Mario Casas

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Mario Casas
glumc
Biografske informacije
Rođenje Mario Casas Sierra
12. jun 1986. (1986-06-12) (dob: 31)
La Coruña, La Coruña, Galicija, Španija
Partner Berta Vázquez (2014-)
Profesionalne informacije
Zanimanje glumc
Opis
Djelatni period 2005–

Mario Kasas Siera(šp.Mario Casas Sierra) je španski glumac rodjen u Korunji(Španija), 12. juna 1986. godine.


Glumačka karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Mario Kasas je započeo svoju glumačku karijeru pojavljivanjem u epizodama serija Obsesion(Opsesija), [[Motivos personales](Lični motivi) i Mujeres(Žene). Pažnju domaćih medija privukao je ulogom u filmu El camino de los ingleses(Letnja kiša) u režiji Antonija Banderasa.

Iste godine pridružio se glumačkoj ekipi serije SMS. Kasas se medjunarodnoj publici predstavio kao Aitor Carrasco u seriji Los hombres de Paco(Pakovi momci), koja se na televiziji Antena 3 prikazivala od 2007. do 2010. Kasnije u 2009. Kasas se pojavljuje u dva filma, Fuga de cerebros(Odliv mozgova), partnerka Amaia Salamanca, i Mentiras y gordas(Masne laži) sa prijateljem Jonom Gonzalesom. Film je oborio sve rekorde gledanosti.

2010. Mario glumi u filmu Tres metros sobre el cielo(Tri metra iznad neba), partnerka Maria Valverde. To je bio najgledaniji španski film godine. Nastavak filma, Tengo ganas de ti(Želim te), u kom glavne uloge pored Kasasa igraju Maria Valverde i Clara Lago, premijerno je prikazan 2012. godine. 2010. Kasas je igrao i u filmu Carne de neon(Neonsko meso) u režiji Paka Kabezasa(Paco Cabezas).

Od 2011. Mario glumi u seriji El Barco(Barka) na kanalu Antena 3.

Krajem 2013. i početkom 2014. snima film na engleskom Los 33(33) sa Antonijom Banderasom i Žilijet Binoš, koji govori o nesreći u čileanskom rudniku, koja se dogodila 2010. godine(Chilean mining accident).2015. Kasas je snimio komediju My great night(Moja velika noć), i romantičnu dramu Palmeras en la Nieve(Palme u snegu).

Lični život[uredi - уреди | uredi izvor]

Mario Kasas ima tri mladja brata i mlađu sestru. Rođen je u Korunji, u Galiciji. Kasas se sa porodicom preselio u Barselonu 1994. Imao je želju da postane policajac, vatrogasac ili fudbaler, ali je igrom slučaja postao glumac nakon što je upisao Školu dramskih umetnosti i preselio se u Madrid sa 17 godina.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]