Koyla

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Koyla
Režija Rakesh Roshan
Produkcija Rakesh Roshan
Scenario Rakesh Roshan, Anwar Khan, Ravi Kapoor, Sachin Bhowmick
Uloge Shah Rukh Khan,
Madhuri Dixit,
Amrish Puri
Premijera 7.4. 1997.
Jezik Hindi / Urdu
Trajanje 156 min.
Kompanija
Distributer Filmkraft

Koyla (Devanagari: कोयला, Nastaliq: کوئلہ; prevod: Ugalj) je Hindi film koji je ostvaren u Indiji 7 aprila 1997 godine.

Režisirao ga je Rakesh Roshan a glavne uloge su pripale Shahrukh Khan, Madhuri Dixit drugi film đe glume zajedno, Amrish Puri, Himani Shivpuri, Johnny Lever, Ashok Saraf i Kunika. Mohnish Behl se pojavljuje specijalno u filmu.Hrithik Roshan, sin Rakesh Roshan, radi na ovom filmu kao pomoćnik režisera.

Sadržaj[uredi - уреди | uredi izvor]

Shankar (Shahrukh Khan) je mutavac, odgajan od strane moćnog Raja Saab, koji ga tretira kao roba. Stari Raja Saab ženi da oženi Gauri, mladu luckastu đevojku. Gauri želi da vidi sliku mladoženje i Raja joj šalje sliku Shankara umjesto njegovu, kako bi je prevario i oženio. Njoj se Shankar svidio i ona pristaje na vjenčanje. Međutim ona shvata da stari Raja nije Shankar i uprkos vjenčanju, ona ne želi da spava sa njim. Zbog toga je Raja muči, jer je u životu naučio sve da dobija, na bilo koji način. Kada Ashok, brat Gaurin dođe da posjeti mladu, ona govori da je zadovoljna u braku, jer joj je Raja zaprijetio da će ga ubiti ako mu kaže istinu. Međutim odlazeći, on nailazi na Shankara, koji mu objašnjava probleme koje ima Gauri sa Rajom. On biva ubijen i Shankaru na samrti govori da mu izbavi sestru.

Od tada se Shankar prvi put suprostavlja Raji i on bježi sa Gauri u šume. Rajini ljudi ih nalaze i Shankara teško rane, a nju vode u bordel. Srećom, Shankara spašava čovjek iz planine, i liječi ga. Takođe mu vadi ugalj iz grla i on opet počinje da govori.

Kasnije se saznaje da mu je Raja stavio ugalj u grlu, kako on ne bi mogao reći šta se desilo prije mnogo godina, a to da je Raja sa njegovim ljudima ubiio njegove roditelje, zbog dijamanata koje su našli. On se sveti za smrt svojih roditelja i ubija ih jedno po jedno. Na kraju i samog Raju.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Trivija[uredi - уреди | uredi izvor]

Gauri koju igra Madhuri je pravo ime žene Shahrukh Khana, a Shankar je kojeg igra Shahrukh Khan, je pravo srednje ime Madhuri Dixtrit.

Šablon:Filmovi Rakesha Roshana

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]