Larry Collins

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Larry Collins, rođen kao John Lawrence Collins Jr., (Hartford, Connecticut, SAD, 19. septembar 1929 – Fréjus, Francuska, 20. jun 2005) bio je američki novinar, publicist i književnik, najpoznatiji po tome što je zajedno sa svojim francuskim kolegom Dominiqueom Lapierreom napisao niz historijskih knjiga posvećenih dramatičnim događajima sredine 20. vijeka, a koji su postali bestseleri.

Lapierrea je upoznao za vrijeme vojne službe u Parizu, gdje je radio u odjelu za odnose sa javnošću savezničkog štaba. Nakon povratka u civilni život, radio je kao dopisnik agencije UPI i časopisa Newsweek, prije nego što je godine 1965. sa Lapierreom napisao knjigu Gori li Pariz? posvećenu oslobođenju Pariza u Drugom svjetskom ratu. Knjiga je postigla veliki uspjeh, a sljedeće godine bila adaptirana u istoimeni film. Godine 1972. je uspjeh ponovljen sa knjigom O Jerusalem! posvećenom osnivanju Izraela, a 1975. je knjiga Freedom at Midnight, posvećena podjeli Indije dobila pohvale i od profesionalnih historičara.

Collins i Lapierre su se krajem 1970-ih počeli baviti i fiktivnim, odnosno hipotetskim događajima vezanim uz stvarne ličnosti i organizacije, pa je tako 1980. godine objavljen roman The Fifth Horseman o tome kako libijski vođa Muamar al Gadafi ucjenjuje američkog predsjednika Jimmyja Cartera nuklearnom bombom prokrijumčarenom u New York.

Collins je od 1966. bio braku sa egipatskom princezom Nadiom Sultan, sa kojom je imao dva sina. Umro je u Francuskoj od moždanog udara, nedugo po objavljivanju romana Is New York Burning?