Krazzy 4

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Krazzy 4
Žanrkomedija
RežijaJaideep Sen
ProdukcijaRakesh Roshan,
Sunaina Roshan
ScenarioAshwani Dhir
UlogeArshad Warsi,
Irrfan Khan,
Juhi Chawla
Dia Mirza
Jezikhindi
DržavaIndija Indija
Kompanija
DistributerEros Labs
Krazzy 4 na Internet Movie Database

Krazzy 4 Je Bolivud komedija - film koji je realizovan 11 aprila 2008. Direktor filma je Jaideep Sen, glumci Juhi Shawla, Arshad Warsi, Irffan Khan, Suresh Menon i Rajpal Yadav u glavnim ulogama.

Sadržaj filma[uredi | uredi kod]

Raja ima problem sa bijesom, ne umije da kontroliše svoj bijes i tako postaje opasan za okolinu (Arshad Warsi), šizofreničar Gangadhar je opsjednut slobodom Indije, koja se desila još davno, a on misli da Indija treba tek da se bori za slobodu (živi u prošlosti), (Rajpal Yadav), Dr. Mukherjee (Irrfan Khan), halucinira, i njegov najveći problem je urednost, a simpatični Dabboo (Suresh Menon), je jednostavno lud, momak koji čitavog svog života nije govorio i svi oni su smjesteni u mentalnu bolnicu. Dr.Sonali (Juhi Chawla) se brine o njima četvorici.

Gangadhar živi u prošlosti, kada se družio sa Jawaharlal Nehru, Mahatma Gandhi, Lokamanya Tilak iSardar Vallabhai Patel. On je zauzet u borbi za oslobođenje zemlje, a to je bilo postignuto mnogo ranije. Dr. Mukherjee, savršen doktor, koji samo brine o svojoj urednosti, dijagnoza mu je opsesivna kompulsivnost ličnosti. Dabboo, koji nije pričao godinama i koji je izgledao uplašeno čitavo vrijeme, dobija najviše pažnje od svih, jer svi su ga zavoljeli.

Dr. Sonali u konsultaciji sa vrhunskim doktorima traži odobrenje da ih vodi na kriket utakmicu, koja se održavala na dan nezavisnosti. Uspjela je da ih ubjedi da idu, i njih četvorica su krenula sledećeg jutra na utakmicu. Na putu, doktorica je zaustavila auto kako bi pokupila neke važne papire iz ambulante. Rekla im je da ostanu u kolima i sačekaju je.

U međuvremenu Dabboo izlazi iz auta, i vidi kako su Dr. Sonali kidnapovali. Takođe je primjetio i jednom facu, kada je skidao masku. Dabbo se vraća u autu, gdje njegovi drugovi shvataju da se nešto desilo sa njim, po njegovom izrazu lica, ali ubrzo to ignorišu, jer on ne umije da govori. Poslije dugo vremena, oni shvataju da sa doktorkom nešto nije u redu, i izlaze iz auta, kako bi je tražili. Oni odu na različite strane, a jedini Daboo ostaje u kolima.

Doktorku Sonali su kidnapovali, jer su znali da ona treba da se pojavi na suđenju i da svoje lično mišljenje o njegovom navodnom ludilu, i da će to svjedočenje biti vrlo važno za slučaj. Kako bi to izbjegli, oni zahtjevaju od nje, da potvrdi da je lud, inače joj prijete smrću i njoj i njenom mužu.

Prolazeći kroz grad, Raja sreće svoju bivšu đevojku Shikhu, koju nije zaboravio i koju još uvijek voli. Poslije razgovora on traži od nje da ode i da se izvine njenom ocu, jer ga je prošli put napao. Naime on je trebao da se upozna sa njim, kao momak njegove kćerke, ali kako je on iritirao Raju sa cigarima i još pojedinim glupostima, Raja ga je ošamario, i od tada njih dvoje nisu u vezi. On joj govori da se promijenio i ona pristaje na to. Ulazeći u kuću on se maksimalno kontroliše, ali kada je ušao Shiknin vjerenik Pranav, on gubi kontrolu i brutalno ga napada. Ona ga je opet oćerala iz kuće.

Dr. Mukherjee se sreće sa svojom ženom i njegovom kćerkom. On tu počinje da shvata, šta je na putu da izgubi.

Poslije nekog vremena njih trojica se nalaze, ali auta nema na mjestu đe su ga ostavili. Ipak oni nalaze auto i Dabooa.

Njih četvorica odlučuju da pozovu Sonalinog muža, kako bi pitali za doktorku Sonali. Oni ga ne dobijaju, na kućni broj i odluče se da idu u hotel, kako bi ga našli. Oni ga tamo i nalaze, ali Daboo prepoznaje čovjeka, koji je kidnapovao doktorku Sonali i tada prvi put izgovara riječ, a to je kidnaper.

Sanyalovi ljudi pokušavaju da ih uhvate, ali njih četvorica uspijevaju da pobjegnu. Onda oni idu u Shikhninu kancelariju, jer ona radi kao voditelj, i mole je da im pomogne i ispričaju joj cio slučaj. Ona se slaže sa njima i oni kidnapuju Sanyala, Sonalinog muža i traže od njega priznanje da će platiti pozamašnu sumu onome ko nađe njegovu ženu. On uspijeva da pobjegne, ali to je njima i bio plan, jer su sve snimili na traci i to žele da pušte na Tv. Oni mole Shikninog vjerenika da pušti traku, ali on to nipošto ne želi. Ipak, oni uspijevaju u svojoj namjeri i puštaju traku.

Poslije nekog vremena, njih zovu i kažu im da znaju đe je doktorka. Kada dođu na to mjesto, oni shvataju da je ona opet nestala, i šofer njenog muža je vodi na suđenje. Njih četvorica odlaze u bolnici đe se nalazi Srivastar i tamo nalaze doktorku. Oni počinju da mu daju elektro šokove, i razne druge stvari, kako bi on odista poludio, a doktorki ispričaju sve što su saznali, a đe je i te kako uključen ponajviše njen muž.

Film se završava, kada se doktorka pred Tv javno zahvaljuje njima, govoreći kako oni nisu ludi, već da ima mnogo luđeg i opasnijeg naroda, koji slobodno šeta ulicom. Njih četvoro se zajedno vraćaju u bolnicu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Karakter Uloga
Arshad Warsi Raja
Irrfan Khan Dr. Mukherjee
Juhi Chawla Dr Sonali
Rajpal Yadav Gangadhar
Suresh Menon Dabboo
Dia Mirza Shikha
Rajat Kapoor R K Sanyal
Zaakir Hussain Srivastav

Muzika[uredi | uredi kod]

Untitled

Muziku iz filma je komponovao Rajesh Roshan.

Pjesma Pjevač Tekstovi
Break Free Vishal Dadlani Asif Ali Beg Shahrukh Khan
Dekhta hai Tu Kya Kiri Sagathia, Sunidhi Chauhan Javed Akhtar Rakhi Sawant, Makrand Deshpande, Irrfan Khan
Ik Rupaya Bhavin Dhanak, Jimmy Moses, Kiri Sagathia, Labh Janjua, Rahul Vaidye, Sudesh Bhonsle Javed Akhtar Ninad Kulkarni, Rajpal Yadav, Arshad Warsi, Irrfan Khan, Suresh Menon
Krazzy 4 Vishal Dadlani Javed Akhtar Hrithik Roshan
O Re Lakad Kailash Kher, Neeraj Shridhar, Sowmya Raoh Javed Akhtar Juhi Chawla & Arshad Warsi, Irrfan Khan, Rajpal Yadav, Suresh Menon

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]