Korisnik:Belirac/I. gimnazija : maturalni godišnjak 1999/2000

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
I. gimnazija : maturalni godišnjak 1999/2000
Autor(i)kolektivno djelo
Dizajn koricaVilim Plužarić
DržavaHrvatska
Jezikhrvatski jezik
IzdavačI. gimnazija Osijek
Datum izdanja2000.
Stranica(152)
ISBNnema

"I. gimnazija : maturalni godišnjak 1999/2000" je maturalni godišnjak I. gimnazije Osijek za generaciju maturanata koja je svoje gimnazijsko školovanje završila školske godine 1999/2000. Knjiga je dimenzija 29,5 x 21 cm i ima 152 stranice plus korice od debljeg papira. Urednica knjige je Jasna Šošić, prof., za izdavača je naveden ravnatelj Tugomir Kuduz, prof., grafičku pripremu i grafički dizajn omota napravio je Vilim Plužarić, pripremu za tisak Medijski centar Glas Slavonije d.d. Osijek, a knjigu je štampao Litokarton d.d. Osijek.

Autori[uredi | uredi kod]

Knjiga je kolektivno autorstvo, a kao suradnici navedeni su: Lidija Ambroš, Tomislav Antunović, Saša Batinac, Petar Kerže, Lidija Lubina, Aneta Orešković, Igor Plac, Dražen Stojčić, Igor Stojković, Tihana Šuster i Ivana Žulj.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Na početku knjige učenicima se tekstom "Dragi maturanti" obratio ravnatelj gimnazije, a potom slijede fotografije u boji svih profesora te fotografije u boji učenika po razredima: IV.A, IV.B, IV.C, IV.D, IV.E, IV.F i IV.G.

Preostale stranice podijeljene su po razredima i ispunjene fotografijama gimnazijalaca i prigodnim tekstovima vezanim za njihovo školovanje, među kojima istaknuto mjesto zauzimaju tzv. biseri, tj. lapsusi profesora i učenika i šaljive učeničke greške nastala prilikom odgovaranja.

U bibliotekama[uredi | uredi kod]

Knjiga nema ISBN ni CIP, a nema je ni u elektronskim katalozima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (NSK) te u Skupnom katalogu knjižnica u Hrvatskoj i Zajedničkoj bazi podataka, FOI Varaždin, što vjerovatno znači da izdavač nije dostavio obavezne primjerke u NSK.