Madge Sinclair

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Madge Sinclair
Biografske informacije
RođenjeMadge Dorita Walters
28.4. 1938.
Jamajka Kingston
Smrt20.12. 1995. (age 57)
Sjedinjene Američke DržaveLos Angeles
SupružnikRoyston Sinclair (?–1969)
Dean Compton (1982–1995; njea smrt)
Djecasinovi Garry
Wayne
Opus
Djelatni period1972–1995
Znamenite uloge
* Belle u Roots
* Ernestine Shoop u Trapper John, M.D.
* Kraljica Aoleon u Coming to America
* Sarabi (voice) u The Lion King

Madge Dorita Sinclair, rođena kao Madge Dorita Walters (Kingston, 28.4. 1938. — Los Angeles, 20.12. 1995.) bila je Emmyjem nagrađena jamajčanska glumica.

Odrasla je na Jamajci u porodici koju je povremeno pogađalo siromaštvo. U školi se isticala govorničkim vještinama i sudjelovanjem u dramskim predstavama. Kao mlada učiteljica se udala za policajca Roystona Sinclaira kome je rodila sinove Garryja i Waynea. Potom je napustila taj posao, otišla u New York i počela studirati glumu. Od svog muža se rastala 1969. godine.

Godine 1971. se udala za drugog supruga Deana Comptona.

Sinclair je pažnju javnosti dobila nominacijom za Emmy za ulogu Belle u miniseriji Roots. 1980-ih je dugo vremena glumila bolničarku Ernestine Shoop u seriji Trapper John, M.D.. Za tu je ulogu dobila tri nominacije.

Godine 1988. je Sinclair zajedno s Jamesom Earl Jonesom glumila kraljevski par u komediji Coming to America. Njih dvoje su kasnije dali glas kraljevskom paru u Disneyevom animiranom blockbusteru The Lion King (1994). Nešto ranije su njih dvoje zajedno glumili i u TV-seriji Gabriel's Fire, gdje su oboje dobili Emmyja.

Sinclair se u filmu Star Trek IV: The Voyage Home nakratko pojavila kao kapetanica broda USS Saratoga, odnosno jedina crnkinja na tom položaju u historiji Star Treka. Nešto kasnije je glumila majku Geordija La Forgea, zapovjednicu USS Hera, u TV.seriji Star Trek: The Next Generation.

Madge Sinclair je godine 1995. umrla od leukemije. Sahranjena je na rodnoj Jamajci.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]