Kulturno-umjetničko društvo Branko Radičević

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Kulturno-umjetničko društvo "Branko Radičević" (skraćeni naziv: KUD "Branko Radičević") iz Darde osnovano je 1921. godine kao pjevačko društvo, a od 1926. godine djeluje kao folklorna sekcija. Sjedište mu je u Dardi, Ulica sv. Ivana Krstitelja 109. Danas djeluje pod okriljem SKD-a "Prosvjeta", pododbor Darda.

Aktivnosti[uredi | uredi kod]

Okuplja stotinjak aktivnih članova koji rade u tri sekcije: do 7 godina, od 7 do 15 godina i stariji od 15 godina. Prvenstveno njeguje igre, pjesme i običaje srpskog naroda. Na repertoaru ima sljedeće koreografije:

KUD "Branko Radičević", nastup u Dardi 30. XI. 2003.

Nastupi[uredi | uredi kod]

Svojim nastupima na mnogobrojnim koncertima i smotrama društvo je pronijelo ime Darde i Baranje širom Hrvatske, bivše Jugoslavije i Evrope (Austrija, Belgija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Njemačka, Poljska...), o čemu svjedoče brojna društvena i stručna priznanja i osvojene nagrade.

Uprava[uredi | uredi kod]

Predsjednik KUD-a "Branko Radičević" je Milan Radovanović, potpredsjednik je Radovan Gotovac, tajnica društva je Mira Maleš, a dugogodišnji koreograf Ljubiša Bukvić. Prethodna predsjednica bila je Svetlana Gazdić, dok je predsjednik pododbora SKD "Prosvjete" Mirko Marković.

Snimci s nastupa[uredi | uredi kod]

Izvor[uredi | uredi kod]