Lud, zbunjen, normalan (sezona 5)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Lud, zbunjen, normalan
Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaFederalna televizija
Originalno prikazivanje29. 1. 2012 (2012-01-29)
7. 4. 2013 (2013-04-07)
KronologijaKronologija
← Prethodna
Sezona 4
Sljedeća →
Sezona 6
Epizode iz serije "Lud, Zbunjen, Normalan"

Kratak opis[uredi | uredi kod]

Glavnoj postavi se pridružuju Ivor Šparavalo, koji je zamenio Bilala Hadžića u ulozi DŽeme, Ilir Tafa, Predrag Ejdus i Elvira Aljukić. Mirvad Kurić je ponovo unazađen u epizodne uloge. Snežana Marković se pojavila epizodno u dve epizode. Miraj Grbić, Predrag Ejdus, Marija Omaljev i Elvira Aljukić napuštaju glavnu postavu na kraju sezone.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Izet Fazlinović Mustafa Nadarević ceo ciklus /
Faruk Fazlinović Senad Bašić ceo ciklus /
Damir Fazlinović Moamer Kasumović ceo ciklus /
DŽema Fazlinović Ivor Šparavalo ceo ciklus /
Dragan Čmar Miraj Grbić ceo ciklus /
Marija Mrvica Tatjana Šojić ceo ciklus /
Mentor Kosovar Ilir Tafa ceo ciklus /
Jovan Belajbeg Predrag Ejdus ceo ciklus /
Barbara Fazlinović Marija Omaljev ceo ciklus /
Reufik Mujkić Goran Navojec ceo ciklus /
Sanela Elvira Aljukić ceo ciklus /

Epizodne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Mariofil Šesto Mirvad Kurić / epizode 8,12
Senada Fukić Snežana Marković / epizoda 13
Boro Stjepanovic dr.Djuro Ubiparip / epizoda 4

Epizode[uredi | uredi kod]

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Scenarista Reditelj Datum emitovanja
1211 "Prvi put sa pradedom u školu" Feđa IsovićElmir Jukić29 Januar 2012

Prošlo je šest godina, ali se nije puno toga promenilo u porodici Fazlinović. Problemi sa ženama kao neko prokletstvo prate Izeta, Faruka i Damira. Vreme je da mali Džebra krene u školu, a njegovo školovanje će dovesti do sukoba između Damira i Izeta. Faruk je proširio biznis otvarajući Video produkciju, ali neće sve ići onako kako je planirao.

Prva pojava Mentora Kosove i Jovana Belajbega.

Napomena:Elvira Aljukić je unapređena u glavnu postavu. 
1222 "Ima nešto u Saneli" Feđa IsovićElmir Jukić5 Februar 2012
Mada nije dobra domaćica, nova kućna pomoćnica Sanela zadovoljava uslove za posao u stanu Fazlinovića. Naime, zgodna je, a to je sasvim dovoljno Izetu. Međutim, i Faruk je bacio oko na nju. To neće biti Izetu po volji, a Damir će pokazati da u njihovoj kući ipak postoji zrno razuma. 
1233 "Zgodna žena" Feđa IsovićElmir Jukić12 Februar 2012
Neko od Fazlinovića mora ići na roditeljski sastanak u Džebrinu školu. Ni jedan od tri kandidata za taj zadatak, dakle – Izet, Faruk ni Damir, nije voljan da to uradi. Situacija će se drastično promeniti kada se ispostavi da je učiteljica mlada, zgodna i seksi. Nastaje podmetanje nogu i utrkivanje oko toga ko će prisustvovati Džebrinim roditeljskim sastancima. 
1244 "Nepodnošljiva lakoća primanja" Feđa IsovićElmir Jukić19 Februar 2012

Kada se na vratima Fazlinovića pojavi Jovan Belajbeg, poznati kritičar savremene umetnosti, na površinu će isplivati Izetov davno zaboravljeni talenat sa konceptualno stvaralaštvo. Svota koju će Belajbeg ponuditi za Izeta će biti više nego motivaciona. Uporedo sa ovim, Čombe prolazi kroz pravu dramu: zabrinut je za svoju seksualnu orjentaciju jer su iznenada počeli da mu sviđaju muškarci.

Pojava dr. Đura Ubiparipa 
1255 "Cruising (Gluvarenje)" Feđa IsovićElmir Jukić19 Februar 2012
Izetov konceptualno-likovni rad, pod nazivom „Heroji Revolucije“, ja pobrao uspeh i kod kritike i kod publike. Nošen krilima iznenadne slave Izet dobija novi zadatak: Uraditi idejno rešnje plakata za predstojeću Festival ljudskih prava. Slučajnost je htela da Farukova produkcija snima upravo isti taj događaj. Glavna manifestacija je u San Remu, i svi ovi akteri na jednom mestu i u isto vreme, će svojim ponašanjem prouzrokavati da se taj kulturni događaj pretvori u potpuni debakl. 
1266 "Riba zvana Vanja" Feđa IsovićElmir Jukić4 Mart 2012
Dogodila se provala u Umetničku galeriju i Izetova postavka pod imenom „Heroji Revolucije“ je potpuno devastirana. Vandali su je uništili. Mada je vidno potresen ovim događajem, Izetu će jedno saznanje vratiti volju za životom. Saznao je, naime, da je njegova postavka osigurana na 10 hiljada evra. U međuvremenu, Farukov ljubavni život konačno dobija na smislu. Bila je to ljubav na prvi pogled, ali zbog određenih razloga, ta veza mora ostati tajna. 
1277 "Spolovi rano lete" Feđa IsovićElmir Jukić11 Mart 2012
Faruk i, naručito, Izet su zabrinuti za Džebrino ponašanje. Zatekli su ga kako se igra sa Barbikama, a to po Izetovom standardu nije normalno ponašanje za jednog dečaka. Naročito ako taj dečak nosi prezime Fazlinović. Stvar će se dodatno zakomplikovati kada Damir donese vest iz škole da je učiteljica zabrinuta jer se dete, po njenom mišljenu, ponaša isuviše feminizirano. 
1288 "Dobar, loš, zao" Feđa IsovićElmir Jukić18 Mart 2012

Slučajni susret Izeta i njegovog bivšeg prijatelja Atifa Đukelovića, pokrenuće čitav niz zamršenih događaja. Pre dvadeset godina Atif je preoteo Izetovu ljubavnicu, a to nije nešto što ovaj može tako lako oprostiti. Izet detaljno planira osvetu, ali nenadane okolnosti mu neće ići na ruku. Marija je u ponudu San Rema uvela Mamur varivo. Kao što mu samo ime kaže, varivo je idealno za lečenje mamurluka. Faruk će pokušati doći u posed tajnog recepta.

Pojava Mariofia Šesta. 
1299 "Iz Rusije s' ljubavlju" Feđa IsovićElmir Jukić25 Mart 2012
U svojoj kolekciji ploča Faruk poseduje i jednu koja je velika retkost. To je ploča Roling Stounsa, "Play With Fire". Ono što tu ploču čini posebnom je što je reč o ćirilično-ruskom izdanju koje ima veliku vrednost na tržištu. Farukov prijatelj Igi pokušaće od njega da dobije tu ploču. U međuvremenu, Izet se na tajanstven način dočepao para i na Marijino čuđenje, časti celi kafić. 
13010 "Tri kralja" Feđa IsovićElmir Jukić1 April 2012
Jakov je iznajmio stan koji se nalazi preko puta Fazlinovića. Nova, zgodna komšinica će uneti pometnju u život Fazlinovića. Sanela je potpuno zbunjena događajima i odlučuje da komšinici održi predavanje o moralu. Čombetu se konačno posrećilo. Noć ranije proveo je sa nepoznatom devojkom. Marija je uvela novu ponudu u svoj meni. To su njoke. Iako ih prodaje po niskoj ceni, malo ko ih naručuje. Pokvarenim njokama Marija će častiti Čombeta. 
13111 "Umri muški" Feđa IsovićElmir Jukić8 April 2012
U istom danu u Sarajevo su se vratile Nevena (Damirova mama) i Barbara (Damirova bivša supruga). Njihov zajednički povratak kod Izeta izaziva sumnju kako je reč o zaveri da im se oduzme mali Džemica. Fazlinovići će uraditi sve da do toga ne dođe. Jakov je u stan preko puta Fazlinovića ovog puta uselio svoju majku. Njen boravak u tom stanu, skupa sa dolaskom Nevene i Barbare, izazvaće niz nesporazuma. 
13212 "Seks, laži i video-trake" Feđa IsovićElmir Jukić15 April 2012

Mentor se ljuti na Čombeta, zapostavio je posao u produkciji Akord. Čombe je, naime, našao novi angažman, peva po lokanim barovima i to mu uzima puno vremena. Izet je pred živčanim slomom jer je Barbara odlučna u ideji da dobije starateljstvo nad Džemicom. Damir je primoran unajmiti advokata. Mariofil je najeftiniji, a samim time i najbolji za taj posao. Zaboravljena video kaseta iz Barbarine mladosti biti će presudna u sudskom procesu.

Pojava Mariofila Šesta. 
13313 "Nemoralna ponuda" Feđa IsovićElmir Jukić22 April 2012

Faruka ljubavni život čini depresivnim. Izetu nikako ne polazi za rukom osvojiti novac na igrama na sreću. Damir ima velike probleme sa Barbarinim insistiranjem da dobije starateljtvo nad Džemicom. Sve će se to promeniti kada se u priču uključi Čombe. On poseduje sretnu majicu koja će trojici Fazlinovića promeniti život. Nažalost, to neće biti sreća na duge staze. Čombetova majica će se pokazati kao potpuno pogrešna amajlija.

Pojava Senade Fukić. 
13414 "Dnevnik jedne šiparice" Feđa IsovićElmir Jukić29 April 2012
U proteklih sedam dana Faruku se događaju izuzetno čudne stvari. Neka nepoznata osoba, koja želi ostati anonimna, ispunjava mu želje. Problem je u tome što ti događaji i nisu baš ono što bi Faruk poželio da mu se dogodi. Čombetu se pružila prilika da se bavi ekstremnim sportovima. To neće najsretnije završiti po njega. Izet i Damir će shvatiti da je veliki nesporazum kriv sa sve loše što im se događa. 
13515 "Twins" Feđa IsovićElmir Jukić6 Maj 2012
Damir pokušava pronaći način da se on i Džebra odsele u drugi stan. Predložiće Izetu da proda stan u kome žive i da kupe dva manja. Taj njegov predlog neće naići na razumevanje. Izetov brat Ismet iz Švedske je došao u posetu Fazlinovićima. Mada se njihov zadnji susret završio svađom, sada stvari stoje unekoliko drugačije. Ismet je imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povredio glavu i izgubio pamćenje. Taj slučaj Izetu otvara mogućnost za novu mahinaciju u njegovom stilu. 
13616 "Savršena oluja" Feđa IsovićElmir Jukić1 Januar 2013
Mentor se vratio iz Prištine gde je išao posetiti svoju porodicu. Kosovski specijaliteti koje je doneo Faruku da proba, ovoga neće baš fascinirati. Izet je odlučio igrati nagradnu igru iz dnevnih novina. Delomično mu se posrećilo, nije dobio stan niti auto, ali je dobio klima uređaj. Faruk sa njim ulazi u duge i teške pregovore u nameri da taj klima uređaj završi kod njega u studiju. 
13717 "Utjerivači duhova" Feđa IsovićElmir Jukić17 Februar 2013
Faruk ponovo ima problema sa poreznom inspekcijom. Primoran je rasprodati tehniku iz produkcije kako bi platio porez. Neobičan kupac će se javiti na oglas i taj susret će završiti krajnje nepovoljno za Faruka. Žarko Međedović, Izetov poznanik iz prošlosti, traži od Izeta da mu vrati dug od 5.000 maraka. Dug je navodno nastao u partiji pokera koja je odigrana pre deset godina. Izetu ne pada na pamet da vrati te pare. 
13818 "Kišni čovjek" Feđa IsovićElmir Jukić24 Februar 2013
Izuzetno emotivan susret dogodiće se u produkciji Akord. Vratio se Refko, a to je za Čombeta dovoljan razlog da pusti suze radosnice. Faruk otkriva da Refko ima jedan neobičan talenat. Iako je intelektualno ograničen, Refko se neverovatno dobro snalazi sa brojevima. Problem koji se postavlja pred Faruka je kako unovčiti tu Refkinu osobinu. U akciju se uključuju Izet i Marija. Plan je jednostavan i dobar, ali kako se to obično dogodi, neće sve teći kako su predvideli. 
13919 "Starac ga more" Feđa IsovićElmir Jukić3 Mart 2013
Kada se Damir vrati sa seminara u Dubrovniku, kući će zateći krajnje neočekivanu sitaciju. Izet je u ozbiljnoj ljubavnoj vezi. Sve to ne bi bilo previše čudno, da Izetova izabranica nije muško. Potpuno šokiran saznanjem, Damir se upušta u istragu i ubrzo će otkriti da se iza, naizgled romantične veze dvojice muškaraca, krije Izetov materijalni interes. Nakon svega, Faruk je taj koji će izvući deblji kraj. 
14020 "Predsjedničke laži" Feđa IsovićElmir Jukić10 Mart 2013
Damir je uhvaćen jer je u banci pokušao unovčiti lažni ček. Kratkom istragom, policija će doći do saznanja da iza lažnih čekova stoji najstariji Fazlinović, Izet. Po povratku sa Kosova gde je obišao porodicu, Mentor se u San Remu zaljubljuje u devojku koja neobično liči na jednu američku javnu osobu. U njenom prisutstvu on se ponaša smušeno pa će za pomoć pitati Faruka. Nažalost, neke od Farukovih saveta kako se treba ophoditi sa ženama, Mentor će shvatiti prebukvalno. 
14121 "Brzi i žestoki" Feđa IsovićElmir Jukić17 Mart 2013
Malom Džebri je rođendan. Izet je odlučio da mu za poklon kupi plastični pištolj. Međutim, taj pištolj izgleda kao pravi pa će to izazvati pometnju u porodici. Mentor je u dubokoj depresiji jer ga je odbila Monika, devojka u koju je jako zaljubljen. Faruk će napraviti plan, a ako se Mentor bude striktno pridržavao tog plana, možda uspe osvojiti Moniku. Onog trenutka kada u priču uđe inspektor Murga, događaji će krenuti nizbrdo, a neseretni Mentor će, ni kriv ni dužan, završiti u zatvoru. 
14222 "Opravdano ubistvo" Feđa IsovićElmir Jukić24 Mart 2013
Dve nove žrtve serijskog ubice su dokaz za policiju da imaju pogrešnog čoveka. Mentor je pušten iz zatvora, a Izet i Čombe se udružuju na tajnom zadatku zbog koga se moraju maskirati u žene. Kada ih vide tako prerušene, Damir i Faruk nemaju dileme – Izet je ovaj put totalno poludeo. Moraju ga na silu naterati da poseti psihijatra. No, odvesti Izeta na psihijatriju je lakše isplanirati, nego sprovesti u delo. Još kada se u celu priču uplete pravi serijski ubica, potpuna katastrofa je na pomolu. 
14323 "Duboko grlo" Feđa IsovićElmir Jukić31 Mart 2013
Faruk dobija poslovnu ponudu kojoj, zbog finansijske isplativosti, ne može reći ne. Izet je u novom poslovnom poduhvatu. Otvara salon za masažu sa željom da mu klijentela budu zgodne žene, ali je predvideo da na masažu mogu doći i muškarci. 
14424 "Put na sjever" Feđa IsovićElmir Jukić7 April 2013

Izet, Faruk, Damir i Džebra sede za stolom i prepričavaju svoje probleme. Svaki je vidno iznerviran. Faruk, problemima sa kadrom u produkciji Akord, Damir, suludim zahtevima pacijenta, a Izet jer nije mogao unovčiti aviokarte za Švedsku koje mu je poslao brat Ismet, te sva trojica odlaze u Švedsku. Na dnevniku je obavljena vest da se srušio avion za Švedsku, koji je poletio sa Sarajevskog aerodroma.

Poslednja pojava Jovana Belajbega i Sanele Hadžimuftezović, poslednja stalna pojava Dragana Čmara.