Marie Trintignant

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Marie Trintignant
glumica

crtež koji prikazuje likove koji su tumačili Marie Trintignant (desno) i Patricak Dewaerea (lijevo) u sceni filma Crna serija
Biografske informacije
Rođenje 21. januar 1962. (1962-01-21)
Boulogne-Billancourt, Francuska
Smrt 1. august 2003. (dob: 41)
Neuilly-sur-Seine, Francuska
Supružnik Alain Corneau
Roditelji Jean-Louis Trintignant
Nadine Marquand
Djeca 4, uključujući Roman Kolinka
Profesionalne informacije
Zanimanje glumica
Znamenite uloge

Marie Trintignant (21. januar 1962 - 1. august 2003) bila je francuska glumica, poznata po nizu zapaženih filmskih uloga, ali i tome što je stradala kao žrtva partnerskog nasilja.

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Rodila se kao kći uglednog glumca Jean-Louis Trintignanta i režiserke Nadine Marquand, koja ju je još kao dijete bila angažirala u nekoliko svojih filmova. Poznatom je postala kao tinejdžerka zahvaljujući nastupu u kriminalističkom filmu Série noire Alaina Corneaua, u kome je tumačila lik maloljetne retardirane prostitutke. Nakon toga se specijalizirala za uloge "problematičnih" žena kao što su alkoholičarke ili prostitutke.

Trintignant je imala izuzetno buran privatni život, te je rodila četvoro djece sa četvoro različitih muškaraca.

Godine 2003. je započela vezu sa Bertrandom Cantatom, frontmenom popularnog rock-benda Noir Desir. Njega je pratila na turneji po Litvi, gdje je 26. jula iste godine pronađena u hotelskoj sobi vilniusskog hotela u nesvjesnom stanju. Ustanovljene su joj teške ozljede na glavi, uslijed kojih je preminula nekoliko dana kasnije. Tokom istrage je Cantat priznao da se sa njome posvađao kada je u njenom mobitelu vidio poruku drugog muškarca te ju je u nastupu ljubomore ošamario. Cantat je za ubistvo osuđen na osam godina, od kojih je odslužio četiri; njegovo puštanje je izazvalo bijes francuskih feministica.

U Parizu je 2007. po njoj prozvan trg.

Filmografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Film[uredi - уреди | uredi izvor]

Kratki filmovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Televizija[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]