Klub hokeja na ledu Grič

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Klub hokeja na ledu Grič je klub u hokeju na ledu iz Zagreba.

Klupsko sjedište je na adresi Dalmatinska 5, Zagreb.

Osnovan je 2002..

Klupske boje su tamnoljubičasta i žuta.

Jedini je hrvatski ženski klub u hokeju na ledu. (stanje u prosincu 2006.), čime ujedno predstavljaju Hrvatsku, odnosno sve igračice su i igračice hrvatske ženske reprezentacije.

Budući nemaju domaćih protivnica s kojima bi se natjecale za državne prvakinje, od 2003/04. Grič sudjeluje u ženskoj slovenskoj ligi.

Po stanju od siječnja 2008., klub se natječe u EWHL (Elite Women Hockey League ligi), u kojoj se natječju djevojčadi iz Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Klub je najveću pozornost skrenuo na sebe krajem 2007.. U nedostatku medijske pozornosti i nedostatnom broju pokrovitelja, klub se snalazio na svake načine, među ostalim i od prodaje klupskog kalendara za 2008., za čije su stranice pozirale Gričeve igračice, prvog takve vrste u Hrvatskoj.

Po stanju od konca 2007., Grič je sastavljen isključivo od hrvatskih igračica, a jedini inozemac je trenere, naturalizirani Rus, Genadij Gorbačev, svojevremeni hrvatski reprezentativac.

Klupski uspjesi[uredi | uredi kod]

Kao hrv. reprezentacija:

  • svjetske prvakinje u IV. jakosnoj skupini 2007., na natjecanju održanom u Rumunjskoj, pobjedivši u svim utakmicama (plasirale se u viši natjecateljski razred)