Kardica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Osnovni podaci
Periferija: Tesalija
Prefektura: Kardica
Površina:
Stanovništvo: 37.768 (2001).
Visina: 108 mnv.
Poštanski broj: 431
Pozivni broj: 24410
Geografski položaj: 39° 22′ S, 21° 55′ I
Registarske tablice: ΚΑ
Gradonačelnik:
Kardica na karti Grčke
Kardica
Kardica
Kardica na karti Grčke

Kardica (gr: Καρδίτσα), je upravno sedište istoimene prefekture Kardica, u okviru periferije Tesalije u središnjem delu Grčke.

Kardica je u zemlji poznata kao "prijateljski grad za bicikliste", a prema jednoj studiji ča 30% mesnog prevoza obavi se biciklom.

Glavna gradska crkva

Prirodni uslovi[uredi | uredi kod]

Grad Kardica nalazi se u jugozapadnom delu Tesalijske ravnice, na reci Pinejos. Zapadno od grada uzdiže se masiv Pinda. Nadmorska visina grada je 108 m.

Klima u Kardici je izmenjena varijanta sredozemne klime, tipična za grčku unutrašnjost, a za koju su osobena izuzetno žarna leta i hladnije zime sa ne baš tako retkim snegom.

Istorija[uredi | uredi kod]

Područje Kardice ušlo u civilizacijske tokove vremena stare Grčke. Kasnije područjem vladaju antička Makedonija i Rim, a u srednjem veku grad je bio najviše u okviru Vizantije, kratko pod Bugarskom i Srbijom, da bi u 15. veku grad pao pod otomansku vlast. Pod Turcima Trikala ostaje sledeća 4 veka. Grad pripada savremenoj Grčkoj 1881. g.

Stanovništvo[uredi | uredi kod]

Trikala je četvrti po veličini grad Tesalije. Stanovništvo su uglavnom etnički Grci. Tokom proteklih popisa kretanje stanovništva je bilo sledeće:

  • 1981. g. - grad 27.532 st.
  • 1991. g. - grad 30.067 st.
  • 2001. g. - grad 37.768 st.

Privreda[uredi | uredi kod]

Kardica je privredni centar, poljuprivredno orijentisanog regiona u kome se nalazi. U okolini postoji veliki broj malih preduzeća koji se bave proizvodnjom duvana, voća, povrća i pamuka, a, u vezi sa tim, u gradu dominira prehrambena industrija. Jaka poljoprivreda tradicija bila je razlog uspostavljanja mesnog veterinarskog fakulteta.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]