Lista likova serije Criminal Minds

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovo je spisak likova serije Criminal Minds koja se emituje od 22. septembra 2005. godine na kanalu CBS. Trenutno ima dvanaest sezona i 277 epizoda.

Glavni likovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Ime Glumi Zanimanje Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Jason Gideon Mandy Patinkin Šef jedinice / Stariji nadzorni specijalni agent Glavni
Aaron Hotchner Thomas Gibson Stariji nadzorni specijalni agent / Šef jedinice Glavni
Elle Greenaway Lola Glaudini Nadzorna specijalna agentica Glavni
Derek Morgan Shemar Moore Nadzorni specijalni agent / Taktički trener Glavni Gost
dr. Spencer Reid Matthew Gray Gubler Nadzorni specijalni agent sa zvanjem doktora Glavni
Jennifer Jareau A. J. Cook Nadzorna specijalna agentica / Veza s medijima Glavni
Penelope Garcia Kirsten Vangsness Tehnička analitičarka Epizodni Glavni
Emily Prentiss Paget Brewster Nadzorna specijalna agentica / Šef jedinice Glavni Gost Gost Glavni
David Rossi Joe Mantegna Stariji nadzorni specijalni agent Glavni
Ashley Seaver Rachel Nichols Kadetkinja Glavni
dr. Alex Blake Jeanne Tripplehorn Nadzorna specijalna agentica / Lingvistički stručnjak Glavni
Kate Callahan Jennifer Love Hewitt Nadzorna specijalna agentica / Agentica za tajne zadatke Glavni
Tara Lewis Aisha Tyler Nadzorna specijalnia agentica / Forenzički psiholog Epizodni Glavni
Luke Alvez Adam Rodriguez Nadzorni specijalni agent / Agent Jedinice za bjegunce Glavni
Steven Walker Damon Gupton Nadzorni specijalni agent Glavni
Matthew Simmons Daniel Henney Agent za posebna delovanja Epizodni Epizodni Glavni


Trenutni[uredi - уреди | uredi izvor]

David Rossi[uredi - уреди | uredi izvor]

Criminal Minds
David Rossi
O liku
Vrijeme u seriji2007. -
PrethodnikJason Gideon
Nasljednikniko
Prvi nastup"O licu"
Igra gaJoe Mantegna

David Rossi (tumači ga Joe Mantegna) je vrlo iskusan profiler koji je nekad radio s Hotchnerom na samom početku rada JAP-a, da bi kasnije otišao u prijevremenu penziju zbog pisanja knjiga i držanja predavanja o analizi kriminalaca, sve dok se dobrovoljno nije vratio u JAP nakon Gideonovog odlaska. Ispostavilo se da je imao lični razlog za povratak, a to je zaključivanje jednog starog neriješenog slučaja, u čemu mu je krišom pomogla i Garcia.

Spencer Reid[uredi - уреди | uredi izvor]

Criminal Minds
Spencer Reid
O liku
Vrijeme u seriji2005. -
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Izuzetni napasnik (1. deo)"
Igra gaMatthew Gray Gubler

Dr. Spencer Reid (tumači ga Matthew Gray Gubler) je najmlađi član JAP-a. On je genije koji je s 12 godina završio srednju školu u Las Vegasu i ima doktorate iz matematike, hemije i inženjerstva, te diplome iz psihologije i sociologije, a radi i na diplomi iz filozofije. Otkriveno je da mu je IQ 187 (veći čak i od Einsteinovog) i da ima fotografsko pamćenje. Obično ga predstavljaju kao dr. Reid, za razliku od predstavljanja ostalih članova JAP-a (nadzorni specijalni agent). Kao što je Hotchner objasnio u pilot-epizodi, svrha toga je da ljudi Reida prime s poštovanjem i da se izbjegnu predrasude zbog njegovih godina. On je kum JJ-inom sinu Henryju.

U 3. sezoni bio je otet i drogiran dilaudidom, pomiješanim s još nekim neimenovanim halucinogenom (epizoda "Otkrića (2. deo)"), a zločinac je imao poremećaj višestruke ličnosti: nasumično bi preuzimao ličnosti svog zlostavljačkog oca, arhanđela Rafaela ili svoju vlastitu. Kao posljedica toga, Reid postaje ovisan o dilaudidu, ali se kasnije uspio izliječiti nakon pohađanja sastanaka grupa za pomoć ovisnicima specijalno namijenjenih predstavnicima zakona. U 4. sezoni počinje dovoditi u pitanje neke stvari koje mu je majka rekla o njegovom djetinjstvu i otkriva da ih je njegov otac napustio nakon što mu je majka doživjela slom živaca na mjestu zločina, s kojim je i ona imala određenu povezanost. Ona inače pati od paranoidne shizofrenije.

Tokom 12. sezone (epizoda "Spencer") biva optužen za ubistvo koje nije počinio i poslat u zatvor. Tek u predposlednjoj epizodi sezone ("Crveno svetlo (1. deo)") ekipa JAP-a uspeva da dokaže Reidovu nevinost i da ga izbavi iz zatvora. Kasnije, osoba koja mu je smestila ubistvo mu otima majku, a JAP uspeva da je spasi.

Matthew Gray Gubler je trenutno jedini član glavne postave koji je tu od početka serije.

Jennifer Jareau[uredi - уреди | uredi izvor]

Criminal Minds
Jennifer Jareau
O liku
Vrijeme u seriji2005. -
Prethodnikniko
NasljednikAshley Seaver
Prvi nastup"Prisila (2. deo)"
Igra gaA. J. Cook

Jennifer "JJ" Jareau (tumači je A. J. Cook) je veza s medijima i lokalnim policijama. U vezi je s Williamom LaMontagneom ml., detektivom u policiji New Orleansa. Njih dvoje su dobili i sina kojem su dali ime Henry. Nakon 2. epizode 6. sezone napušta glavnu postavu jer je produkcijsko društvo odlučilo da ne obnovi ugovor s A. J. Cook[1]. U tim epizodama se pojavila kako bi se zaokružila njena sudbina.[2] U 2. epizodi 6. sezone JJ je prisiljena da prihvati unapređenje na novi posao u Pentagonu protiv svoje volje što je uzrok njenog odlaska iz JAP-a.

U 7. sezoni se vraća u redovnu postavu serije, nakon što je 2011. godine potpisala novi dvogodišnji ugovor.

JJ i Will na početku 11. sezone dobijaju i drugog sina, Michaela.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]