Kim Tai Chung

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Kim Tai Chung
Nema slobodne slike

Kim Tai Jung ( rodjen 1943. godine) u gradu Pusan, jedno vrijeme bio poznat pod umjetničkim imenom Tong Lung (唐龍) je koreanski Taekwondo ekspert. 1978. je bio izabran između više od hiljadu kandidata da dublira Bruce Leea u njegovom zadnjem filmu, Game of Death.

Zajedno sa Yuen Biaom ( koji je bio kaskader), Kim je glumio Bruce Leeovog lika veoma dobro I tako se dokazao pred producentima, pa su ga oni tako iskoristili nekoliko godina kasnije. Taj film je bio nastavak Game of Death-a i tu Kim nije samo dublirao Brucea nego je i glumio njegovog brata. Film se zvao Tower of Death u završnoj borbi Kim se sastao sa glumcem po imenu Hwang Jang-Lee i napravio jednu od najboljih scena u istoriji hongkonške kinematografije. Tih godina Kim je bio poznat pod imenom ‘’Tong Lung’’, pa je tako 1982. godine nastupio zajedno sa glumcem po imenu Jackie Chang u filmu "Fist Of Death" , gdje je igrao Brucea Leea. Tri godine kasnije Kim je nastupio u Jean Claude Van Dammovom prvom filmu No Retreat, No Surrender tu je glumio Bruce Leeovog duha koji je došao kako bi pomogao mladiću u nevolji (Kurt McKinney). Nakon ovog filma Kim se vratio u Koreju i postao biznismen.

2008. godine saznalo se da je Kim 1981. godine imao glavnu ulogu u filmu "Miss, Please Be Patient" (아가씨 참으세요[1]) za sada taj film nepostoji na VHS-u ili DVD-u.

Lični život[uredi - уреди | uredi izvor]

kim tai chung je umro 2011 godine u 68 godini zivota u koreji.ostao je zapamcen kao najbolji dubler bruce leeja u historiji.

Filmografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]