Lista likova serije Death in Paradise

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

TV serija Smrt u raju je do sada za pet sezona imala devet glavnih likova. Jedino su Deni Džon-Džuls i Don Varington još u seriji iz originalne postave.

Pregled likova[uredi | uredi kod]

Glumac Lik Godina Ciklus Broj epizode
Ben Miler D.I. Ričard Pul 2011–14 1.1–3.1 17
Sara Martins D.N. Kamil Bordej 2011–15 1.1–4.4 28
Deni Džon-Džuls Pozornik Dvejn Mejers 2011– 1.1– 48
Geri Kar Narednik Fidel Best 2011–14 1.1–3.8 24
Don Varington Načelnik Selvin Paterson 2011– 1.1– 48
Elizabet Bordžin Ketrin Bordej 2011– 1.2– 47
Kris Maršal D.I. Hamfri Gudmen 2014–17 3.1–6.6 30
Žosefin Žober Narednik/D.N. Florens Kasel 2015– 4.1– 24
Tobi Bejker Pozornik Dž. P. Huper 2015- 4.5- 20
  • Svetloplava boja označava da su glumci i likovi još uvek u seriji, dok bela boja označava da likovi i glumci nisu više u seriji.

Likovi[uredi | uredi kod]

D. I. Ričard Pul[uredi | uredi kod]

Pul je bio Britanski inspektor koji je doveden na ostrvo da istraži smrt svog predhodnika. Pul je predstavljen ostatku ekipe kao novi detektiv. Pul je preporučio da Fidel bude unapređen u narednika. Na početku 3. ciklusa Pul je ubijen. NJegov kućni ljubimac je bio gušter Hari.

D. N. Kamil Bordej[uredi | uredi kod]

Kamil je bila prva Pulova i Gudmenova partnerka. Po činu je detektivka narednica. Na kraju 4. epizode 4. ciklusa je otišla na novi posao u Pariz. Poljubila je Gudmena u usta pre odlaska, ali nije ništa osećala prema njemu, iako on jeste prema njoj.

Narednik Dvejn Majers[uredi | uredi kod]

Dvejn je narednik koji radi u policijskoj stanici. Prvi partner mu je bio Fidel, drugi Florens, a treći je za sada Dž. P. Huper.

Pozornik Fidel Best[uredi | uredi kod]

Fidel je bio prvi Dvejnov partner. U toku 1. ciklusa je dobio ćerku. U 2. ciklusu je unapređen u Narednika. Na kraju 3. ciklusa je unapređen u detektiva narednika i otišao je na ostrvo Sveta Lucija.

Načelnik Selvin Paterson[uredi | uredi kod]

On je načelnik policijske stanice "Onore". Ne pojavljuje se baš u svim epizodama, ali je tu s' vremena na vreme. On se pojavljuje i kad treba neko novi da dođe u stanicu.

Ketrin Bordej[uredi | uredi kod]

Ketrin je Kamilina majka. Ona drži lokalnu krčmu. U 1. ciklusu je bila kratko u vezi sa jednim čovekom sve dok Pul nije otkrio da je on ubica.

D. I. Hamfri Gudmen[uredi | uredi kod]

Hamfri je Pulov naslednik. Osećao je nešto prema Kamil. Od svoje žene Sali se razveo. NJegov otac je došao na ostrvo da ga nagovori da se vrati kući, ali kad je video da je Hamfri srećan što je tamo i kako je rešavao slučaj vratio se bez njega. Hari je od 3. ciklusa Hamfrijev ljubimac. Hamfri u epizodi "Čovek na brodu -II deo-", odlučuje da se vrati u London i da tamo nastavi da živi sa svojom devojkom Martom Lojd.

Narednik Florens Kasel[uredi | uredi kod]

Florens je došla na početku 4. ciklusa kao Fidelova zamena, ali je na početku 5. epizode istog ciklusa unapređena u detektivku narednicu i zamenila Kamil i postala Hamfrijeva druga partnerka.

Pozornik Dž. P. Huper[uredi | uredi kod]

Huper je došao u stanicu na početku 5. epizode 4. ciklusa da bi popunio Florensino mesto nakon što je ona unapređena i postao je Dvejnov treći partner. Na kraju 5. sezone se oženio drugaricom iz škole.