Lista država po BDP-u (nominalni)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mapa sveta prikazuje nominalni BDP država.
Legenda: (u milionima US$)
  > 1.000
  200-999
  10-199
  < 10
  bez izvora

Ovaj članak prikazuje spisak država sortiranix po Bruto domaćem proizvodu (BDP) počevši od najbogatije. Bruto domaći proizvod je tržišni iznos svih krajnjih dobara i usluga jedne države u datoj godini.Valuta kojom se BDP internacionalno prikazuje je američki dolar-$.

Spisak Svetska banke za 2010 godinu.

  • BDP je predstavljen u milionima US$
Rank Država BDP
1 Sjedinjene Američke Države SAD 14.582.400
2 Narodna Republika Kina Kina 5.878.629
3 Japan Japan 5.497.813
4 Njemačka Nemačka 3.309.669
5 Francuska Francuska 2.560.002
6 Ujedinjeno Kraljevstvo Ujedinjeno Kraljevstvo 2.246.079
7 Brazil Brazil 2.087.890
8 Italija Italija 2.051.412
9 Indija Indija 1.729.010
10 Kanada Kanada 1.574.052
11 Rusija Rusija 1.479.819
12 Španija Španija 1.407.405
13 Meksiko Meksiko 1.039.662
14 Južna Koreja Južna Koreja 1.014.483
15 Australija Australija 924.843
16 Nizozemska Holandija 783.413
17 Turska Turska 735.264
18 Indonezija Indonezija 706.558
19 Švicarska Švajcarska 523.772
20 Poljska Poljska 468.585
21 Belgija Belgija 467.472
22 Švedska Švedska 458.004
23 Saudijska Arabija Saudijska Arabija 434.666
24 Norveška Norveška 414.462
25 Venezuela Venecuela 387.852
26 Austrija Austrija 376.162
27 Argentina Argentina 368.712
28 Južna Afrika JAR 363.704
29 Iran Iran 331.015
30 Tajland Tajland 318.847
31 Danska Danska 310.405
32 Grčka Grčka 304.865
33 Kolumbija Kolumbija 288.189
34 Finska Finska 238.801
35 Malezija Malezija 237.804
36 Ujedinjeni Arapski Emirati UAE 230.252
37 Portugal Portugal 228.538
- Hong Kong Hongkong 224.458
38 Singapur Singapur 222.699
39 Egipat Egipat 218.912
40 Izrael Izrael 217.333
41 Irska Irska 203.892
42 Čile Čile 203.443
43 Filipini Filipini 199.589
44 Nigerija Nigerija 193.669
45 Češka Češka 192.152
46 Pakistan Pakistan 174.799
47 Rumunija Rumunija 161.624
48 Alžir Alžir 159.426
49 Peru Peru 153.845
50 Kazahstan Kazahstan 142.987
51 Ukrajina Ukrajina 137.929
52 Mađarska Mađarska 130.419
53 Novi Zeland Novi Zeland 126.679
54 Kuvajt Kuvajt 109.463
55 Vijetnam Vijetnam 103.572
56 Bangladeš Bangladeš 100.076
57 Katar Katar 98.313
58 Maroko Maroko 91.196
59 Slovačka Slovačka 89.034
60 Angola Angola 84.391
61 Irak Irak 82.150
62 Portoriko Portoriko 67.897
63 Kuba Kuba 62.705
64 Libija Libija 62.360
65 Sudan Sudan 62.046
66 Hrvatska Hrvatska 60.852
67 Sirija Sirija 59.103
68 Ekvador Ekvador 58.910
69 Luksemburg Luksemburg 55.096
70 Belorusija Belorusija 54.713
71 Dominikanska Republika Dominikanska Republika 51.577
72 Azerbejdžan Azerbejdžan 51.092
73 Šri Lanka Šri Lanka 49.552
74 Slovenija Slovenija 47.763
75 Bugarska Bugarska 47.714
76 Oman Oman 46.866
77 Tunis Tunis 44.291
78 Gvatemala Gvatemala 41.190
79 Urugvaj Urugvaj 40.265
80 Libanon Liban 39.155
81 Srbija Srbija 39.128
82 Uzbekistan Uzbekistan 38.982
83 Litvanija Litvanija 36.306
84 Kostarika Kostarika 34.564
85 Kenija Kenija 31.409
86 Gana Gana 31.306
87 Etiopija Etiopija 29.717
88 Jordan Jordan 27.574
89 Panama Panama 26.476
90 Jemen Jemen 26,365
91 Kipar Kipar 25.039
92 Latvija Letonija 24.010
93 Tanzanija Tanzanija 23.057
94 Obala Slonovače Obala Slonovače 22.780
95 Kamerun Kamerun 22.394
96 Salvador El Salvador 21.796
- Makao Makao 21.736
97 Turkmenistan Turkmenistan 21.074
98 Bahrein Bahrein 20.595
99 Trinidad i Tobago Trinidad i Tobago 20.398
100 Bolivija Bolivija 19.786
101 Estonija Estonija 18.674
102 Paragvaj Paragvaj 18.475
103 Uganda Uganda 17.011
104 Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina 16.888
105 Zambija Zambija 16.193
106 Nepal Nepal 15.701
107 Honduras Honduras 15.400
108 Bocvana Bocvana 14.857
109 Ekvatorijalna Gvineja Ekvatorijalna Gvineja 14.007
110 Jamajka Jamajka 13.995
111 Demokratska Republika Kongo DR Kongo 13.145
112 Gabon Gabon 13.011
113 Senegal Senegal 12.954
114 Island Island 12.594
115 Namibija Namibija 12.170
116 Republika Kongo Kongo 11.898
117 Albanija Albanija 11.786
118 Afganistan Avganistan 11.757
119 Gruzija Gruzija 11.667
120 Kambodža Kambodža 11.343
121 Brunej Brunej 10.732
122 Mauricijus Mauricijus 9.729
123 Mozambik Mozambik 9.586
124 Papua Nova Gvineja Papua Nova Gvineja 9.480
125 Armenija Jermenija 9.265
126 Mali Mali 9.251
127 Severna Makedonija Sjeverna Makedonija 9.118
128 Burkina Faso Burkina Faso 8.820
129 Madagaskar Madagaskar 8.721
130 Malta Malta 7.987
131 Čad Čad 7.588
132 Bahami Bahame 7.538
133 Laos Laos 7.492
134 Zimbabve Zimbabve 7.474
135 Haiti Haiti 6.710
136 Benin Benin 6.633
137 Nikaragva Nikaragva 6.551
138 Monako Monako 6.109
139 Mongolija Mongolija 6.083
140 Moldavija Moldavija 5.809
- Bermuda Bermuda 5.715
141 Tadžikistan Tadžikistan 5.640
142 Ruanda Ruanda 5.628
- Kosovo Kosovo 5.591
143 Niger Niger 5.549
144 Malavi Malavi 5.106
145 Lihtenštajn Lihtenštajn 4.826
146 Kirgistan Kirgistan 4.616
147 Gvineja Gvineja 4.511
148 Crna Gora Crna Gora 4.004
149 Andora Andora 3.712
150 Esvatini Esvatini 3.645
151 Mauritanija Mauritanija 3.636
152 Francuska Polinezija Francuska Polinezija 3.448
153 Surinam Surinam 3.252
154 Barbados Barbados 3.203
155 Togo Togo 3.153
156 Fidži Fidži 3.009
- Nova Kaledonija Nova Kaledonija 2.682
157 Gvajana Gvajana 2.222
- Farski otoci Farska Ostrva 2.198
158 Lesoto Lesoto 2.132
159 Eritreja Eritreja 2.117
160 Centralnoafrička Republika Centralno Afrička Republika 2.013
- Aruba Aruba 1.911
161 Sijera Leone Sijera Leone 1.905
162 San Marino San Marino 1.900
163 Zelenortska Republika Zelenortska Ostrva 1.648
164 Burundi Burundi 1.611
165 Butan Butan 1.516
166 Maldivi Maldivi 1.480
167 Belize Belize 1.432
- Grenland Grenland 1.268
168 Džibuti Džibuti 1.049
169 Antigva i Barbuda Antigva i Barbuda 1.015
- Kajmanski otoci Kajmanska ostrva 1.012
170 Liberija Liberija 986
171 Sejšeli Sejšelska Ostrva 937
172 Sveta Lucija Sveta Lucija 932
173 Somalija Somalija 917
174 Gvineja Bisau Gvineja Bisao 879
175 Vanuatu Vanuatu 729
176 Istočni Timor Istočni Timor 701
177 Solomonski Otoci Solomonova ostrva 679
178 Grenada Grenada 628
179 Samoa Samoa 565
180 Sveti Vincent i Grenadini Sveti Vinsent i Grenadini 562
181 Komori Komori 541
182 Sveti Kristofor i Nevis Sveti Kristofer i Nevis 526
183 Dominika Dominika 383
184 Tonga Tonga 357
185 Federalne Države Mikronezije Mikronezija 287
186 Sveti Toma i Princip Sao Tome i Principe 197
187 Palau Palau 170
188 Maršalovi Otoci Maršalska Ostrva 156
189 Kiribati Kiribati 151
190 Nauru Nauru 39,9
191 Tuvalu Tuvalu 27

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Test reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvor Svetske banke.[1] Evropska centralna banka.[2] Međunarodni monetarni fond.[3]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]