Leisha Hailey

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Leisha Hailey
glumica, pjevačica
Biografske informacije
Rođenje11. 7. 1971. (1971-07-11) (dob: 52)
Okinava, Japan
PartnerCamilla Grey
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica, pjevačica
Opus
Djelatni period1991 -
Znamenite uloge

Leisha Heiley (11. juli, 1971.) je lezbejska američka glumica, producentkinja i muzičarka.

Leisha je rođena u Japanu, ali je odrasla u Bellevue-u u Nebraski. Pre nego što se preslila za New York outovala se kao lezbejka. U New Yorku je studirala na American Academy of Dramatic Arts, gde je diplomirala 1991.

Glumačka karijera[uredi | uredi kod]

Prva glavna značajna uloga bila joj je u filmu All Over Me. Od 2004. godine glumi biseksualnu novinarku u seriji The L Word. Pojavila se i u jednoj epizodi Ellen. Pojavljivala se takođe u reklamama.

Muzička karijera[uredi | uredi kod]

Sa svojom koleginicom sa klase Heather Grody oformila je rok duo The Murmurs u kome je pevala i svirala akustičnu gitaru. U toku 1990-ih važile su za manji kultni bend, objavile nekoliko albuma i nastupalena Lilith Fairu. Godine 2001. Hailey i Grody su oformile bend GUSH, koji se raspao. Hailey trenutno radi na novom albumu sa svojim novim bendom Uh Huh Her.

Godine 2005. osnovala je producentku kuću Marfa Records.

Privatni život[uredi | uredi kod]

Hailey je neko vreme bila u vezi sa k.d. lang početkom 1990-ih. 2006. je bila u vezi sa modnom dizajnerkom Ninom Garduno. Godine 2011. je objavljena njena ljubavna veza sa Camillom Grey, članicom njenog bendaUh Huh Her zahvaljujući incidentu u avionu kompanije Southwest Airlines, kada su oboje izbačene nakon svađe sa stjuardesom koja je tražila da se prestanu ljubiti.[1]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. D'Zurilla, Christie (26. IX 2011). „Gay Actress & Girlfriend Escorted Off Plane”. The Daily Beast. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]