Law & Order: Trial by Jury

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Law & Order: Trial by Jury
Format pravosudna serija
Kreator Dick Wolf
Nastupaju Bebe Neuwirth
Amy Carlson
Kirk Acevedo
Scott Cohen
Fred Thompson
Jerry Orbach
Zemlja porijekla  SAD
Broj serijala 1
Broj epizoda 13 (1 neprikazana)
Produkcija
Trajanje cca. 1 sat po epizodi (s reklamama)
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 3.3. 2005. – 21.1. 2006.

Law & Order: Trial by Jury je bila američka TV serija posvećena krivičnopravnim procesima u New Yorku. Predstavlja treći po redu spin-off popularne TV-serije Law & Order. Radnja epizoda se gotovo isključivo bavila suđenjima, pokazujući pripreme optužbe i obrane za suđenje, kao i samo suđenje. Serija se prikazala na NBC-u 2005. godine, s time da je posljednju epizodu premijerno prikazala TV-stanica Court TV (danas truTV) nekoliko mjeseci kasnije nakon obustave snimanja.

Svaka epizoda serije je započinjala sa riječima koje izgovara Steven Zirnkilton i koje glase:

Wikiquote „U krivičnopravnom sistemu, svi branjenici su nedužni dok im se ne dokaže krivnja, bilo priznanjem, nagodbom ili suđenjem pred porotom. Ovo je jedno od tih suđenja.“
()

Za razliku od ostalih serija iz franšize, epizode nisu prikazivale same zločine, nego su se oni prepričavali na samom početku, kako bi se ostavilo što više vremena za prikaz samog suđenja.

Iako je serija hvaljena, njena je gledanost bila slaba, pa je snimanje obustavljeno nakon nepune sezone. To je prva serija iz franšize čije je snimanje obustavljeno. Setovi su nešto kasnije iskorišteni za novu seriju pod nazivom Conviction.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]