Lista švedskih härada

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Dolje je lista švedskih historijskih härada;

Grofovija Stockholm[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Bro härad]]
  • Bro i Vätö skeppslag
  • Danderyds skeppslag
  • Frötuna i Länna skeppslag
  • Frösåkers härad
  • Färentuna härad
  • Håbo härad
  • Lyhundra härad
  • Långhundra härad
  • Närdinghundra härad
  • Seminghundra härad
  • Sjuhundra härad
  • Sollentuna härad
  • Sotholms härad
  • Svartlösa härad
  • Vallentuna härad
  • Väddö i Häverö skeppslag
  • Värmdö skeppslag
  • Åkers skeppslag
  • Ärlinghundra härad
  • Öknebo härad

Grofovija Uppsala[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Bro härad
  • Bälinge härad
  • Frösåkers härad
  • Hagunda härad
  • Håbo härad
  • Lagunda härad
  • Långhundra härad
  • Norunda härad
  • Närdinghundra härad
  • Olands härad
  • Rasbo härad
  • Simtuna härad
  • Torstuna härad
  • Trögds härad
  • Ulleråkers härad
  • Vaksala härad
  • Våla härad
  • Åsunda härad
  • Örbyhus härad

Grofovija Södermanland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Daga härad
  • Hölebo härad
  • Jönåkers härad
  • Oppunda härad
  • Rönö härad
  • Selebo härad
  • Villåttinge härad
  • Västerrekarne härad
  • Åkers härad
  • Österrekarne härad

Grofovija Östergötland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Aska härad
  • Bankekinds härad
  • Björkekinds härad
  • Bobergs härad
  • Bråbo härad
  • Dals härad
  • Finspånga läns härad
  • Gullbergs härad
  • Göstrings härad
  • Hammarkinds härad
  • Hanekinds härad
  • Kinda härad
  • Lysings härad
  • Lösings härad
  • Memmings härad
  • Skärkinds härad
  • Valkebo härad
  • Vifolka härad
  • Ydre härad
  • Åkerbo härad
  • Östkinds härad

Grofovija Jönköping[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Mo härad
  • Norra Vedbo härad
  • Södra Vedbo härad
  • Tveta härad
  • Vartofta härad
  • Vista härad
  • Västbo härad
  • Västra härad
  • Östbo härad
  • Östra härad

Grofovija Kronoberg[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Allbo härad
  • Kinnevalds härad
  • Konga härad
  • Norrvidinge härad
  • Sunnerbo härad
  • Uppvidinge härad

Grofovija Kalmar[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Algutsrums härad
  • Aspelands härad
  • Gräsgårds härad
  • Handbörds härad
  • Konga härad
  • Möckleby härad
  • Norra Möre härad
  • Norra Tjusts härad
  • Runstens härad
  • Sevede härad
  • Slättbo härad
  • Stranda härad
  • Södra Möre härad
  • Södra Tjusts härad
  • Tunaläns härad
  • Åkerbo härad

Grofovija Stockholm[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Gotlands norra härad
  • Gotlands södra härad

Grofovija Blekinge[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Bräkne härad
  • Listers härad
  • Medelstads härad
  • Östra härad

Grofovija Skåne[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Albo härad
  • Bara härad
  • Bjäre härad
  • Frosta härad
  • Färs härad
  • Gärds härad
  • Harjagers härad
  • Herrestads härad
  • Ingelstads härad
  • Järrestads härad
  • Ljunits härad
  • Luggude härad
  • Norra Åsbo härad
  • Onsjö härad
  • Oxie härad
  • Rönnebergs härad
  • Skytts härad
  • Södra Åsbo härad
  • Torna härad
  • Vemmenhögs härad
  • Villands härad
  • Västra Göinge härad
  • Östra Göinge härad


Grofovija Halland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Faurås härad
  • Fjäre härad
  • Halmstads härad
  • Himle härad
  • Höks härad
  • Tönnersjö härad
  • Viske härad
  • Årstads härad

Grofovija Västra Götaland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Ale härad
  • Askims härad
  • Barne härad
  • Bjärke härad
  • Bollebygds härad
  • Bullarens härad
  • Flundre härad
  • Inlands Fräkne härad
  • Frökinds härad
  • Gudhems härad
  • Gäsene härad
  • Östra Hisings härad
  • Västra Hisings härad
  • Inlands Fräkne härad
  • Inlands Torpe härad
  • Inlands Nordre härad
  • Inlands Södre härad
  • Kinds härad
  • Kinne härad
  • Kinnefjärdings härad
  • Kullings härad
  • Kville härad
  • Kåkinds härad
  • Kållands härad
  • Lane härad
  • Laske härad
  • Marks härad
  • Nordals härad
  • Inlands Nordre härad
  • Västra Hisings härad
  • Orusts västra härad
  • Orusts östra härad
  • Redvägs härad
  • Skånings härad
  • Sotenäs härad
  • Stångenäs härad
  • Sundals härad
  • Östra Hisings härad
  • Sävedals härad
  • Inlands Södre härad
  • Sörbygdens härad
  • Tanums härad
  • Tjörns härad
  • Inlands Torpe härad
  • Tunge härad
  • Tössbo härad
  • Vadsbo härad
  • Valbo härad
  • Valle härad
  • Vartofta härad
  • Vedbo härad
  • Vedens härad
  • Vette härad
  • Vilske härad
  • Viste härad
  • Väne härad
  • Västra Hisings härad
  • Orusts västra härad
  • Vättle härad
  • Ås härad
  • Åse härad
  • Östra Hisings härad
  • Orusts östra härad

Grofovija Värmland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Fryksdals härad
  • Färnebo härad
  • Gillbergs härad
  • Grums härad
  • Jösse härad
  • Karlstads härad
  • Kils härad
  • Nordmarks härad
  • Nyeds härad
  • Näs härad
  • Visnums härad
  • Färnebo härad
  • Väse härad
  • Älvdals härad
  • Ölme härad

Grofovija Örebro[uredi - уреди | uredi izvor]

  • [[Askers härad
  • Edsbergs härad
  • Fellingsbro härad
  • Glanshammars härad
  • Grimstens härad
  • Grythytte i Hällefors bergslag
  • Hardemo härad
  • Karlskoga bergslags härad
  • Kumla härad
  • Lindes i Ramsbergs bergslag
  • Nora i Hjulsjö bergslag
  • Nya Kopparbergs bergslag
  • Sköllersta härad
  • Sundbo härad
  • Örebro härad

Grofovija Västmanland[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Gamla Norbergs bergslag
  • Norrbo härad
  • Siende härad
  • Simtuna härad
  • Skinnskattebergs bergslag
  • Snevringe härad
  • Torstuna härad
  • Tuhundra härad
  • Vagnsbro härad
  • Våla härad
  • Yttertjurbo härad
  • Åkerbo härad
  • Övertjurbo härad

Grofovija Dalarna[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Folkare härad

Pogledajte i ove stranice[uredi - уреди | uredi izvor]