Law & Order (sezona 20)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order od premijere 20. sezone u sezoni (2009-2010).

Law & Order
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda23
Emitiranje
MrežaNBC
Originalno prikazivanje25. 9. 2009 (2009-09-25)
24. 5. 2010 (2010-05-24)
Kronologija
← Prethodna
19
Sljedeća →
Spisak epizoda "Law & Order"

Format

[uredi | uredi kod]

Glavna postava se nije menjala u ovoj sezoni.

Uloge

[uredi | uredi kod]

Glavne

[uredi | uredi kod]

Epizodne

[uredi | uredi kod]

Epizode

[uredi | uredi kod]
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
4341 Poruka od tamne strane Fred BernerRené Balcer i Keith Eisner25. 9. 2009 (2009-09-25)20001
Kada mladi ratni veteran Greg Tanner je pronađena mrtva u garaži Hudson University, detektivi Cyrus Lupo i Kevin Bernard povežite ubistvo profesor prava Kevin Franklin, advokat koji je ranije radio za Ministarstvo pravde . Ali, kada je slučaj pred sud, čini se Tanner možda su više pogođene ratom od njegovog pražnjenja navedeno. Lupo i Bernard smatraju da komade početi da stane kada su procurile Franklin je dopise iz Bushove administracije. U međuvremenu, poručnik Van Buren najavljuje neke vrlo šokantne vijesti da je tima, o njenom zdravlju, i okružnog tužioca Jack McCoy se bavi stres pobjede na izborima. 
4352 Jedna devojka na svetu M. T. AdlerRichard Sweren i Christopher Ambrose2. 10. 2009 (2009-10-02)20002
Nakon zločina jedinice istražitelja Daisy Chao ubijena u svom stanu, detektivi Lupo i Bernard sumnjaju njen zaručnik, Jim Anderson, ne može se govori cijelu istinu o njegovoj povezanosti sa ubistvom. Kada mlada novinarka Emma Kim je napao taksista, DNA naći na oba mjesta zločina implicira da su isti čovjek za napade. Lupo postaje osobno bave Emma, podizanje ozbiljna etička pitanja i ugrožava oba slučaja i njegovu karijeru. 
4363 Veliki Sotona Michael DinnerEd Zuckerman i Luke Schelhaas9. 10. 2009 (2009-10-09)20003
Kada se teži muzičar pronađen mrtav iza kantu za smeće, detektivi Lupo i Bernard pronaći torbu punu novca, vodi ih u mnoštvo osumnjičenih, uključujući i Don Sorenson. Sorenson priznaje da snimanje muzičar kada je otkriveno da je njegova kćerka smatra kidnapovana, ali čini tragovi ne poklapaju se kada je njegova kćerka, Jill Sorenson, pojavljuje se kod kuće nakon što je izgubila mobitel. Koristeći ukradeni mobitel kao vodič, detektivi povezuju slučaj sa većim terorističkim shema, koja bi mogla staviti život u opasnosti. U međuvremenu, poručnik Van Buren počinje da traže tretman za nju raka. 
4374 Rijaliti ugriz Constantine MakrisEd Zuckerman i Luke Schelhaas16. 10. 2009 (2009-10-16)20004
Kada Larry Johnson vozi kući iz diže usvojen, djeca invalidi iz škole, on otkriva leš njegove supruge na podu svog doma. Detektivi Lupo i Bernard pitanje Vaughn, koji objašnjava da su on i njegova supruga su usvojili dijete s posebnim potrebama i smatra da je njihov poziv, pa su usvojili više devetoro djece. Dok su detektivi pitanje djece za osumnjičene i motiv, oni otkrivaju aferu i ponudu za porodicu Vaughn da se pojavi u reality show, izaziva napetost u domaćinstvu i sa drugu porodicu, čija je majka ima jake ambicije da biti na reality show. 
4385 Dostojanstvo Jim McKayRichard Sweren i Julie Martin23. 10. 2009 (2009-10-23)20005
Kada je doktor Walter Benning ubijen u crkvi, detektivi Lupo i Kevin Bernard stići na scenu i informišu bijelac je viđen bježeći u mračnoj sedan. Ministar govori detektivi da je dr Benning je kasno-term pobačaj doktor i da je pucano prije i zaprijetio mnogo puta, i njegova supruga, Phyllis Benning, je uvjeren da je pro-life Zealot ko je odgovoran. Dok su detektivi skenirati nekoliko demonstranta osumnjičenih, poručnik Van Buren dobiva više loših vijesti i ADA Rubirosa se suočava sa moralnom dilemom, izaziva napetost među tim. 
4396 Tražilica ljudskih organa Darnell MartinEd Zuckerman i Matthew McGough30. 10. 2009 (2009-10-30)20006
Kada Sid Maxwell, vlasnik modne kuće, je pronađen mrtav, detektivi Lupo i Bernard pretpostaviti gušenja. Ali kada modni fotograf Terry Clark vodi detektivi na alarmantno otkriće pravog identiteta Maxwell-a, otkrivaju sumnjive web stranice s opasne web poruke. Izvršni ADA Cutter preuzima operator web stranice, Jim Leary, koji je posvećen ispravljajući društvene nepravde, nakon što je sumanuti žena koristi informacije prikupljene na web stranici da ubije Maxwell. Ali, kao vlasnik web stranice je optužen i sudi, on koristi svoju odbranu da ide nakon Detektiv Bernard, otkrivajući duboku tajnu da nikada nije želio da se zna da se nikome.
Poslednja pojava dr. Elizabeth Olivet
4407 Dečak je zalutao Rose TrocheSinopis: Keith Eisner
Scenario: René Balcer i Keith Eisner
6. 11. 2009 (2009-11-06)20007
Kada se mlada žena pronađena mrtva u svom stanu, nekoliko Tell-Tale znaci brzo dovesti Detektivi Lupo i Bernard da verujem da je ubica nije bio za njom bogatstvo. Nakon što je pronašao kofere pune novca i droge u jednom od apartmana žrtve, detektivi gledati sigurnosni video od nje predvorju. Video izlaže dva potencijalna osumnjičenih, vodeći detektivi u kartel droge. ADA Rubirosa vjetrovi se dobija lični interes u predmetu, kao ona pokušava joj najbolje da pomogne Rafa Alvarez, mladić koji je nehotice dobio povukao u kartel, svjedoče protiv narko, koji ima bogat i moćan branioca, koji je prešao staze s Rubirosa prije, Marcus Woll. 
4418 Drogirani Mario Van PeeblesRichard Sweren i Christopher Ambrose6. 11. 2009 (2009-11-06)20008
Smrtonosni pijan vožnje saobraćajnoj nesreći donosi Detektivi Lupo i Bernard na scenu kada je sumnjiv sprej za nos pronađeno. Nakon što je medicinski ispitivač ostvaruje sprej za nos je snažan anestetik koji bi mogao lako dezorijentišu njegov korisnik, detektivi saznaju da je žrtva bila da eksplodira u pištaljku na farmaceutska kompanija je radila za, uzrokujući detektivi da postane sumnjičav prema svom šefu, Zach Marshall. 
4429 Za odbranu William KlayerEd Zuckerman i Luke Schelhaas13. 11. 2009 (2009-11-13)20009
Nakon ključnog svjedoka za suđenje za ubistvo je pronađen mrtav ispred njenog hotelskoj sobi, detektivi Lupo i Bernard se uključe u spiralnoj slučaju da se raspliće u kompleksan zavjere, ostavljajući živote dodatnih svjedoka "u opasnosti i ADA Rubirosa u unakrsnoj vatri. Crno tržište poslove, poslove i narko-kartela prepliću izložiti riziku od uzimanja štandu kao svjedok kada korumpirani službenici kontrolirati sud, Eada Cutter daje sve od sebe da se do istine na sudu, stavljajući njegov partnerstvo s Rubirosa na ledu, a posebno nakon saznanja o Rubirosa prošlosti sa prljavim tužilac-okrenuo-branilac, Marcus Woll. 
44310 Sačmara Roger YoungRichard Sweren i Julie Martin20. 11. 2009 (2009-11-20)20010
Kada jedan stariji čovjek, Stan Harkavy, mali biznismen u Spanish Harlem, brani svoju radnju iz oružane pljačke, detektivi Bernard i Lupo sumnjaju da je ovaj incident mogao biti posao iznutra. Međutim, istraga je kasnije otkriva da postoje rupe u njegovoj priči; uče da je pljačku mogla biti strah taktika za probu, i da snimanje gospodin Harkavy ne možda bio slučaj samoodbrane. 
44411 Saveznjaci Alex ChappleSinopis: Keith Eisner
Scenario: René Balcer i Keith Eisner
11. 12. 2009 (2009-12-11)20011
Kao što je dan izbora brzo približava, detektivi Lupo i Bernard otkriti unakažena ostaci čovjeka sa riječju "FED" napisano preko njegove gole grudi. Nedostaje ključni dokaz, detektiva odlučiti da precrtati korake žrtve, volonter kampanju, da se kući u na zahtjevnom istrage. Nakon zbunjujuće prošlost žrtve pojavljuje i na listi osumnjičenih množi, detektivi nađu se bavi više od samo prljave politike. Oni uče da je žrtva tajno prikupljanje inkriminišuće informacije o organizaciji radio je za. U međuvremenu, u sredini istrage, poručnik Van Buren dobije poziv iz Rey Curtis, koji je u gradu sa neke loše vijesti.
Poslednja pojava Reya Curtisa
44512 Ucena Marc LevinEd Zuckerman i Matthew McGough15. 1. 2010 (2010-01-15)20012
Kada Lupo i Bernard pronaći novinar Megan Kerr mrtav u napuštenom stanu, detektivi naučiti odnosa između žrtve i dnevnim talk show voditelj Vanessa Carville. Nakon daljnje istrage, detektivi susreću Carville na sastanku sa DA Jack McCoy, i Karvil priznaje da je niz poslova na radnom mjestu i ucjene prijetnju, ostavljajući detektivi sumnjičavi Carville i njene kolege. 
44613 Smrt čeličnog pogleda Michael PressmanRichard Sweren, Christopher Ambrose i Julie Martin1. 3. 2010 (2010-03-01)20013
Kada se utvrdi četvoročlanu porodicu ubijenog u svom domu, detektivi Lupo i Bernard otkrili da je smrt može biti u vezi sa problematičnim prijatelj pokojnog teenage kćeri, Bonnie Jones. Kao što je Lupo i Bernard trag Bonnie, detektivi postanu svjesni još jednog osumnjičenog, Justin Sachs, koji pati od post-traumatskog stresnog poremećaja, što je slučaj složeniji kada mentalna stanja i osumnjičenih doći u pitanje. Kao što je slučaj sudi na sudu, Eada Mike Cutter je protiv poznatog branioca, Veronica Masters, koji su imali istoriju detektiv Cyrus Lupo, koji otkriva tajnu svog partnera, Bernard. 
44714 Dečak se zapalio Rose TrocheSinopis: Luke Schelhaas i Matthew McGough
Scenario: Ed Zuckerman i Matthew McGough
1. 3. 2010 (2010-03-01)20014
Kada Lupo i Bernard dolazi na gori tijelo Cesar Ramirez, a šesnaest godina čarter učenik iz loše četvrti, oni počinju da pitanje svog mladog menti Mojsije, koji je bio posljednja osoba na vidjeti ga živog. Nakon dokaza vodi detektivi do šokantnih mobitel video zločina koje su počinili, oni uskoro shvatiti da su četiri osobe u video može biti u dosluhu sa neočekivanim saveznikom. Istraga vodi detektivi direktoru visoke škole, Martha Woodside, koji ima sve prave odgovore. Uz Shady edukator, dirao alibije i ljubomoran školarci sve koji dolaze u igru, detektivi otkrivaju da njihov slučaj može biti više od osnovne, i do novih dokaza dolazi na vidjelo, ne postoji onaj koji Adaś Cutter i Rubirosa možete staviti na suđenje. 
44815 Sjajno prerušavanje Alex ChappleSinopis: Keith Eisner
Scenario: René Balcer i Keith Eisner
8. 3. 2010 (2010-03-08)20015
Nakon mlada žena, Justine Stebbins, nalazi se brutalno ubijena u hotelu i njeno tijelo sakrio na usluge hrane košaricu, dokaz vodi Detektivi Lupo i Kevin Bernard mladom medicinsku školu učenik. Kada je lukavi advokat, Ray Backlund, postaje uključeni, detektivi shvate da će trebati više od površnog dokaza da stavi ubica iza rešetaka. Ovo brzo postaje predmet uma nad materijom. 
44916 Nevinost Fred BernerRichard Sweren i Julie Martin15. 3. 2010 (2010-03-15)20016
Detektivi Lupo i Bernard zadržati čovjeka koji je pokušao i proglašen krivim za ubistvo gej muškarca kao zločin iz mržnje. Ubrzo nakon toga, jedna od Cutter bivšeg profesora prava, Emily Ryan korake u sa nevinost Collective, odlučan da dokaže svoju nevinost i preokrenuti presudu. Cutter uskoro otkriva da Emily overeager student asistent, Lisa Klein, možda prešla liniju da se iskaz u korist njenog klijenta. Prije dugo, ličnim odnosima su ugroženi kao integritet čitavog suđenja dovedena u pitanje. Kao odbranu za njen klijent, Emily Ryan koristi status Eada Cutter dozvole zakon reći da je njen klijent, između ostalih, zaslužuju nova suđenja; Cutter žuri da smisli način da poništenje iz javlja i pustiti optuženog hoda od brutalnog zločina iz mržnje. 
45017 Četiri upucana policajca Jim McKayEd Zuckerman, Luke Schelhaas i Matthew McGough22. 3. 2010 (2010-03-22)20017
Poručnik Anita Van Buren je rekao joj je doktor Valerie Knight da je došla s nje zračenja sasvim dobro i njen nivo hemoglobina su se. Ona je postavljen da se vrati na nju doktor u tri mjeseca da vidimo da li je tumor smanjio. U međuvremenu, detektivi Lupo i Bernard su pozvani da se scena u kojoj su ubijeni iz vatrenog oružja četiri policajca, u lokalnoj piceriji. Sa sobi punoj svjedoka, oni imaju mali opis krivac, ali to je sve. Slučaj postaje još zbunjujuće kada su otkrili da su policajci možda zna strijelca. Istraga ih brzo dovodi do kartel droge, ljubomoran muž, i pokajnika sudija koji su svi povezani. Tenzije rastu iz oba ubistva jedinice, kancelarije tužioca, pa čak i SAD odvjetništvo. 
45118 Brazil Jean de SegonzacSinopis: Keith Eisner
Scenario: René Balcer i Keith Eisner
29. 3. 2010 (2010-03-29)20018
Kada je naučnik okoliša, dr Oscar Silva, otrovan tokom globalnog zatopljenja simpozij, detektivi Bernard i Lupo u početku sumnja takmičara iz dr Silva oblasti studija. To je uskoro otkrio da je dr Silva je uključen u neuredan pritvoru bitku sa svoje supruge bivši muž, Phillip Shoemaker, a fokus istrage brzo prelazi na porodice žrtve. U međuvremenu, slučaj postaje lični za Eada Cutter jer uzburkao neugodnih uspomena iz svoje prošlosti. 
45219 Uljezi Darnell MartinRichard Sweren, Christopher Ambrose i Julie Martin3. 5. 2010 (2010-05-03)20019
Kada je tijelo mladih modela Brenna Lane gori u uličici, detektivi Lupo i Bernard tražiti ubicu. Bez svjedoka, detektivi moraju rekonstruisati prošle korake žrtve da se uvid u njenu konačnu dana prije njene smrti. Brzo su otkrili da neposredno pred smrt, Brenna se srušio upscale politički događaj, čiji je domaćin bio senator Peterson i njegova supruga, Camille. Kao tajne odvijaju, Lupo i Bernard shvate da moraju raspetljati zamršene mrežu laži da dobiju istinu o ubistvu Brenna Lane-a. 
45320 Porez dolazi Fred BernerSinopis: William N. Fordes
Scenario: Ed Zuckerman i William N. Fordes
10. 5. 2010 (2010-05-10)20020
Lupo i Bernard su pozvani da istraži smrt mladog naslednica, Annie Douglas, koji je umro od predoziranja očigledno droge. Detektivi počinju da sumnjaju njen rođak, Randy Colwyn, čiji je nasljedstvo je povećan zbog Annie smrti. Kako je istraga se nastavlja, Annie je pohlepni rođaci otkriti još jedan nedavni gubitak u grupi. Slučaj postaje više od porodična stvar kao eksperimentalni klinici raka, lažnih usvajanja i nerođene djece su vezani u slučaj. 
45421 Besmrtni Jim McKayRichard Sweren i Julie Martin17. 5. 2010 (2010-05-17)20021
Kada Jerome Turner umire od ubodnih rana po dolasku u bolnicu, Lupo i Bernard su pozvani da istraže svoju ubadanje. Uskoro su otkrili da, nepoznati svima, Turner je vodio dvostruki život. Family tenzije eskaliraju kao detektivi počinju da otkriju tajne jedne iskorištavaju porodice. U potrazi za istinom, Eada Cutter prelazi skladu sa poručnik Van Buren tokom suđenja. 
45522 Večna ljubav William KlayerEd Zuckerman17. 5. 2010 (2010-05-17)20022
Kada je televizijska ekipa iz stil kreće u potragu za modne žrtve, Marielle Di Napoli, smatraju žrtve ubistva umjesto. Kao Detektivi Lupo i Bernard istraži ovaj neobičan zločin, oni počinju da sumnjaju supruga žrtve, koji ima nasilne i neobične prošlosti. Slučaj je dodatno komplikuje kada detektivi otkriti istinu iza finansijsku situaciju žrtve: oni uče da je žrtva možda odustao od zavjere sa kolegama muževima da sakriju sredstva od svoje žene do njihovog razvoda. 
45623 Gumena soba René BalcerRené Balcer24. 5. 2010 (2010-05-24)20023
Kada poručnik Van Buren otkriva blog stranice sadrže video alarmantno količine eksploziva, detektivi Lupo i Bernard utrci protiv vremena za pronalaženje anonimni bloger prije nego što se planira da raznese škole staviti u akciju. Odjel za odbijanje obrazovanja da preuzme prijetnju ozbiljno i otpor sindikata nastavnika dodatno zakomplicirati istragu. Srećom, administrativni asistent na sindikata nastavnika, Alicia, daje detektivi dojavu da ih vodi u pravom smjeru. U međuvremenu, poručnik Van Buren se bori da zadrži svoj lični problemi postanu javnosti i zbog neznanja ljudi možda vrti oko teroristički akt blogera, oni tasteri okružnog tužioca McCoy-a.
Poslednja pojava Cyrusa Lupa, Kevina Bernarda, Anite Van Buren, Michaela Cuttera, Connie Rubirose i Jacka McCoya

Izvori i napomene

[uredi | uredi kod]
Prethodi:
Devetnaesta sezona
(2008-2009)
Spisak epizoda "Law & Order"
(1990-2010)
Slijedi:
N/A