Lista likova serije Criminal Minds

Izvor: Wikipedia
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je spisak likova serije Criminal Minds koja se emituje od 22. septembra 2005. godine na kanalu CBS. Trenutno ima dvanaest sezona i 277 epizoda.

Glavni likovi[uredi | uredi kod]

Ime Glumi Zanimanje Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Jason Gideon Mandy Patinkin Šef jedinice / Stariji nadzorni specijalni agent Glavni
Aaron Hotchner Thomas Gibson Stariji nadzorni specijalni agent / Šef jedinice Glavni
Elle Greenaway Lola Glaudini Nadzorna specijalna agentica Glavni
Derek Morgan Shemar Moore Nadzorni specijalni agent / Taktički trener Glavni Gost
dr. Spencer Reid Matthew Gray Gubler Nadzorni specijalni agent sa zvanjem doktora Glavni
Jennifer Jareau A. J. Cook Nadzorna specijalna agentica / Veza s medijima Glavni
Penelope Garcia Kirsten Vangsness Tehnička analitičarka Epizodni Glavni
Emily Prentiss Paget Brewster Nadzorna specijalna agentica / Šef jedinice Glavni Gost Gost Glavni
David Rossi Joe Mantegna Stariji nadzorni specijalni agent Glavni
Ashley Seaver Rachel Nichols Kadetkinja Glavni
dr. Alex Blake Jeanne Tripplehorn Nadzorna specijalna agentica / Lingvistički stručnjak Glavni
Kate Callahan Jennifer Love Hewitt Nadzorna specijalna agentica / Agentica za tajne zadatke Glavni
Tara Lewis Aisha Tyler Nadzorna specijalnia agentica / Forenzički psiholog Epizodni Glavni
Luke Alvez Adam Rodriguez Nadzorni specijalni agent / Agent Jedinice za bjegunce Glavni
Steven Walker Damon Gupton Nadzorni specijalni agent Glavni
Matthew Simmons Daniel Henney Agent za posebna delovanja Epizodni Epizodni Glavni


Trenutni[uredi | uredi kod]

David Rossi[uredi | uredi kod]

Criminal Minds
David Rossi
O liku
Vrijeme u seriji2007. -
PrethodnikJason Gideon
Nasljednikniko
Prvi nastup"O licu"
Igra gaJoe Mantegna

David Rossi (tumači ga Joe Mantegna) je vrlo iskusan profiler koji je nekad radio s Hotchnerom na samom početku rada JAP-a, da bi kasnije otišao u prijevremenu penziju zbog pisanja knjiga i držanja predavanja o analizi kriminalaca, sve dok se dobrovoljno nije vratio u JAP nakon Gideonovog odlaska. Ispostavilo se da je imao lični razlog za povratak, a to je zaključivanje jednog starog neriješenog slučaja, u čemu mu je krišom pomogla i Garcia.

Spencer Reid[uredi | uredi kod]

Criminal Minds
Spencer Reid
O liku
Vrijeme u seriji2005. -
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Izuzetni napasnik (1. deo)"
Igra gaMatthew Gray Gubler

Dr. Spencer Reid (tumači ga Matthew Gray Gubler) je najmlađi član JAP-a. On je genije koji je s 12 godina završio srednju školu u Las Vegasu i ima doktorate iz matematike, hemije i inženjerstva, te diplome iz psihologije i sociologije, a radi i na diplomi iz filozofije. Otkriveno je da mu je IQ 187 (veći čak i od Einsteinovog) i da ima fotografsko pamćenje. Obično ga predstavljaju kao dr. Reid, za razliku od predstavljanja ostalih članova JAP-a (nadzorni specijalni agent). Kao što je Hotchner objasnio u pilot-epizodi, svrha toga je da ljudi Reida prime s poštovanjem i da se izbjegnu predrasude zbog njegovih godina. On je kum JJ-inom sinu Henryju.

U 3. sezoni bio je otet i drogiran dilaudidom, pomiješanim s još nekim neimenovanim halucinogenom (epizoda "Otkrića (2. deo)"), a zločinac je imao poremećaj višestruke ličnosti: nasumično bi preuzimao ličnosti svog zlostavljačkog oca, arhanđela Rafaela ili svoju vlastitu. Kao posljedica toga, Reid postaje ovisan o dilaudidu, ali se kasnije uspio izliječiti nakon pohađanja sastanaka grupa za pomoć ovisnicima specijalno namijenjenih predstavnicima zakona. U 4. sezoni počinje dovoditi u pitanje neke stvari koje mu je majka rekla o njegovom djetinjstvu i otkriva da ih je njegov otac napustio nakon što mu je majka doživjela slom živaca na mjestu zločina, s kojim je i ona imala određenu povezanost. Ona inače pati od paranoidne shizofrenije.

Tokom 12. sezone (epizoda "Spencer") biva optužen za ubistvo koje nije počinio i poslat u zatvor. Tek u predposlednjoj epizodi sezone ("Crveno svetlo (1. deo)") ekipa JAP-a uspeva da dokaže Reidovu nevinost i da ga izbavi iz zatvora. Kasnije, osoba koja mu je smestila ubistvo mu otima majku, a JAP uspeva da je spasi.

Matthew Gray Gubler je trenutno jedini član glavne postave koji je tu od početka serije.

Jennifer Jareau[uredi | uredi kod]

Criminal Minds
Jennifer Jareau
O liku
Vrijeme u seriji2005. -
Prethodnikniko
NasljednikAshley Seaver
Prvi nastup"Prisila (2. deo)"
Igra gaA. J. Cook

Jennifer "JJ" Jareau (tumači je A. J. Cook) je veza s medijima i lokalnim policijama. U vezi je s Williamom LaMontagneom ml., detektivom u policiji New Orleansa. Njih dvoje su dobili i sina kojem su dali ime Henry. Nakon 2. epizode 6. sezone napušta glavnu postavu jer je produkcijsko društvo odlučilo da ne obnovi ugovor s A. J. Cook[1]. U tim epizodama se pojavila kako bi se zaokružila njena sudbina.[2] U 2. epizodi 6. sezone JJ je prisiljena da prihvati unapređenje na novi posao u Pentagonu protiv svoje volje što je uzrok njenog odlaska iz JAP-a.

U 7. sezoni se vraća u redovnu postavu serije, nakon što je 2011. godine potpisala novi dvogodišnji ugovor.

JJ i Will na početku 11. sezone dobijaju i drugog sina, Michaela.

Izvori[uredi | uredi kod]