Lavirint (film)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Lavirint
Režija Miroslav Lekić
Producent Dejan Vražalić
Scenario Miroslav Lekić
Igor Bojović
Uloge Dragan Nikolić
Maja Sabljić
Branislav Lečić
Katarina Radivojević
Svetozar Cevtković
Josif Tatić
Muzika Tomo Babović
Studio VANS
Datum(i) premijere
26. august 2002 (2002-08-26)
Trajanje 116 min.
Zemlja  SR Jugoslavija
Jezik srpski

Lavirint je savremeni triler smešten u današnjem Beogradu, na lokacijama Kalemegdanske tvrđave. Tajne iz prošlosti grada na ušću Save u Dunav i tajanstvene hrišćanske sekte koje su nekada delovale na ovim prostorima ostavljaju neizbrisiv trag u životima današnjih likova i određuju sudbine ljudi vekovima unazad.

Film je bio kandidat SRJ za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 2002. godinu.

Radnja filma[uredi - уреди | uredi kôd]

Nakon 20 godina provedenih u inostranstvu, izlečeni kockar Pop (Dragan Nikolić) se vraća u svoju zemlju. Kod kuće susreće Lakija (Josif Tatić), prijatelja iz ludih mladalačkih dana, sada običnog službenika. Još uvek neodlučan čime će se baviti u životu, Pop sa Lakijem odlazi na duhovnu seansu. U početku dobro zabavljen lakovernošću učesnika, Pop na kraju seanse doživljava šok kada mu se javi duh njegovog i Lakijevog prijatelja iz mladosti, Zorana Radosavljevića...

DVD izdanje[uredi - уреди | uredi kôd]

2004. godine je izašlo DVD izdanje filma, na kome se osim titlova na engleskom, francuskom, nemačkom, makedonskom i slovenačkom jeziku nalazio i dodatni materijal, kao što je: izbor scena, film o filmu, bioskopski trejler, DVD galerija i foto galerija[traži se izvor].

Povezano[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]