Kategorija:Pretpostavljene GLSD slike

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo su slike za koje nije provereno da ne postoje problemi oko autorskog prava, ali postoji razumna osnova da se veruje da su delo korisnika koji su ih postavili na Vikipediju i stoga uglavnom u javnom vlasništvu ili pod GLSD, odnosno da se mogu dalje umnožavati i deliti pod GLSD. Mnoge od ovih slika su poslate tokom ili pre 2005. godine, kada korisnici koji su postavljali slike nisu bili upozoravani da će one biti obrisane ako ih ne označe propisno, i kada se za slike pretpostavljalo da se mogu dalje umnožavati i deliti pod GLSD osim ako saradnik koji ih je poslao nije naznačio poštenu upotrebu ili neku drugu dozvolu za korišćenje u Vikipediji (ili kakav drugi podatak o licenci).

Da postavite sliku u ovu kategoriju, dodajte {{GLSD-pretpostavlja se|<vaše korisničko ime na Vikipediji>}} ako verujete u dobroj nameri da je saradnik koji je sliku postavio na Vikipediju zaista njen autor i da je zaista želeo da se ova slika može dalje umnožavati i deliti pod GLSD, na osnovu nekih razumnih kriterijuma poput naznake u opisu izmene kojom je poslao sliku, naznake koju je potom uključio na stranicu za opis slike, naznake koju je ostavio u opisu izmene kojom je sliku uključio u neki od članaka ili naznake na nekom od članaka u kojem je on uključio sliku.

Slike koje nemaju razumnu naznaku o izvoru ne bi trebale da budu uključene ovde, jer bez nje ne možemo pretpostaviti da je saradnik koji je sliku poslao na Vikipediju zaista i njen stvaralac, i takve slike treba označiti sa {{Slika bez izvora}}. Slike čiji je izvor bilo ko drugi osim saradnika koji ih ovde postavlja nikada ne trebaju biti na ovom spisku, zato što jedino nosilac autorskih prava može predati sadržaj na korišćenje pod GLSD. To posebno znači da ako ste Vi saradnik koji sliku postavlja na Vikipediju, nikada ne trebate da koristite {{GLSD-pretpostavlja se}}.

Svako je dobrodošao da proveri slike u ovoj kategoriji (kao i bilo koje druge slike) za moguća kršenja autorskog prava i označi ih na Wikipedia:Problemi sa autorskim pravom. Ako ste Vi nosilac autorskog prava nad sadržajem koji se na Vikipediji koristi bez Vaše dozvole, pogledajte stranu o autorskom pravu za moguća dejstva koja biste mogli preduzeti.

U ovoj kategoriji nema stranica i datoteka.