Lawrence O'Donnell

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Lawrence O'Donnell
O'Donnell na Ženskom maršu duž njujorške Pete avenije 21. januara 2017
RođenjeLawrence Francis O'Donnell Jr.
7. 11. 1951. (1951-11-07) (dob: 72)
Boston, Massachusetts, SAD
ObrazovanjeSaint Sebastian's School
Alma materHarvard University
Zanimanjetelevizijski voditelj, politički komentator, glumac
Suprug/aKathryn Harrold (vj. 1994-1999; razvod)
Djeca1

Lawrence Francis O'Donnell Jr. (7. novembar 1951 -) je američki televizijski voditelj, politički komentator i bivši glumac, najpoznatiji kao voditelj TV-emisije The Last Word with Lawrence O'Donnell na programu kablovskog TV-kanala MSNBC. O'Donnell, koji se politički izjašnjava kao "socijaldemokrat evropskog tipa" je 1980-ih biio jedan od bliskih suradnika uticajnog demokratskog senatora Daniela Patricka Moynihana, a poznat je i kao scenarist i producent TV-serije The West Wing.

Biografija[uredi | uredi kod]

Lawrence Francis O'Donnell Junior se rodio u Bostonu kao dijete službenice Frances Marie (rođ. Buckley) i advokata Lawrencea O'Donnella Seniora. Odgojen je kao katolik, a školovao se u katoličkoj gimnaziji Saint Sebastian's School gdje se istakao kao kapetan bejzbolskog tima. Upisao se na Harvard gdje se istakao uređivanjem satiričkog studentskog lista The Harvard Lampoon. Godine 1976. je diplomirao ekonomiju.

Godine 1975. je njegov otac postao umiješan u slučaj mladog Afroamerikanca koga su ubila dva pripadnika bostonske policije tvrdeći da je bio naoružan; zastupajući njegovu majku na sudu, Lawrence Senior je uspio dokazati zataškavanje, odnosno da je bio nenaoružan. Lawrence O'Donnell je također sudjelovao u parnici i ta iskustva su ga potakla da se 1977. godine počne baviti književnim radom. Godine 1983. je slučaj opisao u knjizi A Case of Deadly Force, koja je tri godine kasnije adaptiran kao istoimeni televizijski film gdje je njegov lik tumačio Tate Donovan.

Godine 1989. se O'Donnell priključio osoblju senatora Daniela Patricka Moynihana, u čijoj će službi ostati do 1995. godine. Od 1993. do 1995. godine je bio direktor osoblja senatskog odbora za financije.

Godine 1999. je O'Donnell počeo rad na TV-seriji The West Wing, na kojoj će ostati do njenog kraja 2006. godine. Godine 2009. je postao jednim od redovnih gostiju na TV-emisiji Morning Joe Joea Scarborougha, gdje se istakao žestokom kritikom konzervativnih gostiju. Godine 2011. je dobio vlastitu emisiju The Last Word with Lawrence O'Donnell.

Godine 1994. se oženio za glumicu Kathryn Harrold sa kojom ima kćer Elizabeth. Par se razveo 2013. godine.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]