Krštenje Poljske

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Krštenje Poljske 14. aprila 966. godine, autor: Jan Matejko

Krštenje Poljske (poljski: Chrzest Polski je naziv za događaj koji se zbio 14. aprila 966. kada se dotle poganski poljski knez Mješko I krstio i time službeno počeo proces pokrštavanja svojih sunarodnjaka. Mjesto gdje se taj događaj zbio nije poznat, odnosno predstavlja predmet spora i špekulacija među historičarima koji najčešće spominju današnji Poznanj ili Gniezno. Iako je proces potpunog pokrštavanja Poljaka potrajao nekoliko vijekova, ovaj je događaj imao veliki politički značaj, s obzirom da su Mješku kao kršćanskom vladaru legitimitet priznali Sveto Rimsko Carstvo i pape, čime je njegova država postala dio kršćanskog, odnosno zapadnog svijeta. Zbog toga se taj događaj često tradicionalno tumači kao nastanak poljske države.

V. također[uredi | uredi kod]

Napomene[uredi | uredi kod]

Greška u referenci: <ref> oznaka „bardach53-54” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „chrystianizacja” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Davies” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Davies2005-53” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Davies2005-57” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Kłoczowski2000” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „LERSKI1996” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „LERSKI19962” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „LukowskiZawadzki2006” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Moczulski2007” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.
Greška u referenci: <ref> oznaka „Prazmowska2011” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.

Greška u referenci: <ref> oznaka „Zubrzycki2006” definisana u <references> ima grupni parametar „” koji se ne pojavljuje u ranijem tekstu.