Lady Georgie

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Georgie!
Georgie! manga vol 1 reprint.jpg
Korica mange
ジョージィ!
(Georgie)
Žanr anime, drama, romansa
Manga
Autor Mann Izawa
Ilustrator Yumiko Igarashi
Izdavač Shogakukan
Magazin Shojo Comic
Datum izlaska 1982.1984.
Brojevi 5
TV-anime
Redatelj Shigetsuga Yoshida, Kenji Kodama, Masaharu Okuwaki
Producent Hiroshi Ogino
Scenarist Chifude Asakura, Hiroshi Kaneko, Noboru Shiroyama
Skladatelj Takeo Watanabe
Studio Tokyo Movie Shinsha
Mreža TV Asashi, Animax
Emitiranje 9. 4. 1983.25. 2. 1984.
Broj epizoda 45
Trajanje 20 minuta

Lady Georgie ili samo Georgie! (japanski レディジョージィ, Jōjī,) japanska je anime i manga ljubavna dramska serija iz 1983. Mangu je napisao Mann Izawa a ilustrirala Yumiko Igarashi. Anime serija ima 45 epizoda. Radnja se vrti oko mlade djevojke Georgie koju je u 19. stoljeću usvojila jedna obitelj, no njeno dvoje braće su se zaljubili u nju kada su odrasli.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Australija, 19. stoljeće. Na jednoj farmi živi obitelj Butmann koja ima dva sina, Abela i Arthura. No jedne noći njihov otac u šumi pronađe ženu koja je umrla od drveta koje je palo na nju i koja je bježala od nekih ljudi koji su je proganjali - a u naručju je nosila kćerku staru samo par mjeseci. Otac usvoji curicu te ju nazove Georgie a Arthur i Abel je prime kao vlastitu sestru. Jedino ju majka nije pridobila srcu. Par godina kasnije, otac je poginuo u nesreči dok je spašavao Georgie iz rijeke što je još pojačalo averziju majke prema njoj.

Vrijeme prolazi i troje djece su postali tinejdžeri. Georgie je srasla u lijepu djevojku, no Arthur i Abel su se potajno zaljubili u nju. Kako bi zaboravio na svoju ljubav prema Georgie, Abel odluči postati mornar i godinu dana ploviti brodom. No kada se vrati natrag kući shvati da jedino voli nju, a druge djevojke, kao što je Jessica, ga ne zanimaju. No to razbijesni majku koja jedne noći kaže Georgie da nije njena prava kćerka te ju izbaci iz kuće. Shrvana, Georgie se ukrca na brod za Englesku jer se zaljubila u mladog grofa Lowela. Abel i Arthur također krenu za Englesku kako bi ju pronašli. Jednom tamo, Georgie se suoči sa strašnom činjenicom da je Lowel izgubio sav imetak zbog nje i da moraju kao par živjeti u siromašnoj četvrti u malom stanu. Lowel se teško razboli, a oni nemaju novca za lijek. Kako bi ga spasila, Georgie ga napusti i preda njegovoj bivšoj, bogatoj zaručnici. Istodobno, Abel spasi Arthura od tamnice u kojoj je bio držan. Zajedno pronađu pravog oca od Georgie. No ona se ipak vrati sa Abelom i Arthurom natrag u Australiju.

Glasovne uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Lik Glas (japanska verzija)
Georgie Yuriko Yamamoto
Abel Butmann Hideyuki Hori
Arthur Butmann Isao Nagahisa
Lowell Yūji Mitsuya
Elise Sakiko Tamagawa
Catherine Mami Koyama
Pripovjedač Yasuko Endō

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]