hrvatski nogometaš.

Karijera u RSK Split[uredi | uredi kod]

Igrao je za RSK Split 20-ih i 30-ih godina 20. stoljeća.
Bio je član uspješne postave iz 1933. godine koja se plasirala u tadašnji najviši rang - Nacionalnu ligu. U tim kvalifikacijama (Maribor, zagrebačka Viktorija i apatinski Tri zvijezde) Krulz je dao veliki doprinos svojim golovima. Nakon utakmice u Apatinu bio je neopravdano strogo kažnjen sa šest mjeseci zabrane igranja. Taj period Iskoristio je odlaskom u inozemstvo i nastupanjem za talijanski Bari. Potom prelazi u Triestinu iz Trsta.

U Hajdukovom dresu[uredi | uredi kod]

U sezoni 1936/37. sa velikim uspjehom igra za splitskog Hajduka. Igra na mjestima lijeve spojke i centarfora. Najbolju utakmicu karijere zasigurno je Krulz pružio na čuvenoj prijateljskoj utakmici između Hajduka i talijanske Rome. Odigrane su dvije prijateljske utakmice, a prva se igrala 27. lipnja 1937. godine. Utakmica je završila pobjedom Hajduka, a stručni žiri u sastavu Iles Spitz - Hajdukov trener, Miće Pilić - potpredsjednik Hajduka i Ljubo Benčić - odbornik proglasili su Maria Krulza najboljim igračem utakmice. Kao nagradu Krulz je dobio zlatni sat za uspomenu na taj susret. U svibnju 1944. odlazi sa ostalim nogometašima Hajduka na otok Vis, sudjeluje u obnovi kluba i utakmicama sa savezničkim snagama.

Krulz je za Bile odigrao 32 utakmice i postigao 13 golova. Nakon rata ponovo je aktivan i nalazimo ga u prvim poratnim momčadima Splita.

Statistika u Hajduku[1]
Natjecanje Nastupi Golovi
Prvenstvo 10 2
Kup 2 0
Superkup 0 0
Međunarodne 0 0
Splitski podsavez 1 0
Ukupno 13 2

Prijateljske 19 11
Sveukupno 32 13

Reference[uredi | uredi kod]