Maljčiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Maljčiki (rus. Мальчики - momci) je drugi singl jugoslovenskog novotalasnog benda Idoli. Takođe se našao na novotalasnoj kompilaciji Paket aranžman.

Istorija[uredi | uredi kod]

Vlada Divljan, član Idola, želio je da napravi pjesmu koja bi bila parodija na sovjetski socijalistički realizam. Pjesma opisuje vrstu ljudi sličnih Andreju Stahanovu (junak socijalističkog rada) - proletere koji se svakog jutra bude sa entuzijazmom i odlaze da rade u rudnik ili metaluršku fabriku. Na oficijalnom izdanju pjesme pojavljuju se sljedeći stihovi: „Plamene zore bude me iz sna; Fabrička jutra, dim iz dimnjaka“.

Međutim, stihovi neizdate pjesme su bili: „Kakane zore, bude me iz sna; Kakana jutra, kakan sam i ja“. Ali kad je bend ušao u studio, sa Goranom Bregovićem kao producentom, izdavačka kuća Jugoton nije htjela da izda pjesmu sa tim stihovima, pa su oni promijenjeni.

Pjesma takođe uključuje i rusku narodnu muziku i neke nebulozne stihove na ruskom jeziku koji nikom iz benda nisu razumljivi. Dio na ruskom jeziku na zvaničnoj izdatoj verziji govorio je Dragan Papić koji je tada bio menadžer benda.

Re-izdata verzija pjesme se našla na kompilaciji „Paket aranžman“. Bend je tada svirao na skupljoj opremi što se može čuti na toj verziji pjesme. Taj album je producirao Enco Lesić.

Live verzija pjesme se našla na live albumu Vlade Divljana „Odbrana i Zaštita“.

Literatura[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]