Mafia: The City of Lost Heaven

Izvor: Wikipedia
Mafia: The City of Lost Heaven
Proizvođač(i) Illusion Softworks
Izdavač(i) Gathering of Developers
Engine LS3D engine
Verzija 1.2 (8. kolovoza 2005.)
Platforma(e) Windows, PS2, Xbox
Izlazak 29. kolovoza 2002.
Načini igre jedan igrač
Ocjena ESRB: Mature (17+)
Medij CD (3), DVD (1)


Mafia: The City of Lost Heaven je računalna i video igra koja je isprva bila napravljena i puštena u prodaju 2002. samo za Microsoft Windowse. 2004. su izašle i verzije za PlayStation 2 i Microsoft Xbox. Igru je razvio Illusion Softworks, a objavio Gathering of Developers.

Radnja[uredi - уреди]

Radnja se odvija tijekom 1930-ih, od jeseni 1930. do kraja 1938., tijekom prohibicije. Radnja je smještena u imaginarni američki grad Lost Heaven (jednim dijelom temeljen na izgledu New Yorka i Chicaga iz istog razdoblja).

Igrač preuzima ulogu taksista Thomasa (Tommyja) Angela, koji je, dok pokušava preživjeti na ulicama Lost Heavena, neočekivano i ne svojom voljom uključen u organizirani kriminal kao vozač kriminalne organizacije Salieri koju vodi Don Salieri.

Kroz događaje u priči, Tommy se počinje uzdizati na ljestivici "obitelji" Salieri, koja se trenutačno bori s konkurentskom obitelji Morello, koju vodi Don Morello. Nakon nekog vremena, Tommy se oslobađa iluzije svojeg kriminalnog života i dogovara sastanak s detektivom kako bi mu ispričao svoju priču i pomogao mu u uništenju organizacije Salieri.


Wiki Nedovršeni članak Mafia: The City of Lost Heaven je u začetku. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.