Popis vladara Galicije

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Kralj Galicije)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Kraljevina Galicija nastaje kada je Alfonso III Veliki podelio svoje kraljevstvo između svoja tri sina, od kojih je Ordonju pripala Galicija. Međutim, kada je 914. godine umro njegov brat Garsija I od Leona ostavivši presto bez naslednika, Ordonjo nasleđuje takođe i krunu leonsku krunu pod imenom Ordonjo II od Leona, čime dolazi do ujedinjenja ova dva kraljevstva. Kraljevstvo Galicija kao nezavisni entitet ponovo se pojavilo još nekoliko puta u toku istorije ali na veoma sporadičan način bez veće važnosti. Bilo je deo prvo Kraljevine Leona, do 1230. godine, zatim Krune Kastilje i konačno Španije, predstavljajući samo samu titulu koja se dodavala krunama Leona i Kastilje, čiji su kraljevi uvek ujedno bili i kraljevi Galicije.

Tokom kratkog perioda kraljevi Portugala Fernando I (1369-1373)i Alfonso V (1475-1479) su takođe bili kraljevi Galicije, kao i Leona i Kastilje. Zvanično, Galicija se održala kao kraljevina do 1833, kada je bila podeljena na današnje četiri provincije.

Asturleonska dinastija[uredi | uredi kod]

Dinastija Navare[uredi | uredi kod]

Burgundijska dinastija (Leon i Kastilja[uredi | uredi kod]

Alfonso VII od Leona i Kastilje, pre nego što se popeo na presto Leona i Kastilje (1129), po majčinoj liniji je postao kralj Galicije (1112).

Nakon njegove smrti, titula je prešla na njegove naslednike, kraljeve Leona. Kada je kraljevstvo Leon bilo uključeno u Krunu Kastilje sa Fernandom Ordonjo III, onda su kastiljanski kraljevi počeli da nose i titulu kralja Galicije do 1833.

Povezano[uredi | uredi kod]

Spisak vladara hrišćanskih kraljevina na Pirinejskom poluostrvu od Rekonkiste do danas
Vladari Portugala Vladari Španije
Kruna Kastilje Vladari Navare Kruna Aragona
Vladari Galicije Vladari Asturije Vladari Leona Vladari Kastilje Vladari Aragona Grofovi Barselone Vladari Valensije Vladari Majorke
Spisak hrišćanskih kraljevina na Pirinejskom poluostrvu od Rekonkiste do danas
Portugal Španija
Kruna Kastilje Kraljevina Navara Kruna Aragona
Kraljevina Galicija Kraljevina Asturija Kraljevina Leon Kraljevina Kastilja Kraljevina Aragon Grofovija Barselona Kraljevina Valensija Kraljevina Majorka