Kōji Wada

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Kođi Vada)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kōji Wada
和田 光司
Lični podaci
Datum rođenja29. siječnja 1974.
Mjesto rođenjaJapan Fukuchiyama, Japan,
Datum smrti3. travnja 2016.
Mjesto smrtiJapan Tokyo, Japan,
Zanimanjepjevač
Muzički rad
Period aktivnosti1999.—2016.
ŽanrJ-POP, J-rock, pop rock
Instrumentgitara
Diskografska kućaLantis
SOLID VOX

Kōji Wada (japanski: 和田 光司; Fukuchiyama, 29. siječnja 1974.Tokyo, 3. travnja 2016.) je bio japanski pop pjevač, najpoznatiji po svom angažmanu na serijalu o Digimonima. Wada je 1999. godine debitirao sa singlom "Butter-Fly", koji će ostvariti enorman uspjeh i postati njegova najpoznatija pjesma, iako će u narednim godinama aktivno doprinositi pjesmama za različite sezone animea o Digimonima. Od 1999. do svoje smrti od karcinoma 2016. godine, Wada je imao ugovor s produkcijskom kućom Lantis. Njegov nadimak glasi "Besmrtni leptir, anisong pjevač" (japanski: 不死蝶のアニソンシンガー).[1]

Biografija[uredi | uredi kod]

Wada je rođen 29. siječnja 1974. godine u Fukuchiyami. Glazbom se počinje baviti 1999. godine, kada snima pjesmu "Butter-Fly", isprva korištenu tokom odjavne špice kratkog filma Digimon Adventure, a onda i kao uvodnu pjesmu za istoimeni anime koji je s emitiranjem krenuo nedugo nakon filma. "Butter-Fly" je, pomalo neočekivano, lansirao Wadinu karijeru te je postao njegova najpoznatija pjesma, koja ga je pratila tokom cijele karijere, a ujedno je započela i njegovu plodnu suradnju s producentima franšize o Digimonima. Nakon što je 2000. godine izdao svoj drugi singl, "Target ~Akai Shōgeki~", koji je korišten za anime Digimon Adventure 02, Wada je sudađivao na uvodnoj pjesmi za anime Transformers: Car Robots iz 2001. godine; pjesma je bila naslovljena "Honō no Overdrive ~Car Robot Cybertron~". Svoj debitantski album, all of my mind, Wada je izdao 2001. godine. U narednom periodu izvodi uvodne pjesme za anime Digimon Tamers ("The Biggest Dreamer") i Digimon Frontier ("FIRE!!"), izvodeći još nekoliko pjesama za serijal.

Njegova karijera je doživjela prvi udarac kada mu je 2003. godine dijagnosticiran nazofaringealni karcinom, zbog čega je morao uzeti pauzu od izvođenja. Wada se oporavio, ali je zbog operacije i radijacija izgubio glas te nije izvodio, niti snimao sve do 2005. godine.

Veliki povratak imao je 2006. godine s hit-singlom "Hirari", koji je korišten kao druga uvodna pjesma za anime Digimon Data Squad te tokom odjave filma Digimon Savers: Ultimate Power!Burst Mode Activated!! (2006.). Naredne godine izdao je kompilacijski album The Best Selection ~ Welcome Back! s 15 pjesama. U srpnju 2007. je po prvi puta nastupao u Brazilu u sklopu konvencije Anime Friends,[2] dok je u prosincu iste godine nastupao i na Anime Festivalu XL u Santiagu (Čile).

U kolovozu 2008. godine izdao je mini-album ever, koji je sadržavao pet pjesama; od njih pet, Wada je komponirao i napisao njih četiri. U narednom periodu nastavlja nastupati na koncertima te odlazi u Brazil, Argentinu i Meksiko. Godine 2010. obnovio je suradnju s producentima Digimona te je izveo pjesmu "WE ARE Xros Heart!", koja je bila digivolucijska pjesma za anime Digimon Xros Wars.

U listopadu 2011. godine, njegova produkcijska kuća je objavila kako Wada uzima novu pauzu zbog remisije karcinoma;[3] u tom je periodu ponovo išao na liječenje. Planirani nastupi u Čileu i Peruu su otkazani. Wadina pauza trajala je do 2013. godine, kada je na svom blogu i Twitter profilu, a onda i preko YouTube videa, najavio svoj povratak. U siječnju 2014. godine potpisao je za produkcijsku kuću SOLID VOX.

U ožujku 2015. godine, nakon povratka, izdaje još jedan mini-album, re-fly, koji je sadržavao nove verzije nekih starijih pjesama.Iste godine snimio je i singl "Butter-Fly ~tri. Version~", koji je korišten u sklopu novog anime projekta, Digimon Adventure tri.. U sklopu istog projekta, godine 2016. snimio je i singl "Seven ~tri. Version~", koji će, kako se ispostavilo, biti njegova posljednja pjesma. Naime, Kōji Wada je iznenada umro 3. travnja 2016. godine od komplikacija uzrokovanih karcinomom;[4] pjesma "Seven ~tri. Version~" izdana je samo pet dana prije njegove smrti. Nakon sprovoda, održana je oproštajna zabava na kojoj su sudjelovali njegovi kolege iz muzičkog odjela serijala o Digimonima.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Albumi[uredi | uredi kod]

Godina Informacije Oriconova
ljestvica
Prodaja
2001 all of my mind

2009 Kazakami no Oka Kara (風上の丘から)

Mini-albumi[uredi | uredi kod]

Godina Informacije Oriconova
ljestvica
Prodaja
2008 ever

2015 re-fly

154

Kompilacije[uredi | uredi kod]

Godina Informacije Oriconova
ljestvica
Prodaja
2002 Digimon Opening Best Spirit

2007 The Best Selection〜Welcome Back!

Posthumno je objavljeno još nekoliko kompilacija Wadinih pjesama nastalih u sklopu suradnje s produkcijom serijala o Digimonima, ali iste ne navodimo na ovom mjestu, s obzirom da se radi o kompilacijama usko povezanim s animeom, a ne osobno s Wadom.

Singlovi[uredi | uredi kod]

Godina Singl Informacije Oriconova
ljestvica
Prodaja Album
1999 "Butter-Fly" Uvodna pjesma za anime Digimon Adventure i odjavna pjesma istoimenog filma 47 all of my mind
2000 "Target ~Akai Shōgeki~" Uvodna pjesma za anime Digimon Adventure 02 35
"Honō no Overdrive ~Car Robot Cybertron~" Uvodna pjesma za anime Transformers: Car Robots
2001 "The Biggest Dreamer" Uvodna pjesma za anime Digimon Tamers 59 all of my mind
"Starting Over"
2002 "FIRE!!" Uvodna pjesma za anime Digimon Frontier 75 The Best Selection
"Innocent ~Mujaki na mama de~" Prva odjavna pjesma za anime Digimon Frontier
"an Endless tale" (feat. AiM) Druga odjavna pjesma za anime Digimon Frontier

Reference[uredi | uredi kod]

  1. „和田光司|SOLID VOX”. SOLID VOX. Arhivirano iz originala na datum April 14, 2016. Pristupljeno 2016-04-08. 
  2. „Agitos da J-music” (Portuguese). Rede Globo. July 16, 2010. Arhivirano iz originala na datum 2012-03-24. Pristupljeno December 2, 2010. 
  3. „Digimon Singer Kouji Wada Puts Career on Hold Due to Cancer”. Anime News Network. Pristupljeno October 19, 2011. 
  4. „Digimon Theme Song Singer Kouji Wada Passes Away - News - Anime News Network”. Anime News Network. Pristupljeno 8 April 2016. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Šablon:Kōji Wada