MTV-jeva filmska i televizijska nagrada

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice MTV filmska nagrada)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
MTV filmska nagrada
Tom Kruz i Kameron Dijaz na dodeli nagrada 2010.
DodeljujeMTV
ZemljaSAD
Prvi put dodeljena1992.
Zvaničan sajtwww.mtv.com
Televizijska pokrivenost
MrežaMTV

MTV filmska nagrada (engl. MTV Movie Awards) priznanje je koje jednom godišnje dodeljuje televizijska mreža MTV. Producenti i rukovodioci MTV-ja odlučuju ko će biti nominovan za nagrade, a javnost bira pobednike putem glasanja na stranici movieawards.mtv.com na zvaničnom sajtu MTV-ja.

Aktuelne kategorije[uredi | uredi kod]

Počasne nagrade[uredi | uredi kod]

MTV filmska nagrada za životno delo[uredi | uredi kod]

MTV nagrada za životno delo bilo je satirično priznanje koje se dodeljivalo filmskim ličnostima koje su značajno uticale na popularnu kulturu. Dobitnici nagrade bili su filmski likovi Džejson Vurhiz, Tri bitange, Godzila i Čubaka, kao i glumci Ričard Raundtri, Džeki Čen i Klint Hauard. Nagrada je ukinuta 1998. godine, nakon što je Klint Hauard previše ozbiljno shvatio svoju pobedu.

MTV filmska nagrada za zvezdu generacije[uredi | uredi kod]

MTV filmska nagrada za zvezdu generacije je priznanje koje se dodeljuje „umetnicima koji su tumačili niz impresivnih uloga i pokazali fenomenalan nivo ličnog i profesionalnog talenta.“[1] Nagrada se dodeljuje od 2005. godine i dosadašnji dobitnici su Tom Kruz, Džim Keri, Majk Majers, Adam Sandler, Ben Stiler, Sandra Bulok, Ris Viderspun, Džoni Dep, Džejmi Foks i Mark Volberg.

MTV nagrada Silver Bucket of Excellence[uredi | uredi kod]

MTV nagrada Silver Bucket of Excellence je priznanje koje se dodeljuje filmovima koji su imali trajan uticaj na filmsku publiku i gledaoce MTV-ja.[2] Dodeljena je 2005. i 2006. filmovima Jutarnji klub i Uradi pravu stvar

MTV nagrada Trailblazer[uredi | uredi kod]

MTV nagrada Trailblazer je priznanje koje se dodeljuje mladim glumcima koji su svojim raznolikim glumačkim portfoliom i besprekornom reputacijom u očima javnosti uspeli da inspirišu druge.[3] Dodeljuje se od 2012. godine, a dosadašnji dobitnici su Ema Votson, Ema Stoun i Čening Tejtum.

Izvori[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]