Kanadski centar za epigrafske dokumente

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Kanadski centar za epigrafske dokumente (engl. Canadian Centre for Epigraphic Documents, akr. KCED ili CCED) je neprofitna organizacija stvorena sa ciljem da arhivira, katalogizira, i digitalizuje epigrafske materijale. KCED se sastoji od stručnjaka i postdiplomskih studenata volontera povezanih sa studijama informacija: bibliotekari, arhivisti i onih u polju digitalne humanističke nauke.

Originalno smješten u Odjeljenju za klasične nauke Univerziteta u Torontu, KCED je radio na jednom od najvećih kolekcija antičkih grčkih natpisa u Sjevernoj Americi. Ovi natpisi su očuvani kao epigrafski otisci i datirani su od 7. vijeka pne. do 4. vijeka.

KCED je trenutno lociran u Odjeljenju za civilizacije Bliskog i Srednjeg Istoka Univerziteta u Torontu. KCED radi sa kolekcijom Harak, koja je najveća svjetska unikatna zbirka sirijskih i garšuni natpisa iz Iraka. Ovi natpisi su očuvani kroz slike razvijene i digitalne fotografije, i datirani su od 7. do 20. vijeka.

KCED takođe radi na kolekcijama iz Ekumenskog istraživačkog instituta St. Efrem (SEERI) i Društva za očuvanje kršćanske baštine sv. Tome (APSTCH). Obe kolekcije su iz Kerale u Indiji. One sadrže sirijske, malajalamske, tamilske, i srednjoperzijske (pahlavi) natpise koji su datirani od 9. ili 10. do 20. vijeka.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]