Lista država po BDP-u (nominalni)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mapa sveta prikazuje nominalni BDP država.
Legenda: (u milionima US$)
  > 1.000
  200-999
  10-199
  < 10
  bez izvora

Ovaj članak prikazuje spisak država sortiranix po Bruto domaćem proizvodu (BDP) počevši od najbogatije. Bruto domaći proizvod je tržišni iznos svih krajnjih dobara i usluga jedne države u datoj godini.Valuta kojom se BDP internacionalno prikazuje je američki dolar-$.

Spisak Svetska banke za 2010 godinu.

  • BDP je predstavljen u milionima US$
Rank Država BDP
1 Sjedinjene Američke Države SAD 14.582.400
2 Flag of the People's Republic of China Kina 5.878.629
3 Flag of Japan Japan 5.497.813
4 Flag of Njemačka Nemačka 3.309.669
5 Flag of Francuska Francuska 2.560.002
6 Flag of the United Kingdom Ujedinjeno Kraljevstvo 2.246.079
7 Flag of Brazil Brazil 2.087.890
8 Flag of Italija Italija 2.051.412
9 Flag of Indija Indija 1.729.010
10 Flag of Kanada Kanada 1.574.052
11 Flag of Rusija Rusija 1.479.819
12 Flag of Španija Španija 1.407.405
13 Flag of Meksiko Meksiko 1.039.662
14 Flag of Južna Koreja Južna Koreja 1.014.483
15 Flag of Australija Australija 924.843
16 Flag of the Netherlands Holandija 783.413
17 Flag of Turska Turska 735.264
18 Flag of Indonezija Indonezija 706.558
19 Flag of Švicarska Švajcarska 523.772
20 Flag of Poljska Poljska 468.585
21 Flag of Belgija Belgija 467.472
22 Flag of Švedska Švedska 458.004
23 Flag of Saudijska Arabija Saudijska Arabija 434.666
24 Flag of Norveška Norveška 414.462
25 Flag of Venezuela Venecuela 387.852
26 Flag of Austrija Austrija 376.162
27 Flag of Argentina Argentina 368.712
28 Flag of Južna Afrika JAR 363.704
29 Flag of Iran Iran 331.015
30 Flag of Tajland Tajland 318.847
31 Flag of Danska Danska 310.405
32 Flag of Grčka Grčka 304.865
33 Flag of Kolumbija Kolumbija 288.189
34 Flag of Finska Finska 238.801
35 Flag of Malezija Malezija 237.804
36 Flag of the United Arab Emirates UAE 230.252
37 Flag of Portugal Portugal 228.538
- Flag of Hong Kong Hongkong 224.458
38 Flag of Singapur Singapur 222.699
39 Flag of Egipat Egipat 218.912
40 Flag of Izrael Izrael 217.333
41 Flag of Ireland Irska 203.892
42 Flag of Čile Čile 203.443
43 Flag of the Philippines Filipini 199.589
44 Flag of Nigerija Nigerija 193.669
45 Flag of the Czech Republic Češka 192.152
46 Flag of Pakistan Pakistan 174.799
47 Flag of Rumunjska Rumunija 161.624
48 Flag of Alžir Alžir 159.426
49 Flag of Peru Peru 153.845
50 Flag of Kazahstan Kazahstan 142.987
51 Flag of Ukrajina Ukrajina 137.929
52 Flag of Mađarska Mađarska 130.419
53 Flag of Novi Zeland Novi Zeland 126.679
54 Flag of Kuvajt Kuvajt 109.463
55 Flag of Vijetnam Vijetnam 103.572
56 Flag of Bangladeš Bangladeš 100.076
57 Flag of Katar Katar 98.313
58 Flag of Maroko Maroko 91.196
59 Flag of Slovačka Slovačka 89.034
60 Flag of Angola Angola 84.391
61 Flag of Irak Irak 82.150
62 Flag of Puerto Rico Portoriko 67.897
63 Flag of Kuba Kuba 62.705
64 Flag of Libija Libija 62.360
65 Flag of Sudan Sudan 62.046
66 Flag of Hrvatska Hrvatska 60.852
67 Flag of Sirija Sirija 59.103
68 Flag of Ekvador Ekvador 58.910
69 Flag of Luksemburg Luksemburg 55.096
70 Flag of Bjelorusija Belorusija 54.713
71 Flag of the Dominican Republic Dominikanska Republika 51.577
72 Flag of Azerbejdžan Azerbejdžan 51.092
73 Flag of Šri Lanka Šri Lanka 49.552
74 Flag of Slovenija Slovenija 47.763
75 Flag of Bugarska Bugarska 47.714
76 Flag of Oman Oman 46.866
77 Flag of Tunis Tunis 44.291
78 Flag of Gvatemala Gvatemala 41.190
79 Flag of Urugvaj Urugvaj 40.265
80 Flag of Libanon Liban 39.155
81 Flag of Srbija Srbija 39.128
82 Flag of Uzbekistan Uzbekistan 38.982
83 Flag of Litvanija Litvanija 36.306
84 Flag of Kostarika Kostarika 34.564
85 Flag of Kenija Kenija 31.409
86 Flag of Gana Gana 31.306
87 Flag of Etiopija Etiopija 29.717
88 Flag of Jordan Jordan 27.574
89 Flag of Panama Panama 26.476
90 Flag of Jemen Jemen 26,365
91 Flag of Cipar Kipar 25.039
92 Flag of Latvija Letonija 24.010
93 Flag of Tanzanija Tanzanija 23.057
94 Flag of Obala Bjelokosti Obala Slonovače 22.780
95 Flag of Kamerun Kamerun 22.394
96 Flag of Salvador El Salvador 21.796
- Flag of Makao Makao 21.736
97 Flag of Turkmenistan Turkmenistan 21.074
98 Flag of Bahrein Bahrein 20.595
99 Flag of Trinidad i Tobago Trinidad i Tobago 20.398
100 Flag of Bolivija Bolivija 19.786
101 Flag of Estonija Estonija 18.674
102 Flag of Paragvaj Paragvaj 18.475
103 Flag of Uganda Uganda 17.011
104 Flag of Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina 16.888
105 Flag of Zambija Zambija 16.193
106 Flag of Nepal Nepal 15.701
107 Flag of Honduras Honduras 15.400
108 Flag of Bocvana Bocvana 14.857
109 Flag of Ekvatorijalna Gvineja Ekvatorijalna Gvineja 14.007
110 Flag of Jamajka Jamajka 13.995
111 Flag of the Democratic Republic of the Congo DR Kongo 13.145
112 Flag of Gabon Gabon 13.011
113 Flag of Senegal Senegal 12.954
114 Flag of Island Island 12.594
115 Flag of Namibija Namibija 12.170
116 Flag of the Republic of the Congo Kongo 11.898
117 Flag of Albanija Albanija 11.786
118 Flag of Afganistan Avganistan 11.757
119 Flag of Georgia Gruzija 11.667
120 Flag of Kambodža Kambodža 11.343
121 Flag of Brunej Brunej 10.732
122 Flag of Mauricijus Mauricijus 9.729
123 Flag of Mozambik Mozambik 9.586
124 Flag of Papua Nova Gvineja Papua Nova Gvineja 9.480
125 Flag of Armenija Jermenija 9.265
126 Flag of Mali Mali 9.251
127 Flag of the Republic of Macedonia Republika Makedonija 9.118
128 Flag of Burkina Faso Burkina Faso 8.820
129 Flag of Madagaskar Madagaskar 8.721
130 Flag of Malta Malta 7.987
131 Flag of Čad Čad 7.588
132 Flag of the Bahamas Bahame 7.538
133 Flag of Laos Laos 7.492
134 Flag of Zimbabve Zimbabve 7.474
135 Flag of Haiti Haiti 6.710
136 Flag of Benin Benin 6.633
137 Flag of Nikaragva Nikaragva 6.551
138 Flag of Monako Monako 6.109
139 Flag of Mongolija Mongolija 6.083
140 Flag of Moldavija Moldavija 5.809
- Flag of Bermuda Bermuda 5.715
141 Flag of Tadžikistan Tadžikistan 5.640
142 Flag of Ruanda Ruanda 5.628
- Flag of Kosovo Kosovo 5.591
143 Flag of Niger Niger 5.549
144 Flag of Malavi Malavi 5.106
145 Flag of Lihtenštajn Lihtenštajn 4.826
146 Flag of Kirgistan Kirgistan 4.616
147 Flag of Gvineja Gvineja 4.511
148 Flag of Crna Gora Crna Gora 4.004
149 Flag of Andora Andora 3.712
150 Flag of Esvatini Svazilend 3.645
151 Flag of Mauritanija Mauritanija 3.636
152 Flag of Francuska Polinezija Francuska Polinezija 3.448
153 Flag of Surinam Surinam 3.252
154 Flag of Barbados Barbados 3.203
155 Flag of Togo Togo 3.153
156 Flag of Fidži Fidži 3.009
- Flag of Nova Kaledonija Nova Kaledonija 2.682
157 Flag of Gvajana Gvajana 2.222
- Flag of the Faroe Islands Farska Ostrva 2.198
158 Flag of Lesoto Lesoto 2.132
159 Flag of Eritreja Eritreja 2.117
160 Flag of the Central African Republic Centralno Afrička Republika 2.013
- Flag of Aruba Aruba 1.911
161 Flag of Sijera Leone Sijera Leone 1.905
162 Flag of San Marino San Marino 1.900
163 Flag of Zelenortska Republika Zelenortska Ostrva 1.648
164 Flag of Burundi Burundi 1.611
165 Flag of Butan (država) Butan 1.516
166 Flag of Maldivi Maldivi 1.480
167 Flag of Belize Belize 1.432
- Flag of Grenland Grenland 1.268
168 Flag of Džibuti Džibuti 1.049
169 Flag of Antigva i Barbuda Antigva i Barbuda 1.015
- Kajmanska ostrva 1.012
170 Flag of Liberija Liberija 986
171 Flag of the Seychelles Sejšelska Ostrva 937
172 Flag of Saint Lucia Sveta Lucija 932
173 Flag of Somalija Somalija 917
174 Flag of Gvineja Bisau Gvineja Bisao 879
175 Flag of Vanuatu Vanuatu 729
176 Flag of Istočni Timor Istočni Timor 701
177 Flag of the Solomon Islands Solomonova ostrva 679
178 Flag of Grenada Grenada 628
179 Flag of Samoa Samoa 565
180 Flag of Sveti Vincent i Grenadini Sveti Vinsent i Grenadini 562
181 Flag of the Comoros Komori 541
182 Sveti Kristofer i Nevis 526
183 Flag of Dominika Dominika 383
184 Flag of Tonga Tonga 357
185 Flag of the Federated States of Micronesia Mikronezija 287
186 Flag of Sveti Toma i Princip Sao Tome i Principe 197
187 Flag of Palau Palau 170
188 Flag of the Marshall Islands Maršalska Ostrva 156
189 Flag of Kiribati Kiribati 151
190 Flag of Nauru Nauru 39,9
191 Flag of Tuvalu Tuvalu 27

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Test reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvor Svetske banke.[1] Evropska centralna banka.[2] Međunarodni monetarni fond.[3]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]