Law & Order: UK (sezona 6)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 6. sezone u sezoni (2011-2012).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda7
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje6. 1. 2012 (2012-01-06)
17. 2. 2012 (2012-02-17)
Kronologija
← Prethodna
5
Sljedeća →
7
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format[uredi | uredi kod]

Paul Nichols se pridružio glavnoj postavi na početku sezone. Harriet Walter je napustila glavnu postavu na kraju sezone. Freema Agyeman je napustila seriju na kraju sezone.

Uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
331 Krivica preživelog Andy GoddardEmilia di Girolamo6. 1. 2012 (2012-01-06)

DS Sam Casey je s obzirom na posao istražnog Matt Devlin smrti, ali Ronnie, uzrujan zbog gubitka svog najboljeg prijatelja i partnera, počinje pustiti svoje emocije ometati istragu. Casey odmah sumnja jedan od Mark Ellis 'saučesnike. Ellis, međutim, negira sve učešće i slučaj dovodi do tinejdžera, Jamaal Clarkson, čiji je brat Kieran je ubijen 2003. godine, nakon što je pucao u glavu. Policija zataškala slučaj i potpisao ga kao samoubistvo, ali Jamaal i njegova porodica smatraju da su bili izloženi institucionalni rasizam . Jamaal priznaje da Ronnie da je znao da Mark Ellis je Kieran je ubica i da je otišao na sud da puca Ellis, ali je bilo kasno, i umjesto toga pucao Matt kao čin osvete protiv policije. Jake i Alesha mora pronaći način da gonjenja Jamaal za ubistvo.

  • Prva pojava Sama Caseyja. 
342 Imunitet James StrongNicholas Hicks-Beach13. 1. 2012 (2012-01-13)
Oružana pljačka u restoran brze hrane vodi Ronnie i Sam Frank Donovan, osuđeni kriminalac koji se vjeruje da je saučesnik u pljački. Donovan otkriva da su on i njegov bivši cimer, Jamie Harper, opljačkali zajednički nakon što su ran u kockarski dug - i to nakon što je njihov bijeg auto pokvario, usred Harper snimanja nevinog posmatrač, otet je nevin čovjek, Michael Coombs, i naredio mu da ih otjerati. Coombs, otac dvoje djece, koji boluje od teške astme, nigde da se nađe - i Donovan insistira da za informacije o njegovom kretanju on mora dati imunitet protiv sudi za ubistvo nevinih posmatrača, i umjesto da se sudi za ubistvo. Jake i Alesha pristajete na dogovor, međutim, Donovan je informacija dovodi do Coombs 'leš, i na taj način, oni shvate da su prevareni, kao Donovan bi znao Coombs je već bio mrtav. Na sudu, Jake pokušava da poništi sporazum o imunitetu, koji izlazi protiv nekih nadzor iz Donovan je kratak, Miriam Pescatore. Međutim, slučaj uskoro njiše u svoju korist kada se Donovan je saučesnik Jamie Harper pronađena mrtva i zakopana u šumama. Jake se slaže da pusti sporazum o imunitetu postolje, ali na taj način, izjasnio se da razdvajaju na optužbe za ubistvo, Donovan treba suditi za Harper smrt kao da je odvojenom incidentu. 
353 Duhovi prošlosti Mat KingSuzie Smith20. 1. 2012 (2012-01-20)
Ronnie i Sam su pozvani da posjete umire krivično Jimmy O'Docherty nakon što je udario automobil nakon što je počinio krađu. Na samrtnoj postelji, on priznaje ubistvo Amanda Bennett, slučaj Ronnie istraživao i stavio u krevet prije više od 14 godina. U to vrijeme, Ronnie je bio uvjeren da je Amanda otac, Simon, počinio ubistvo nakon njene krvi je pronađen na njegovoj odjeći, a njegova pljuvačka naći na ruci. Istraga vodi do Docherty najbolji prijatelj Ricky Phelps, a nakon istrage, Ronnie i Sam vjeruju da su pronašli pravog čovjeka nakon tri svjedoka priznati da Ricky tvrdeći da je on ubio Amanda. Novi dokazi DNK također stavlja Ricky u kadru - ali kada slučaj dobiva na sud, Ronnie motive za praćenje Ricky dole doći pod lupom kada je vrhunac odbrane je bio alkoholičar tokom prvobitne istrage. Slučaj je dodatno otežane kada Ronnie prizna da je njegov kolega u to vrijeme, Bernard Rawlins, redovno se zna da predoziranja lijekovima na recept. 
364 Ispitivanje David O'NeillNicholas Hicks-Beach27. 1. 2012 (2012-01-27)
Penzionisani domar je ubio pisma-bombe, Ronnie i Sam sumnjaju da je možda ubijen jer je bio Jevrej. Trag vodi do kriminalca koji je bio odgovoran za nekoliko sličnih ubistava u 70-ih, koji obavještava policiju da je bomba možda su izgrađene pomoću anarhista vodiča. Dok su istražiti prethodnih mjesto domara o radu, Thameside University, otkrili su da je otkaz nakon što je lažne tvrdnje da je on krao drogu iz Psych laboratoriju. Oni otkrivaju da student koji radi u postroom univerziteta, Simon Wells, nedavno raspitivao drugim učenicima o tome kako izgraditi oružje koristeći živa - Međutim, nakon što je uhapšen, njegova kratko izjasnio se smanjila odgovornost zbog ludila. Jake i Alesha otkrivaju da Wells ubio domar nakon što je saznao da je krao lijekove i ucenjuju njega. Wells je otkrio da je odlučio da stvori bombu nakon mentalno stanje je patio za jednom vratio. Pre nego što su goniti Wells, međutim, oni su otkrili da je njegov liječnik, dobro poštovani Marylebone lekar, mogu biti odgovorni za svoje stanje nakon što je propustio da nastavi ispravan terapije, u korist novca iz kompanije droge. Nakon što je otkriveno da Simon nije lud i, zapravo, pati od tumora na mozgu, njegov doktor je stavljen na optuženičkoj klupi zbog ubistva. 
375 Postrojavanje M.T. AdlerEmilia di Girolamo3. 2. 2012 (2012-02-03)
Ronnie i Sam postali zabrinuti kada su upozoreni na video tinejdžerke siluju i udarac koji je viralno kruži za tri tjedna. Oni otkrivaju da je žrtva, Anna Rousso, vjeruje da ona ide na žurku da se družim sa nekim od njenih prijatelja, ali na dolasku, pronašli tri dječaka čeka da imaju seks sa njom. Oni otkrivaju da je Anna zaljubljena, Danny, bio svjedok incidenta i napravio 999 poziva iz obližnje Phonebox. Oni su ubrzo u stanju da poveže silovanja u tri lokalne mladića koristeći Danny iskaz, DNK i video snimke. Međutim, kada je slučaj dođe sud, ukratko mladih uspio dobiti snimku isključena, ostavljajući Alesha bez osnova za pasti na. Međutim, tokom razgovora sa Danny, ona omogućava klizanje da sve što bi trebalo je potvrdno izjašnjavanje o krivici osuditi sva tri optuženika - i kada na klupi za svjedoke, Danny donosi odluku život mijenja koje bi mogle baciti odluka u Alesha korist. 
386 Od zore do mraka Mark EverestRichard Stokes10. 2. 2012 (2012-02-10)
Ronnie i Sam su prozvani na scenu muškarca pronađen je mrtav u svom automobilu. Odmah su otkrili da on nije bio sam, i uskoro upravljati u trag njegovih ženskih prijatelja. Dok je na potragu za " Harry Hill Lookalike", koji je viđen na mjestu zločina, oni su rastrojen kada su pozvani na scenu jednog čovjeka koji je udario svog brata po glavi tokom nasilnih zaredom, nakon što je njegov brat napao ga. Dok su intervjuirati osumnjičenog u slučaju mrtvaca, oni otkrivaju da je osumnjičeni u pitanju, Roland Hextor, očigledno je primećen sljedeći jedan od koleginica čoveka samo nekoliko nedelja ranije. Da stvar bude gora, u intervjuu, on odbija da daje nikakve informacije o tome gdje je bio u noći u pitanje. Baš kao što su oko za punjenje Hextor, oni otkrivaju oružje da se ubije žrtva ne odgovara oružje pronađeno u posjedu Hextor, ostavljajući svoj slučaj bez tragova. Sa sati CCTV na povlačne mreže kroz, detektivi uskoro postati worklogged kada je slučaj čovjeka koji se borio sa svojim bratom pretvara u zadužen za ubistvo. U dva slučaja da se bavi, dodatno ključ je bačen u radi kada je optuženi na suđenju optužuje Sam ga zastrašivanja tokom razgovora. 
397 Pukotine James StrongEmilia di Girolamo17. 2. 2012 (2012-02-17)

Ronnie i Sam istražuju kada je zločina ispitivač Kelly Mahon nađen izboden na smrt u svom stanu. Sve linije upit početi da vodi u ćorsokak, dok njen kolega, Lucy Kennard, čini tvrdnja da je ona bila napadnuta ispred njenog stana od strane Angered taksista. Taksista je ubrzo utvrđeno da ima veze sa Kelly, i nakon što je forenzički dokazi stavlja Kelly krv na njegovoj trenera, Ronnie smatra da imaju pravo čovjeka. Međutim, kako se stvari izgledaju smanjiti i sušeno, Sam nađe zakačiti za seksualne odnose s Lucy. Dok istražuje sadržaj Kelly je ukraden torbu, oni otkrivaju da je u trenutku ubadanja, ona je bila u posjedu je Ann Summers poklon karticu u vrijednosti £ 100. Sam ubrzo otkriva da je kartica je jednom aktivira u posljednjih mjesec dana kupiti veličine 10 crvena spavaćica, međutim, nema ni traga od spavaćica se naći na Kelly stanu. Kao što je njihov odnos raste dublje, Sam se iznenadio i užasnut da otkriju spavaćica u Lucy kupaonicu. Jake i Alesha uskoro otkriti da Lucy i možda bio Kelly ubica - i da su forenzički dokazi nalaze na taksista možda su tamo postavljeni prijateljima Kelly da ga namjerno impliciraju. I kao niz ljudi koji su imali novac iznudio od njih Lucy izaći na vidjelo, Jake i Alesha vjeruju da imaju dovoljno dokaza za procesuiranje. Međutim, sa seksualnim učešće Sam je visi preko ramena, u slučaju prijeti kolaps nakon Lucy optužuje sudije suđenja podmićivanja joj oslobađanje u zamjenu za seksualne aktivnosti.

  • Poslednja stalna pojava Natalie Chandler. Poslednja pojava Aleshe Phillips. 

Izvori i napomene[uredi | uredi kod]